Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar Hitachi

TV pintar semakin popular dalam dekad yang lalu. Walau bagaimanapun, kebanyakan model arus perdana dan popular masih jauh dari anggaran. Trend aplikasi mungkin telah diperkenalkan dan dipopularkan pada peranti telefon pintar, tetapi banyak peranti pintar lain telah menggunakan alat berharga ini selama satu dekad terakhir. Dengan ini, berikut adalah cara memasang dan mengemas kini aplikasi di TV Pintar Hitachi.

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar Hitachi

1. Mulakan semula Penghala dan TV Anda

Ada sebab mengapa soalan pertama yang anda dapatkan dari profesional sokongan teknikal adalah, "Sudahkah anda mencuba menghidupkan semula peranti anda?" Mungkin terdengar remeh, tetapi sebelum anda terus mencuba dan mengemas kini aplikasinya, alih keluar dan pasang semula, atau kemas kini apa pun, cuba matikan TV anda, biarkan seperti itu selama beberapa minit, dan hidupkan semula. Kemungkinan ia akan mengemas kini aplikasi anda secara automatik.

2. Muat turun Aplikasi Secara Asli

Pertaruhan terbaik anda untuk memuat turun aplikasi di TV pintar Hitachi adalah melalui perkhidmatan aplikasi asalnya. Semua set TV Hitachi dilengkapi dengan aplikasi yang dipasang di kilang. Lihatlah jarak jauh Hitachi anda dan lihat apakah anda dapat menemukan ikon planet dengan anak panah melaluinya. Beberapa aplikasi akan tersedia di sana. Dalam senarai aplikasi yang tersedia, arahkan ke aplikasi yang dipanggil "Kedai." Tekan "OKEY" di alat kawalan jauh anda apabila anda memilih aplikasi Market, dan anda akan melihat senarai semua aplikasi yang boleh dimuat turun.

kemas kini aplikasi di tv pintar hitachi

3. Periksa Sambungan Internet Anda

Sebilangan aplikasi pada set TV Hitachi dipasang secara lalai. Yang lain boleh dimuat turun. Walau bagaimanapun, kedua-dua jenis aplikasi harus dikemas kini secara automatik, selagi terdapat sambungan internet yang baik. Kadang-kadang, bagaimanapun, peranti Hitachi gagal mengemas kini setiap aplikasi yang dipasang kerana sambungan internet yang buruk (atau kurangnya sambungan sama sekali). Masalah internet boleh menyebabkan aplikasi tersebut tidak berfungsi dengan baik atau gagal berfungsi sama sekali. Untuk memperbaikinya, anda perlu mengemas kini aplikasi secara manual.

4. Kemas kini Aplikasi secara manual

Pertama, pilih "Kedai" dari skrin "Mula", atau masuk menggunakan bar tugas. Cari ikon pengguna di sebelah kotak carian dan pilih. Pada skrin tetapan akaun yang muncul, pilih "Muat turun" atau "Kemas kini." Seterusnya, pilih "Menyemak kemas kini." Daftar aplikasi anda muncul, dan semua aplikasi yang memerlukan pembaruan mempunyai ikon anak panah bawah. Pilih ikon dan klik "OKEY" di alat kawalan jauh anda. Sekiranya sambungan anda berfungsi dengan betul, kemas kini akan memuat turun dan memasang aplikasi secara automatik.

5. Padam dan Pasang Semula Aplikasi

Jika masalah tertentu dengan aplikasi yang Anda alami masih ada, coba pasang semula aplikasinya. Pergi ke "Muat turun" atau "Kemas kini" skrin dan hapuskan aplikasi. Muat turun sekali lagi dan pasangkannya untuk memastikan ia mempunyai versi terbaru untuk TV Hitachi anda. Langkah ini sering menyelesaikan masalah kemas kini.

Catatan: Aplikasi yang disertakan dengan TV Hitachi kemungkinan tidak akan dapat dikeluarkan. Sekiranya anda mengalami masalah dengan aplikasi ini, cuba kemas kini. Sekiranya masalah berlanjutan, hubungi peruncit atau pengilang untuk menyelesaikannya.

hitachi

6. Kemas kini Firmware / Sistem Operasi

Firmware adalah perisian yang membuat setiap bahagian perkakasan elektronik dicentang. Sesekali, kemas kini firmware dilancarkan yang memperbaiki bug, gangguan, dan masalah kecil lain. Namun, setiap kali kemas kini firmware baru dilancarkan, versi firmware yang lebih lama menjadi kurang dipercayai dan akhirnya menyebabkan masalah. Penting untuk memastikan firmware anda sentiasa dikemas kini dengan semua peranti, termasuk TV pintar Hitachi.

7. Terus Dikemas kini

Walaupun anda tidak menghadapi masalah dengan aplikasi di TV Hitachi anda, anda perlu memastikan aplikasi, OS dan firmware anda sentiasa terkini. Semakin lama anda menunda memuat turun dan memasang kemas kini, semakin besar kemungkinan mengalami masalah yang lebih serius.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found