Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar JVC

Sudah lama berlalu adalah satu-satunya perkara yang dapat anda lakukan di TV anda ialah menonton apa yang dikehendaki oleh syarikat kabel dan penyiar anda. Hari ini, TV anda dapat berfungsi hampir untuk semua tujuan, sama seperti telefon pintar atau tablet anda. Tetapi ini hanya berlaku jika pengeluar melengkapkan peranti anda dengan semua alat yang diperlukan untuk ini.

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar JVC

Penyelesaian JVC, misalnya, tidak dapat dibandingkan dengan beberapa pemimpin pasaran seperti Samsung atau Sony. Dalam aspek aspek 'pintar', terdapat banyak kekeliruan tentang bagaimana semuanya berfungsi. Lebih khusus lagi, tidak ada garis panduan yang jelas mengenai cara mengurus aplikasi di TV pintar JVC anda.

Di sini anda akan melihat apa yang perlu dilakukan dan apa yang boleh anda lakukan mengenainya.

Android atau Tidak?

Tidak semua TV pintar JVC dihantar dengan OS Android. Sebagai gantinya, mereka menampilkan versi khusus aplikasi paling popular seperti YouTube dan Netflix. Sekarang, di sinilah ia menjadi sangat kacau. Banyak pengguna mengadu aplikasi tidak berfungsi dan tidak ada pilihan untuk dikemas kini. Bahkan TV yang menyokong Android mungkin mempunyai masalah Perkhidmatan Google Play yang dapat mencegah anda mengemas kini aplikasi.

Dalam kes ini, kemas kini firmware dapat menyelesaikan masalah dan memperbaiki perkhidmatan yang tidak berfungsi. Tetapi masalahnya ialah pengguna yang menghubungi JVC yang menanyakan kemas kini mendapat jawapan bahawa tidak akan ada yang akan datang. Atas sebab ini, tidak mungkin untuk mengemas kini aplikasinya, kerana JVC juga tidak melepaskan kemas kini aplikasi yang berasingan.

Oleh itu, bagaimana anda memanfaatkan sepenuhnya TV pintar anda walaupun terdapat had? Mari kita lihat beberapa pilihan yang ada.

Mengemas kini Aplikasi pada Peranti yang Diaktifkan Android

Dengan syarat bahawa TV pintar JVC anda menyokong Android tanpa masalah, mengemas kini aplikasi sangat mudah. Prosesnya sama seperti mengemas kini aplikasi telefon Android. Inilah yang harus anda lakukan:

  1. Pastikan TV anda mempunyai sambungan internet yang stabil.
  2. Buka Google Play Store dari menu.
  3. Cari aplikasi yang ingin anda kemas kini dan klik padanya.
  4. Pilih Kemas kini bersebelahan dengan Buka

    Kemas kini Netflix

Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah memuat turun .apk fail aplikasi yang ingin anda kemas kini dan memasangnya secara manual. Ini adalah pilihan yang bagus untuk apabila Google Play tidak berfungsi. Inilah yang harus anda lakukan:

  1. Cari .apk fail aplikasi yang ingin anda kemas kini dan pastikan ia adalah versi terkini yang tersedia.
  2. Pindahkan fail ke pemacu kilat USB dan pasangkannya ke TV anda.
  3. Di TV anda, pergi ke Sumber >USB dan pasang versi aplikasi terbaru.

Anda harus melihat versi yang dikemas kini di Senarai Aplikasi menu.

Senarai aplikasi

Bagaimana dengan TV Bukan Android?

Kecuali JVC tidak melepaskan kemas kini firmware atau perisian, anda pasti terjebak dengan apa yang anda ada. Namun, ini tidak bermakna anda tidak dapat mengakses aplikasi yang anda perlukan.

Anda boleh mendapatkan kotak TV Android yang dapat menyediakan semua fungsi yang dimiliki TV pintar berasaskan Android. Dalam kes ini, proses kemas kini aplikasi akan sama dengan proses yang digariskan di bahagian sebelumnya. Pilihan lain adalah menggunakan peranti transmisi seperti Chromecast Google. Ini memungkinkan anda memproyeksikan layar perangkat berkemampuan cast ke TV, memungkinkan Anda menggunakan aplikasi ponsel atau tablet Anda di layar besar.

Elakkan Apl Yang Tertinggal

Seperti yang anda lihat, JVC tidak mengendalikan kemas kini aplikasi dengan baik. Sekiranya anda mempunyai TV berkemampuan Android, anda beruntung kerana anda tidak mempunyai masalah dengan mengemas kini aplikasi anda. Tetapi jika tidak, anda mungkin harus menggunakan kotak Android atau peranti transmisi untuk memastikan anda dapat menggunakan versi terakhir yang tersedia.

Walaupun penyelesaian ini tidak terdengar sangat mudah, mereka adalah satu-satunya jalan untuk mengatasi had JVC. Berita baiknya adalah bahawa mereka cukup berpatutan, jadi anda seharusnya mendapat nilai wang anda dalam kebanyakan kes.

Apa pengalaman anda dengan antara muka dan aplikasi TV JVC? Kongsi mereka dengan kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found