Cara Membebaskan Seseorang di Venmo

Walaupun tidak semua orang gembira dengan idea pemindahan wang yang dapat dilihat, tidak dapat dinafikan bahawa Venmo berkembang dan berada di landasan yang betul untuk menangani lebih banyak transaksi dalam masa terdekat. PayPal melaporkan bahawa mereka mempunyai sekitar 40 juta pengguna Venmo aktif pada tahun 2018.

Cara Membebaskan Seseorang di Venmo

Dan, walaupun Venmo menjadikannya lebih mudah untuk menghantar wang kepada rakan, kadang-kadang, ia juga mungkin terlalu telus, selama ribuan tahun. Oleh itu, ada baiknya kita melihat bahawa beberapa tetapan privasi dapat diubah dan sejarah kehadiran dan pembayaran dalam talian anda tidak dipamerkan untuk dilihat oleh semua orang. Iaitu, melainkan jika anda mahu mereka menjadi seperti itu.

skrin transaksi venmo

Cara Menyekat Pengguna di Venmo

 1. Ketik ikon tiga baris.
 2. Ketik "Cari Orang".
 3. Pergi ke halaman profil pengguna.
 4. Ketik ikon dengan tiga bulatan di sudut kanan atas.
 5. Ketuk "Blok" (pilihan ditulis dengan warna merah).

Perhatikan bahawa anda perlu log keluar dan mulakan semula aplikasi agar perubahan tersebut berlaku.

Kesan Menyekat Seseorang di Venmo

Selepas anda menyekat seseorang di Venmo, anda tidak akan dapat mencarinya di apl. Mereka tidak akan muncul lagi di rangkaian anda. Mencari nama mereka juga tidak akan menghasilkan hasil.

Perkara yang sama berlaku sekiranya seseorang menghapus akaun Venmo mereka. Nama mereka tidak lagi muncul dalam hasil carian dan tidak ada pembayaran yang dapat dikirim atau diminta.

Apa yang menarik juga ialah orang yang telah disekat tidak dapat mencari maklumat akaun anda. Mereka tidak dapat mengirim atau meminta pembayaran ke dan dari anda.

Juga, tidak ada pemberitahuan yang dikirimkan kepada pengguna, yang menunjukkan bahawa anda telah menyekatnya. Ini mungkin menyebabkan beberapa orang percaya bahawa anda telah memadamkan akaun anda.

Sekiranya anda ingin melihat sama ada seseorang telah menyekat anda, anda mesti melakukannya dari akaun Venmo yang lain. Begitu juga sebaliknya.

Oleh kerana itu, pengguna Venmo tidak dapat saling menyekat. Maksudnya, kecuali jika kedua-dua pihak memulakan blok akaun sebelum log keluar.

Cara Membebaskan Pengguna di Venmo

Katakan anda telah melakukan kesalahan atau menyekat seseorang secara impulsif setelah bertengkar. Sekiranya orang itu masih mempunyai akaun yang sah, anda selalu boleh menggunakan ciri buka blokir Venmo untuk menjadikan kedua-dua profil anda dapat dilihat satu sama lain sekali lagi dan membenarkan transaksi antara kedua-dua akaun anda.

 1. Ketik ikon tiga baris.
 2. Tatal ke bawah dan ketik "Tetapan".
 3. Pilih "Privasi".
 4. Ketik "Pengguna yang Disekat".
 5. Pilih pengguna.
 6. Ketik ikon tiga titik di sudut kanan atas untuk memunculkan menu.
 7. Ketik "Buka blokir" dua kali untuk mengesahkan.

Perhatikan bahawa anda perlu menambahkan orang itu ke senarai rakan anda lagi.

Kawalan Privasi Tambahan

Sebilangan orang menyekat pengguna untuk menyembunyikan aktiviti pembayaran mereka dari suapan mereka. Ini adalah penyelesaian radikal, mengingat kawalan yang diberikan Venmo kepada penggunanya terhadap tetapan privasi mereka. Inilah cara anda menjadikan semua urus niaga anda peribadi dalam beberapa langkah mudah.

 1. Pergi ke "Tetapan".
 2. Ketik "Privasi".
 3. Pilih "Peribadi" dari senarai pilihan.
 4. Ketik "Simpan Tetapan".

Dengan cara ini, hanya anda dan pengirim / penerima yang dapat melihat transaksi tersebut. Anda tentu saja dapat menyimpan segala-galanya kepada umum dan mengubah tetapan privasi pada setiap transaksi. Anda juga dapat mengubah tetapan privasi lalai menjadi peribadi dan membenarkan transaksi individu dilihat oleh semua orang atau hanya yang ada di rangkaian anda.

 1. Munculkan skrin pembayaran.
 2. Ketik ikon tetapan privasi.
 3. Pilih pilihan yang anda mahukan dari "Siapa yang dapat melihat ini?" skrin.

Ketiga-tiga pilihan, "Umum", "Rakan", "Pribadi", masih akan menunjukkan maklumat pembayaran kepada pengirim dan penerima. Satu-satunya perbezaan adalah siapa lagi di luar mereka yang akan melihat transaksi dalam suapan mereka.

Anda juga boleh menggunakan hak anda untuk menyembunyikan transaksi sebelumnya. Ingatlah bahawa tindakan ini tidak dapat diubah lebih jauh. Setelah anda menukar tetapan privasi untuk transaksi yang lalu, ia akan kekal seperti itu selamanya.

 1. Pergi ke "Tetapan".
 2. Ketik "Privasi".
 3. Pergi ke "Transaksi Lalu".
 4. Pilih pilihan yang anda mahukan.

  urus niaga masa lalu

Jelas sekali, anda tidak perlu melakukan ini untuk pembayaran yang sudah dibuat secara peribadi. Sebenarnya, anda tidak boleh mengubah status pembayaran peribadi yang lalu. Inilah sebabnya mengapa anda harus sentiasa yakin bahawa anda ingin merahsiakan beberapa bahagian sejarah transaksi anda.

Pemikiran Akhir

Perkara terbaik mengenai Venmo adalah hakikat bahawa anda tidak lagi terikat dengan alamat e-mel untuk menggunakan perkhidmatan pembayaran dalam talian. Perkhidmatan pembayaran mudah alih ini membolehkan pengguna membuat akaun dengan nombor telefon mereka. Ini menjadikan keadaan menjadi lebih senang dan buat masa ini, platform kecil ini membolehkan pemindahan yang sangat pantas berbanding dengan perkhidmatan induknya, PayPal.

Yang dikatakan, kualiti media sosialnya menjadikannya menarik, walaupun kadang-kadang terlalu telus. Anda mungkin ingin bermain-main dengan tetapan privasi sebelum memberitahu semua orang tentang siapa anda mengirim wang juga, berapa kali, dan berapa banyak. Jauh lebih mudah daripada perlu menyekat / menyahsekat orang secara individu.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found