Untuk apa Port USB pada Wyze Cam?

Dalam dunia sistem pengawasan rumah, kamera Wyze merupakan teknologi yang sangat mengganggu. Pasti, anda boleh menghabiskan banyak wang untuk memasang sistem keselamatan tradisional di kediaman anda, tetapi menggunakan penyelesaian yang lebih maju dari segi teknologi dan lebih berpatutan adalah mungkin pada hari ini.

Untuk apa Port USB pada Wyze Cam?

Masukkan Wyze Cam. Kamera pengawasan rumah ini membawa rakaman langsung rumah anda ke telefon pintar atau tablet anda. Dan jika anda membelinya baru-baru ini, anda mungkin melihat ke belakang dan melihat port USB tambahan. Untuk apa?

Bagaimana ia berfungsi

Wyze Cam adalah peranti kamera kecil, yang mampu menyampaikan rakaman 1080p ke telefon atau tablet anda. Selagi anda mempunyai sambungan internet pada peranti telefon pintar / tablet utama anda, anda akan dapat mengakses suapan langsung dari kamera, di mana sahaja anda berada di dunia. Selain itu, anda juga boleh menggunakan pilihan komunikasi dua hala yang disertakan dengan kamera, untuk bercakap dengan pelawat anda, walaupun anda tidak berada di tempat yang berdekatan dengan rumah anda.

Wyze Cam disiapkan untuk mod penyiapan dengan memasukkan peranti ke soket dinding, menggunakan kabel dan palam yang disediakan. Dari sana, anda menggunakan aplikasi telefon Wyze yang membantu peranti Wyze Cam menyambung ke Wi-Fi anda. Di samping itu, anda boleh menyambungkan semua Wyze Cams yang anda miliki ke peranti telefon pintar utama anda, serta menambahkan "tetamu" yang juga dapat memperoleh akses ke suapan langsung kamera anda.

Kelemahan utama Wyze Cam adalah kenyataan bahawa ia tidak wayarles. Kecuali jika disambungkan ke sumber kuasa, ia tidak akan berfungsi. Pasti, anda boleh membeli power bank dan menggunakannya untuk menghidupkan peranti, yang tentunya merupakan pilihan yang sesuai, tetapi bukan satu-satunya.

wyze cam

Port USB

Oleh itu, anda melihat bahagian belakang kamera dan anda melihat port kabel kuasa dan port USB lain yang jelas. Anda sudah menyambungkan kamera Wyze ke sumber kuasa dan menyiapkan semuanya. Anda melihat telefon anda dan peranti berfungsi dengan sempurna. Jadi, untuk apa port USB? Tidak, bukan untuk menyambungkan bank kuasa ke peranti.

Adakah untuk menambahkan lebih banyak pilihan memori ke Wyze Cam anda? Setiap peranti Wyze Cam dilengkapi dengan sokongan microSD, yang boleh anda gunakan untuk merakam rakaman. Pilihan microSD memberi anda kemampuan untuk merakam pergerakan yang dipicu oleh sensor gerakan selama ada pergerakan. Sebagai pilihan, anda boleh memilih untuk mengaktifkan rakaman berterusan, yang akan merakam semuanya sehingga kad SD penuh dan kemudian menimpanya dengan rakaman baru.

Oleh itu, adakah port USB memberi anda pilihan penyimpanan / rakaman tambahan? Tidak. Sama sekali tidak untuk apa

Daisy-Rantai

Port USB pada Wyze Cam anda dibuat untuk satu tujuan yang mudah namun kemas - rantai daisy. Tetapi apa itu daisy-chain? Ini berkaitan dengan kemampuan peranti tertentu untuk berhubung antara satu sama lain, berkongsi sumber kuasa yang sama.

port usb pada cam wyze

Walaupun Wyze masih belum merilis model tanpa wayar sepenuhnya, ini sedekat yang mereka dapat. Pada dasarnya, semua yang perlu anda lakukan untuk memanfaatkan port USB adalah menyambungkan salah satu Wyze Cams anda ke sumber kuasa secara langsung dan kemudian sambungkan Wyze Cam seterusnya ke yang pertama, menggunakan port USB yang disebutkan.

Tetapi apa yang ditunjukkan oleh ciri ini? Nah, sebagai tambahan kepada kemudahan untuk tidak perlu menggunakan beberapa soket dinding untuk setiap peranti Wyze Cam, membuat kekacauan kabel, ia membolehkan anda meletakkan Wyze Cam di tempat yang anda tidak mempunyai cukup (atau ) kedai. Sekiranya hanya ada satu outlet di sekitarnya, pasangkan Wyze Cam pertama ke dalamnya dan rantai daisy yang lain. Sekiranya tidak ada outlet di dekatnya, sambungkan cam pertama ke outlet terdekat dan gunakan kabel USB-ke-USB yang lebih panjang untuk menghubungkan yang lain.

Manfaat lain dari rantai daisy adalah bidang pandangan yang lebih besar. Sekiranya anda meletakkan satu kamera menghadap ke arah tertentu dan yang lain menghadap ke arah yang lain, anda akan melihat sejauh mana bidang pandangan akan bertambah baik. Pasti, Wyze Pan dapat mengesan gerakan secara robotik, jadi ini mungkin alternatif, tetapi bahagian terbaiknya ialah anda juga dapat membuat rantai daisy pada peranti Wyze Cam ke Wyze Pan.

Menggunakan Port USB

Wyze mungkin hadir dengan penggunaan tambahan untuk port USB pada peranti Wyze Cam, tetapi setakat ini, ia melakukan pekerjaan yang hebat dan membuat anda hampir tanpa wayar. Gunakan pilihan rantai daisy dengan bijak dan kreatif untuk memimpin permainan pengawasan rumah Wyze anda.

Bagaimana anda menggunakan ciri daisy-chain? Untuk apa anda fikir Wyze boleh menggunakan port USB di masa hadapan? Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, fikiran, idea, atau petua, kunjungi komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found