Cara Menghilangkan Kisah Instagram

Setiap kali anda menelusuri suapan berita Instagram anda, anda akan melihat kemas kini dari rakan, keluarga, kenalan, dan juga perniagaan yang anda ikuti. Kadang-kadang, Kisah Instagram orang lain mungkin terlalu banyak. Nasib baik, pembangun aplikasi memprogramkan pilihan "bisu".

Membisukan cerita seseorang sangat bagus kerana tidak memberitahu mereka bahawa kandungannya ditekan. Tidak ada perasaan terluka dengan ciri ini. Ini juga merupakan kaedah mudah untuk berehat sebentar dari kandungan orang lain tanpa berteman atau menyekatnya.

Cerita Instagram unik kerana disiarkan di bahagian atas skrin anda. Ini adalah kaedah terbaik untuk terus mengikuti perkembangan kandungan, tetapi jika anda mengikuti banyak akaun, atau seseorang terlalu banyak berkongsi, ini dapat menghalangi kegembiraan Instagram anda. Sekiranya ini berlaku, anda boleh membisukannya.

Tetapi bagaimana jika anda mahu membuat asal perubahan ini? Bagaimana anda boleh membalikkan prosesnya? Apa yang harus anda lakukan sekiranya anda sengaja membisukan seseorang?

Membungkam Kisah Instagram

Sekiranya anda tidak pasti bagaimana anda membisukan kisah seseorang dari awal, ini sebenarnya agak mudah. Dari bahagian atas aplikasi, anda akan melihat ikon profil rakan anda. Menatal ke kanan akan menunjukkan lebih banyak perkara, masing-masing adalah cerita.

Tekan lama ikon Instagram Story dan ketik "Bisukan"

Sekiranya anda mengetuk salah satu gambar profil, kisahnya akan mula dimainkan. Menekan salah satu ikon ini dengan lama akan memunculkan menu. ‘Bisukan’ dan ‘Lihat Profil’ disenaraikan di sini bersama dengan nama pengguna akaun mereka.

Sekiranya anda mengetuk ‘Bisukan’. Pilihan untuk mematikan cerita atau kisah mereka DAN catatan mereka akan muncul. Mengetuk salah satu daripada pilihan ini bermaksud kandungannya tidak akan muncul dalam suapan berita anda sehingga anda menyahaktifkannya.

Sekiranya anda melakukan ini secara tidak sengaja atau anda ingin mengembalikan kandungan rakan anda pada suapan Instagram anda, penyahaktifan suara adalah mudah.

Bagaimana Anda Membisukan Cerita di Instagram?

Terdapat beberapa cara untuk membungkam kisah Instagram. Kedua-dua pengguna Android dan iOS dapat mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan di bawah untuk mengembalikan kisah Instagram.

Pilihan 1 - Pantas dan Mudah

Sekiranya anda membungkam cerita tetapi tidak ingat nama pengguna, atau jika anda tidak pasti bahawa anda telah mematikan cerita, ini adalah pilihan paling mudah:

 1. Tatal ke kanan pada umpan cerita di bahagian atas skrin dan cari ikon profil yang berwarna kelabu.
 2. Tekan lama gambar profil yang dimaksudkan.

 3. Ketik Tidak bersuara.

Itu sahaja, setelah anda melakukan ini, kandungan rakan anda akan segera kembali ke suapan berita Instagram anda.

Pilihan 2 - Pergi ke Profil Mereka

Sekiranya anda mengetahui siapa yang anda diredamkan, anda boleh menyuarakannya dengan melayari profil mereka. Untuk membisukan seseorang dari profilnya, ikuti arahan berikut:

Pergi ke profil yang dimaksudkan dengan mengetuk kaca pembesar di bahagian bawah skrin dan menaip nama pengguna mereka. Setelah berada, ikuti langkah berikut:

 1. Cari Mengikuti dan ketiknya.

 2. Ketik Bisu.

 3. Tukar suis dari biru ke kelabu.

Itu sahaja yang perlu anda lakukan untuk membisukan seseorang dari profilnya.

Pilihan 3 - Versi Instagram Lebih Lama

Instagram baru-baru ini telah mengemas kini pilihan ‘bisu’ dan ‘nyahaktifkan’ mereka. Sekiranya anda belum mengemas kini aplikasi anda dan pilihan yang disenaraikan di atas tidak sesuai untuk anda, cubalah ini.

Pilihan bersuara terletak betul-betul di bawah nama orang tersebut dan di atas Sorotan mereka - iaitu, kisah yang telah mereka putuskan untuk disimpan di profil mereka.

Anda harus mencari nota yang bertuliskan "Anda telah membisukan kisah [nama Instagram]" dan cukup ketuk "Nyalakan", yang terletak di sebelah nota. Pilihan untuk membungkam kisah mereka akan muncul dengan huruf tebal, jadi sukar dilewatkan. Cerita orang itu kemudian akan muncul di Suapan Cerita anda sekali lagi. Ini adalah pilihan terpantas anda untuk bersuara.

Cara Menghilangkan Kisah Instagram

Hasil akhirnya akan sama jika anda mengetuk Pilihan (tiga titik di sudut kanan atas profil Instagram orang itu) dan kemudian pilih Bisukan. Setelah mengetuk Bisu, tetingkap baru akan muncul menanyakan kepada anda jika anda mahu:

 • Redamkan siaran orang itu
 • Bisukan / Nyahaktifkan cerita mereka
 • Pilihan keluar

Pilih Tidak bersuara dari tetingkap yang dipaparkan dan, kisah mereka akan langsung disenyapkan. Semudah itu.

Nyahaktifkan Kisah Instagram

Cara ketiga dan terakhir untuk membisukan cerita seseorang menghendaki anda meluncur ke hujung Suapan Cerita di mana cerita yang diredam berada. Anda akan melihat bahawa cerita-cerita itu tidak mempunyai lingkaran merah biasa di sekitarnya. Sebaliknya, mereka benar-benar pucat.

Ketik dan tahan pada salah satu lingkaran cerita Instagram dan tetingkap baru akan muncul. Ini akan memberi anda pilihan untuk melihat profil orang itu dan membisukan cerita mereka, jadi ketuk pilihan kedua.

Nyahaktifkan Kisah Instagram

Kaedah ini boleh digunakan jika anda lupa siapa yang anda telah diredam atau jika anda tidak dapat mencari profil mereka di Instagram.

Redamkan Kisah Instagram

Itu sahaja yang ada! Apa pun alasan anda untuk tidak mahu membisukan cerita seseorang, anda boleh menggunakan salah satu daripada tiga kaedah ini untuk melakukannya dengan cepat dan mudah.

Cara Menjeda Kisah Seseorang

Sebaik sahaja anda mengetuk kisah Instagram seseorang, ia hanya berlangsung selama beberapa saat. Ini boleh menjengkelkan sekiranya anda ingin melihat gambar tertentu dengan lebih baik, atau melihatnya sekali lagi.

Nasib baik, anda dapat menjeda cerita sebelum yang berikutnya berlaku hanya dengan mengetuk dan menahan skrin anda. Ini akan membekukan pemasa dan cerita tidak akan diganti. Ya, anda mesti cepat, terutamanya jika rakan anda telah membuat banyak gambar dalam satu cerita.

Sekiranya cerita itu adalah video, tindakan ini akan membekukan video pada bingkai yang telah anda ketuk.

Melaporkan Kisah Instagram

Sekiranya cerita yang anda fikirkan mematikan melanggar syarat penggunaan Instagram, anda boleh melaporkannya kepada pembangun. Ini adalah cara tanpa nama untuk membuang kandungan. Sama ada haram, ganas, mengancam, atau spam, melaporkan cerita adalah pilihan lain yang boleh anda gunakan.

Ikuti arahan ini untuk memberi tahu Instagram mengenai kandungan yang diterbitkan yang anda fikirkan tidak sesuai:

 1. Buka Kisah (atau gambar jika ia adalah pos)

 2. Ketik tiga titik - Tiga titik menegak di kotak komen untuk pengguna Android dan tiga titik mendatar di sebelah kanan kotak komen untuk iOS

 3. Ketik Laporkan

Bersiaplah untuk mengisi soal selidik kecil mengenai kandungan yang anda laporkan. Syarat penggunaan Instagram direka untuk memberikan pengalaman positif dan lancar kepada semua orang. Sekiranya kandungannya berkaitan dengan penindasan atau gangguan, pelaporan posting atau cerita akan memberi amaran kepada Instagram sehingga akan dikeluarkan atau pengguna dilarang.

Soalan Lazim

Masih ada yang memberitahu jika saya dibisukan oleh orang lain?

Tidak begitu. Kecuali anda menyiarkan sesuatu semasa anda duduk betul-betul di sebelah rakan anda, anda mungkin tidak akan pernah mengetahui bahawa anda tidak bersuara. Anda tentu saja boleh bertanya kepada rakan anda apa yang mereka fikirkan tentang Kisah terbaru anda untuk menentukan sama ada mereka memberi perhatian atau tidak.

Bolehkah saya menyembunyikan Kisah saya dari seseorang tanpa berhenti mengikutinya?

Tentunya. Anda boleh u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / hide-instagram-stories / u0022u003menyembunyikan Kisah anda dari orang lain di Instagramu003c / au003e. Sekiranya anda mahu melakukan mute terbalik, anda boleh melakukannya. Sebelum membuat cerita anda, pergi ke profil anda dan klik pada tiga garis mendatar di sudut kanan atas. Ketik ‘Tetapan’, kemudian ketik ‘Cerita’. Dari sini, anda boleh menambahkan orang untuk menyembunyikan Cerita anda. Setelah membuat pilihan anda, hantarkan Kisah anda seperti biasa. Kecuali tentu saja, seseorang menunjukkan kepada mereka.

Recent Posts