Cara Berhenti Ikut Akaun Twitter Tidak Aktif

Twitter adalah salah satu rangkaian media sosial 3 teratas di dunia, bersama dengan Instagram dan Facebook. Masalahnya dengan Twitter adalah kenyataan bahawa pertumbuhan anda sangat bergantung pada nisbah pengikut / pengikut anda. Semakin banyak pengikut yang anda miliki dan semakin sedikit orang yang anda ikuti, semakin menarik minat akaun anda dan semakin sah ia akan muncul kepada orang lain.

Cara Berhenti Ikut Akaun Twitter Tidak Aktif

Akaun Twitter yang tidak aktif yang anda ikuti pada dasarnya adalah bobot mati di sekitar kaki peribahasa akaun anda dan jika anda menggunakan teknik follow4follow, akaun anda kemungkinan besar akan dibebani dengan ini. Tidak mengikutinya secara manual selalu menjadi pilihan, tetapi jika senarai panjang, anda mungkin mahu mengotomatisasi prosesnya.

Mengapa Berhenti Ikut

Sebagai tambahan kepada sebab utama yang dinyatakan di atas, ada yang lain yang akan menghalang aktiviti Twitter anda. Pertama, akaun yang tidak aktif tidak melakukan perbualan di Twitter, dan perbincangan adalah asas platform. Kedua, akaun yang tidak aktif tidak akan menghantar semula catatan anda, yang juga merupakan bahagian penting dari kehadiran Twitter anda.

Ketiga, seperti yang dinyatakan di atas, akaun yang tidak aktif meningkatkan jumlah pengikut anda, yang meninggalkan tanda pada nisbah Twitter anda. Akhirnya, dengan mengikuti banyak akaun yang tidak aktif, anda akan mengurangkan tahap kewibawaan dan pengaruh profil anda.

twitter

Berhenti mengikut Manual

Pilihan pertama anda ialah berhenti mengikuti akaun secara manual yang tidak aktif. Ini bagus jika anda hanya mempunyai beberapa akaun yang tidak aktif untuk dibuang. Satu masalah yang anda hadapi ialah mengetahui akaun mana yang tidak aktif.

Menariknya, platform Twitter membolehkan anda dengan mudah melihat siapa yang mengikuti anda, tetapi bukan sebaliknya. Sekiranya anda mengklik ikon profil anda di sudut kiri atas aplikasi, anda akan melihat jumlah pengikut yang anda miliki dan jumlah orang yang anda ikuti. Dengan mengetuk salah satu daripada pilihan ini, anda hanya akan melihat orang yang anda ikuti.

Ini menyukarkan anda untuk menghapus akaun Twitter yang tidak aktif yang anda ikuti kerana anda mungkin tidak mengetahui nama pengguna.

Inilah cara berhenti mengikuti akaun Twitter secara manual:

 1. Tinjau garis masa anda dan klik pada Tweet dari akaun yang berkenaan.

 2. Ketik nama akaun.

 3. Ketik "Mengikuti" di sebelah kiri atas

Semua selesai. Tetapi jika anda tidak perasan, pilihan 1 akan menimbulkan masalah dengan akaun yang tidak aktif kerana tidak akan ada tweet baru-baru ini.

Cara berhenti mengikuti akaun pengguna yang tidak aktif - jika anda mengetahui nama pengguna

Dengan andaian anda mengetahui nama pengguna setiap akaun yang tidak aktif, anda boleh melakukan ini:

 1. Ketuk bar "Cari Twitter" yang terletak di bahagian atas skrin anda.

 2. Taipkan nama orang atau nama pengguna akaun.

 3. Ketuk akaun yang betul dalam senarai carian yang muncul.

 4. Ketuk ikon "Mengikuti" di sebelah kanan atas halaman.

 5. Sahkan apabila tetingkap timbul bertanya sama ada anda mahu berhenti mengikuti akaun ini.

Tidak mungkin anda akan mengetahui nama pengguna semua akaun tidak aktif yang anda ikuti. Di sinilah alat pihak ketiga masuk.

Berhenti mengikuti Alat

Seperti yang anda lihat di atas, Twitter tidak memudahkan untuk mengikuti akaun Twitter yang tidak aktif. Oleh itu, pengguna mesti menggunakan alat pihak ketiga untuk tugas tersebut. Konsensus keseluruhan adalah bahawa alat ini membolehkan anda menyaring akaun sehingga lebih mudah untuk berhenti mengikutinya.

Sehingga April 2020, Circleboom nampaknya paling dipercayai. Walaupun terdapat beberapa aplikasi di Google Play Store dan Apple App Store, ulasannya tidak begitu dipercayai. Kami akan mengkaji platform Circleboom untuk kemampuannya dalam pengurusan akaun Twitter.

Bulatan

Circleboom nampaknya merupakan sumber yang paling dipercayai untuk menguruskan akaun Twitter pada masa ini. Dari berhenti mengikuti akaun Twitter yang tidak aktif hingga menguruskan suka dan tweet; ini adalah perkhidmatan percuma dengan pilihan berbayar yang tersedia untuk mereka yang ingin melakukan lebih banyak perkara.

Dengan melayari laman web Circleboom, anda boleh log masuk ke akaun Twitter anda dan mula menyaring akaun yang anda ikuti.

Dari laman web ikuti langkah berikut:

 1. Klik "Bermula" di sudut kanan atas

 2. Log masuk ke akaun Twitter anda.

 3. Masukkan kod yang dihantar ke nombor telefon bimbit yang ada dalam fail

 4. Klik "Kuasa Aplikasi."

 5. Klik kotak Rakan Tidak Aktif di sebelah kiri skrin.

 6. Tatal ke bawah dan klik "Lawati". Ini terletak di sebelah kiri bawah.
 7. Munculan akan muncul dengan akaun Twitter. Arahkan kursor anda ke butang "Mengikuti". Setelah berubah menjadi merah dan mengatakan "Berhenti mengikuti", klik pilihan.

Circleboom juga akan menunjukkan analisis akaun kepada anda. Dari jumlah pengikut hingga beberapa hari sejak Tweet terakhir, anda akan dimaklumkan mengenai aktiviti akaun sebelum berhenti mengikuti akaun.

Berhenti mengikut Berbilang Akaun Tidak Aktif

Circleboom menjadikan akaun Twitter tidak aktif yang berhenti mengikuti lebih mudah (atau mungkin juga bergantung pada Tweet terakhir atau nama pengguna yang anda ada. Namun, ini tidak memberi anda kemampuan untuk berhenti mengikuti banyak akaun tidak aktif sekaligus.

Untuk berhenti mengikuti semua akaun Twitter, anda boleh memasang Sambungan Massa Ikut Google Chrome.

Penting untuk dinyatakan bahawa alat ini sentiasa berkembang. Sebilangan yang bekerja tahun lalu tidak lagi berfungsi pada tahun 2020.

berhenti mengikuti akaun twitter yang tidak aktif

Walaupun pilihan akaun percuma membolehkan anda berhenti mengikuti akaun yang tidak aktif, Circleboom memang mempunyai perkhidmatan langganan bulanan atau tahunan untuk mereka yang perlu melakukan lebih banyak. Mulai dari $ 7 / bulan hingga $ 149 / bulan, perkhidmatan ini nampaknya melakukan apa yang perlu kita lakukan sekarang.

Buka akaun Twitter anda

Twitter telah membuat sukar untuk berhenti mengikuti suatu alasan, dan banyak alat ditutup berdasarkan penggunaan API Twitter. Orang yang tidak mengikuti secara manual akan memakan masa, bergantung pada jumlah akaun yang anda ikuti. Namun, anda boleh yakin bahawa orang yang anda ikuti sama seperti yang anda ikuti.

Alat apa yang tidak anda ikuti? Sudahkah anda mencuba ManageFlitter dan UnTweeps? Apa pendapat anda mengenai alat yang hebat ini? Masukkan jawapan anda dalam senarai di bawah dan, ikuti kami di Twitter.

Recent Posts