Cara Membebaskan Seseorang di Fortnite

Fortnite dipandang sebagai permainan yang menyeronokkan oleh majoriti tetapi sebagai sesuatu yang terlalu serius oleh beberapa orang. Orang bisu ada di mana-mana dan biasanya kita dapat menghindarinya. Apabila anda bermain dengan satu permainan dan mereka melakukan segala yang mereka boleh untuk merosakkan pengalaman atau hanya bercakap sampah dalam sembang, ia boleh merosakkan keseronokan anda. Di situlah berguna untuk menyekat atau menyahsekat di Fortnite.

Cara Membebaskan Seseorang di Fortnite

Sekatan di Fortnite adalah kurang ideal. Anda boleh menyekat seseorang daripada berbual dengan anda tetapi anda tidak boleh menghalangnya daripada muncul di lobi awam atau dalam misi. Oleh itu, walaupun mereka tidak dapat berbual dengan anda secara langsung, anda mungkin akan menemui mereka dalam permainan. Ini adalah sistem yang kurang ideal tetapi itulah yang kita ada sekarang.

Sekat pemain di Fortnite

Seperti yang telah disebutkan, anda hanya dapat menyekat pemain dari berbual di Fortnite. Anda mungkin masih melihat mereka dalam misi atau di lobi awam dan jika anda tidak bernasib baik, mereka juga akan melihatnya dalam permainan sesekali. Perkara ini jarang berlaku memandangkan asas pemain yang besar tetapi mungkin.

Kaedah termudah untuk menyekat seseorang yang anda kenali adalah dari senarai rakan anda. Pilih senarai rakan anda dari lobi Fortnite, klik kanan nama mereka dan pilih Sekat. Ini akan membuatkan mereka tidak dapat mengganggu anda dalam berbual tetapi tidak akan melakukan apa-apa lagi.

Anda juga boleh menyekat seseorang dalam permainan menggunakan menu. Semasa dalam permainan, tarik menu dan pilih Report Player atau Block. Saya menggunakan PC jadi ini berfungsi di sana. Mudah alih mungkin berbeza. Sekali lagi, ini tidak akan menghalang mereka muncul dalam permainan tetapi akan menghentikan mereka berbual dengan anda.

Buka sekatan pemain di Fortnite

Membebaskan pemain di Fortnite merangkumi beberapa langkah lagi tetapi cukup mudah. Sekiranya anda secara tidak sengaja menyekat seseorang atau orang itu telah mengubah sikap mereka, semua orang berhak mendapat peluang kedua.

  1. Navigasi ke lobi Fortnite.
  2. Pilih senarai rakan anda di kanan atas.
  3. Pilih Tetapan di kanan atas.
  4. Nyahtandai kotak di sebelah Sembunyikan Pemain yang Disekat.
  5. Navigasi kembali ke senarai rakan anda.
  6. Pilih pilihan baru yang disebut Blocked Players di bahagian bawah skrin.
  7. Pilih pemain, klik kanan nama mereka dan pilih Nyahsekat.

Sekiranya ini berfungsi dengan betul, orang yang disekat sebelumnya akan dipindahkan ke senarai rakan anda. Forum Epic penuh dengan pemain yang mengadu bahawa proses ini tidak selalu berfungsi. Nampaknya terdapat banyak keadaan ketika pemain dibebaskan tetapi tetap tidak dapat dihubungi melalui sembang. Nampaknya tidak ada jalan keluar ketika ini berlaku.

Berurusan dengan pemain beracun di Fortnite

Fortnite dilanda keracunan dengan sebilangan pemain berhenti kerana itu. Saya tahu beberapa pemain yang pergi walaupun selepas melaporkan tingkah laku kepada Epic. Sangat memalukan bahawa negatif seperti itu dapat menghentikan anda bermain permainan yang anda suka tetapi ia berlaku.

Pemain beracun nampaknya mempunyai pelbagai jenis.

Troll

Troll akan membuang perbincangan dalam sembang dan melakukan semua yang mereka boleh untuk mengganggu permainan semua orang dengan perkauman, komen bodoh, cadangan atau komen yang provokatif dan nampaknya melakukan apa sahaja untuk mencari butang untuk menekan.

Jeneral kerusi berlengan

Pemain yang menganggap mereka lebih baik daripada orang lain dan anda semua harus melakukan apa yang mereka katakan semasa mereka mengatakannya. Ini kurang toksik daripada troll tetapi dapat dengan cepat meningkat apabila pemain mengabaikan keinginan mereka.

Lintah

Kurang menjengkelkan daripada troll atau kerusi berlengan umum tetapi dalam permainan di mana elit rampasan hanya sedikit dan jauh di antara boleh mengganggu. Mereka biasanya bermain kelas sokongan dan tidak akan mengambil risiko dalam pertarungan. Mereka tetap berada di latar belakang dan akan mengambil untung terbaik sebelum anda dapat.

Pengganggu

Pengganggu akan mengedit tembok anda, berpusing-pusing setelah anda membuat binaan dan secara amnya cuba mengganggu permainan anda seboleh mungkin. Ini adalah perkara biasa di Fortnite kerana beberapa sebab dan sangat menjengkelkan.

Bagaimana menangani ketoksikan?

Oleh kerana anda tidak dapat menyenarai hitam pemain di Fortnite dan menyekat hanya menghentikan mereka dalam sembang, anda tidak mempunyai pilihan selain melaporkannya dan teruskan. Cuba abaikan mereka semasa permainan atau berhenti dan cari perlawanan lain. Anda tidak dapat mengikuti orang yang tidak anda kenali di Fortnite dan jika anda tinggal di wilayah yang ramai, semoga anda tidak dapat melihatnya lagi sebentar.

Penting untuk tidak bertindak balas terhadap pemain seperti ini kerana mereka memakan reaksi itu. Itulah yang mereka cari Tidak ada yang mengganggu troll atau gangguan daripada anda yang benar-benar mengabaikannya dan meneruskan permainan anda seolah-olah tidak ada. Nampaknya cara yang lemah untuk menangani situasi seperti ini tetapi sebenarnya yang terbaik!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found