Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar Devant

Seperti semua peranti lain, TV telah berkembang sedikit dalam beberapa tahun kebelakangan. Melayari saluran hanya tidak dapat dilakukan oleh banyak orang lagi. Sebaliknya, mereka mahu TV mereka menjadi keseluruhan sistem hiburan.

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar Devant

Hampir setiap pengeluar TV yang masih relevan terus mengikuti trend ini, dengan kejayaan yang lebih kurang. TV Devant berada di tengah-tengah dari segi kemampuan. Walaupun mereka mungkin bukan pilihan terbaik di luar sana, mereka memberikan pengalaman yang baik.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kekeliruan mengenai cara kerja antara muka TV pintar mereka. Mari jelaskan beberapa masalah yang paling biasa mengenai aplikasi yang disokong oleh TV ini.

Sejauh Mana Bijaknya Mereka?

Apabila mereka mendengar "TV pintar", reaksi segera kebanyakan orang adalah memikirkan Android. Ini diharapkan, kerana pengeluar TV pintar terbesar mempunyai platform ini. Tetapi untuk lebih baik atau lebih buruk, Devant mengambil pendekatan yang berbeza.

Beberapa model TV pintar mereka yang lebih lama disertakan dengan Opera App Store, berdasarkan penyemak imbas yang popular. Tetapi pengguna tidak terlalu senang dengannya, kerana ada beberapa masalah yang menjadikan TV Devant kurang pintar daripada yang seharusnya.

Opera App Store kemudian mendapat perubahan dan menjadi Vewd App Store, sebahagian daripada sistem operasi komprehensif yang jauh lebih mampu daripada pendahulunya. Muncul dalam model Devant baru, seperti LTV900, dan menawarkan pelbagai jenis kandungan dari video berdasarkan permintaan hingga semua jenis aplikasi.

WEWD

Jadi Bagaimana dengan Kemas Kini?

Sebenarnya cukup mudah - tidak ada. Vewd menguruskan semua aplikasi di kedai melalui Vewd Cloud, dari mana anda mengakses dan memuat turunnya. Ini bermaksud bahawa tidak ada muat turun atau kemas kini manual. Sebaliknya, semua aplikasi dikemas kini secara automatik dan semua pengguna mendapat versi terbaru sebaik sahaja dilancarkan.

Selain aplikasi, Vewd Cloud juga mengatur pemutar media, tetapan peranti, kawalan privasi, dan banyak perkhidmatan berasaskan awan. Ini harus memastikan pengalaman hiburan yang lancar yang menyatukan semua jenis kandungan.

Pada masa ini, terdapat kira-kira 1,500 aplikasi di Vewd App Store dan jumlahnya terus meningkat. Sudah tentu, perjalanan tidak selalu lancar, kerana aplikasi masih boleh berfungsi. Contoh yang baik ialah Plex, yang tidak berfungsi seketika dan menimbulkan keributan dalam komuniti. Nasib baik, Vewd bangun dan berjalan semula.

Ini membawa kita ke kelemahan akses berasaskan awan seperti ini. Oleh kerana anda tidak dapat mengemas kini aplikasi, anda juga tidak boleh menurunkannya. Ini bermaksud bahawa jika kemas kini disertakan dengan pepijat, satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan ialah menunggu pasukan Vewd memperbaikinya.

Atas sebab apa pun, Devant tidak menggunakan keseluruhan OS Vewd. Sebaliknya, model terbaru menggunakan OS Vidaa U2.5 dengan integrasi Vewd App Store. Walaupun OSnya baik, ia masih dilengkapi dengan beberapa batasan. Contohnya, tidak ada cara memasang aplikasi pihak ketiga seperti yang dapat dilakukan oleh pengguna Android TV. Namun, ia menawarkan pilihan hiburan yang mencukupi untuk pengguna biasa.

VIDAA U

Kena atau tersasar?

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa pendekatan Devant untuk TV pintar cukup inovatif. Perkhidmatan berasaskan awan mempermudah pengurusan aplikasi dan menghilangkan kerumitan memuat turun dan mengemas kini aplikasi.

Tetapi seperti yang anda lihat, pendekatan ini bukan tanpa kekurangannya. Tidak semua kemas kini yang dilancarkan berfungsi dengan sempurna, dan pilihan anda cukup terhad apabila ini berlaku. Tidak ada penurunan atau penyahpasangan, jadi anda pasti terjebak dengan apa yang anda dapat.

Adakah anda menggunakan TV pintar Devant? Sekiranya demikian, apa pengalaman anda dengan Vidaa OS dan Vewd App Store? Ceritakan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found