Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar Elemen

Sekiranya anda bangga dengan pemilik baru TV pintar Element, anda pasti ingin mengetahui cara memuatkannya dengan aplikasi, melakukan kemas kini dan melakukan semua pentadbir sebelum anda dapat menontonnya. Tutorial ini akan memandu anda melalui keseluruhan proses, termasuk cara menambah dan mengemas kini aplikasi di Element smart TV.

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar Elemen

Manual arahan untuk kebanyakan TV pintar Elemen tidak apa-apa tetapi tidak terlalu terperinci. Ini adalah salah satu manual yang direka untuk merangkumi seberapa banyak situasi dan sebanyak mungkin jenis pengguna. Tidak apa-apa dan semuanya boleh menyebabkan beberapa pemilik TV baru dalam keadaan sejuk. Itulah yang akan kita bahas di sini.

Saya akan memandu anda mengemas kini TV, menambah aplikasi dan mengemas kini apl tersebut. Tiga perkara utama yang ingin anda lakukan sebaik sahaja anda menghubungkan semuanya.

Mengemas kini TV pintar Elemen anda

Untuk dapat menggunakan bahagian pintar dari TV pintar Element, anda perlu mengikuti wizard persediaan awal yang memandu anda melalui penyambungan ke Ethernet atau WiFi, mendaftarkan TV anda, mengesahkan sambungan rangkaian dan melakukan penyediaan asas. Mengemas kini TV selalunya merupakan sebahagian daripada persediaan awal itu, tetapi ini adalah sesuatu yang anda mesti tahu bagaimana untuk dilakukan di kemudian hari.

Beberapa model TV akan mempunyai susun atur menu yang berbeza. Sekiranya anda tidak melihat nama atau navigasi yang tepat seperti yang saya ada di sini, jangan risau, cari sahaja perkara yang serupa.

Untuk mengemas kini TV anda:

 1. Hidupkan TV dan tekan butang Menu pada alat kawalan jauh anda.
 2. Pilih Tetapan TV dari menu utama.
 3. Pilih Sokongan dan Kemas kini Perisian.

Pada beberapa model TV, menu kemas kini terdapat dalam Pembaruan Umum dan Perisian. Bergantung pada kali terakhir anda melakukan kemas kini, ini mungkin memerlukan beberapa minit. Anda mungkin melihat bar kemajuan atau peratusan peratusan yang memberitahu anda sejauh mana proses harus diselesaikan.

Kadang-kadang anda akan melihat bahawa ini tidak berfungsi untuk beberapa sebab dan kemas kini akan selesai sebahagiannya dan membeku atau gagal sama sekali. Sekiranya demikian, anda boleh melakukan kemas kini manual menggunakan pemacu USB. Ini melibatkan memuat turun fail firmware dari Element, menyalinnya ke pemacu USB dan memasangnya ke TV.

Malangnya, URL tidak tersedia untuk umum, jadi anda perlu menghubungi sokongan pelanggan Elemen untuk mendapatkannya.

Kemas kini TV pintar Elemen menggunakan USB:

 1. Hubungi sokongan pelanggan Element dan dapatkan URL firmware untuk TV anda.
 2. Muat turun ke komputer anda.
 3. Format pemacu USB dan salin firmware ke dalamnya.
 4. Pasangkan pemacu USB ke TV.
 5. Pilih Tetapan dan Umum menggunakan alat kawalan jauh.
 6. Pilih Perisian Perisian USB dari menu.

TV harus membaca pemacu USB anda, mencari fail dan mengemas kini firmware dengan sewajarnya. Mengapa URL firmware tidak diterbitkan, saya tidak tahu tetapi sepanjang pengetahuan saya, tidak.

Menambah aplikasi ke TV pintar Element

Menambah aplikasi biasanya merupakan perkara kedua yang anda lakukan ketika membuka kotak TV pintar baru tetapi dengan Elemen, anda tidak bernasib baik. Aplikasi terbina dalam cukup banyak untuk TV Elemen, jadi jika anda hanya mempunyai YouTube dan Netflix, kemungkinan itulah yang anda miliki. Sejauh yang saya tahu, hanya ada beberapa aplikasi yang tersedia, Netflix, YouTube, VUDU, AccuWeather, Pandora dan Toon Toggles.

Itu mungkin berbeza pada masa anda membaca ini, tetapi hanya itu E2SW5018 yang saya uji telah tersedia sekarang.

Mengemas kini aplikasi di TV pintar Element

Mengemas kini aplikasi di TV pintar Element berlaku secara automatik atau semasa anda mengemas kini firmware TV. Saya tidak melihat pilihan kemas kini yang berasingan untuk aplikasi di mana sahaja. Manual hanya merujuk kepada kemas kini TV dan menggunakan aplikasinya, mungkin, mengemas kini TV dan juga mengemas kini aplikasinya.

Itu:

 1. Hidupkan TV dan tekan butang Menu pada alat kawalan jauh anda.
 2. Pilih Tetapan TV dari menu utama.
 3. Pilih Sokongan dan Kemas kini Perisian.

Sekiranya anda sudah melakukannya semasa membaca artikel ini, tidak perlu melakukannya lagi. Aplikasi anda sudah semestinya terkini.

Alangkah baiknya mempunyai lebih banyak aplikasi untuk TV pintar Element tetapi mempunyai YouTube dan Netflix sudah cukup untuk keperluan saya. Saya pasti aplikasi lain tersedia untuk model TV lain tetapi titik penjualan utama Element TV adalah harganya. Beberapa TV pintar lain tersedia untuk wang sebanyak ini, jadi pasti ada kompromi di suatu tempat!

Adakah anda mengetahui pilihan kemas kini aplikasi tertentu di TV pintar Element? Tahu bagaimana menambah lebih banyak aplikasi? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found