Cara Menggunakan Tongkat Api Amazon Anda di TV Bukan Pintar [September 2021]

Walaupun HDTV tidak pernah lebih murah, ada kemungkinan anda tidak bersedia untuk menaik taraf dari set mewah yang anda beli sedekad yang lalu. TV telah berkembang pesat dalam beberapa tahun terakhir — 4K, HDR, dan bahkan 8K. Segala macam perisian baru muncul - sistem operasi baru dan fungsi baru. Lagipun, paparan adalah paparan, dan jika anda membeli TV 1080p yang unggul pada tahun 2010, ia mungkin masih kelihatan hebat hari ini, terutamanya jika anda tidak berminat dengan kandungan 4K.

Cara Menggunakan Amazon Fire Stick anda di TV Bukan Pintar [September 2021]

Sudah tentu, TV lama tidak mempunyai elemen penting yang diperlukan untuk menikmati filem dan rancangan kegemaran anda: perkhidmatan streaming. Apa yang pernah menjadi penambahan pakej kabel anda dengan cepat menjadi satu-satunya cara untuk menonton rancangan, filem, dan banyak lagi yang asli.

Kandungan asli Netflix sentiasa menarik perhatian dan telinga di internet, sementara perkhidmatan streaming Disney mempunyai versi baru yang baru di Marvel dan Star Wars alam semesta. Sementara itu, HBO Max perdana keseluruhan filem 2021 WB dengan rilis teater mereka, membuat perjalanan ke teater semuanya usang.

Sekiranya TV anda mempunyai aplikasi ini bawaan, anda sudah siap, tetapi jika TV anda tidak menyertakan aplikasi, anda tidak perlu kehabisan dan naik taraf hari ini. Dengan harga serendah $ 29.99, anda dapat mengambil salah satu Stik Api Api Amazon untuk TV anda, menambahkan ribuan aplikasi, permainan, dan sewa atas permintaan ke TV anda. Menyiapkan Fire Stick anda hanya memerlukan beberapa langkah, walaupun televisyen anda lebih tua, jadi ambil alat streaming baru anda dan bersiaplah untuk membuka jam hiburan.

Tongkat Api mana yang harus saya beli?

Sekiranya anda belum memilih Fire Stick, anda mesti memastikan anda menuju ke laman web Amazon untuk merebut laman web anda. Amazon menjual tiga versi Fire Stick yang berbeza, walaupun semuanya mempunyai pengalaman perisian yang sama setelah disediakan. Perbezaan utama adalah prestasi, seperti kelajuan pemproses, fleksibiliti Wi-Fi, dll.

 • Di kelas rendah, anda akan dapati Fire Stick Lite baru, yang pertama kali dilancarkan pada tahun 2020. Dengan harga $ 29,99 — dan tersedia dengan harga serendah $ 18 semasa penjualan percutian dan Hari Perdana — versi Lite Fire stick sangat sesuai untuk kebanyakan pemilik TV bukan pintar. Anda akan mendapat semua perisian hebat yang disertakan dalam dua model lain, tanpa tambahan perkakasan tambahan yang tidak diperlukan.
 • Di tengah-tengah, anda akan dapati Fire Stick 1080p standard. Dengan harga $ 39.99, hanya $ 10 lebih banyak daripada versi Lite, dan selain pemproses yang sedikit ditingkatkan, anda akan dapati Fire Remote yang lebih baru disertakan, yang menampilkan perintah suara dan kawalan kelantangan dan kuasa untuk televisyen anda. Perhatikan sama ada televisyen anda mempunyai HDMI-CEC — kami akan membincangkannya sedikit di bawah. Sekiranya berlaku, ini adalah model untuk anda; jika tidak, ciri-ciri ini tidak sepadan dengan kenaikan harga.
 • Akhirnya, Amazon menjual versi 4K Fire Stick mereka, hampir sama dengan model 1080p yang asal. Pada harga $ 49.99, harganya $ 20 lebih tinggi daripada versi Lite, tetapi menawarkan sokongan 4K HDR untuk wang tunai anda. Sekiranya TV anda 4K, ia pasti mempunyai aplikasi pintar, tetapi ini masih merupakan pembelian terbaik untuk beralih dari perisian (biasanya buruk) yang disertakan di kebanyakan TV. Ini juga merupakan pembelian yang bagus jika anda berusaha melaburkan pelaburan anda. Sekiranya anda mengambil televisyen 4K baru dalam beberapa tahun, anda akan bersedia menggunakan unit ini.

Setelah anda memegang Fire Stick, sudah tiba masanya untuk memasangnya dengan TV anda.

Menyiapkan Tongkat Api Anda di TV Lama Anda

Pertama sekali, anda perlu memastikan bahawa TV anda mempunyai sekurang-kurangnya satu input HDMI. Sekiranya anda mempunyai TV lama, anda mungkin tidak mempunyai port HDMI sama sekali. Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil penyesuai HDMI ke AV (RGB), penyesuai HDMI ke komponen, atau bahkan penyesuai HDMI ke SVGA untuk digunakan di Fire Stick anda, walaupun, secara jujur, anda harus memikirkan untuk meningkatkan TV anda untuk pengalaman yang lebih baik.

Untuk orang lain, pastikan anda mempunyai sambungan internet tanpa wayar di rumah anda dan masukkan bateri di Alat Jauh TV Kebakaran anda. Anda kemudian akan bersedia untuk mengikuti langkah-langkah penyediaan di bawah.

 1. Mulakan dengan menyambungkan Fire Stick anda ke soket elektrik di dinding. Model 1080p dapat menggunakan port USB di televisyen anda (jika ada), tetapi untuk pengalaman terbaik, pasangkan Fire Stick terus ke outlet menggunakan penyesuai USB. Catatan: Model 4K memerlukan saluran kuasa.
 2. Untuk TV tanpa input HDMI, anda memerlukan penyesuai, seperti yang telah dibincangkan sebelumnya. Sambungkan penyesuai ke kuasa jika diperlukan, pasangkan peranti ke TV anda, kemudian sambungkan Fire TV Stick ke penyesuai.
 3. Untuk TV dengan input HDMI, sambungkan Fire Stick anda ke port HDMI di bahagian belakang.
 4. Menggunakan alat kawalan jauh televisyen anda, pilih input yang sesuai dengan port HDMI yang anda pasangkan Fire Stick anda (mis. HDMI 1, DVI, PC, dll.). Apabila anda memilih paparan anda, anda akan melihat boot Fire Stick anda.
 5. Sekiranya alat kawalan jauh anda tidak berpasangan secara automatik, tahan "Rumah" butang untuk "Lima belas saat" untuk memastikan alat kawalan jauh dan Fire Stick diselaraskan. Biasanya, proses ini harus berlaku secara automatik.
 6. Ikuti arahan di skrin untuk menyambungkan Fire Stick anda ke rangkaian WiFi anda.
 7. Daftarkan Fire Stick anda dengan akaun Amazon anda.
 8. Sebaik sahaja anda sampai di skrin utama, anda boleh menavigasi pelbagai menu persediaan untuk memasang aplikasi seperti Netflix, Hulu, Disney +, dan HBO Max. Setiap aplikasi ini memerlukan maklumat log masuk.

Sekiranya anda menggunakan penukar / penyesuai untuk memasang Fire Stick ke televisyen anda, ingatlah untuk mencocokkan setiap warna dengan input yang sesuai di televisyen anda, jika ada.

Cara Memanfaatkan Sebilangan Besar Tongkat Kebakaran Anda Semasa Penyediaan

Bergantung pada usia TV anda, ada beberapa perkara yang perlu diingat semasa menyiapkan Fire Stick anda.

Gunakan Sokongan HDMI-CEC

Pertama sekali, periksa TV anda untuk melihat apakah ia menyokong HDMI-CEC. CEC bermaksud Kawalan Elektronik Pengguna. Teknologi HDMI ini membolehkan televisyen dan peranti anda terpasang ke dalamnya untuk berfungsi dan berkomunikasi bersama. Fire Stick mengawal kelantangan di TV anda. Alat kawalan jauh TV anda berpotensi menavigasi menu di Fire Stick anda. Tambahan pula, dengan menghidupkan Firestick dapat menghidupkan TV.

HDMI-CEC telah wujud selama lebih dari satu dekad, jadi ada kemungkinan TV yang lebih tua dan tidak pintar juga dilengkapi. Sebilangan besar jenama merujuk kepada CEC dengan nama yang unik. Sebagai contoh, Samsung memanggil teknologi CEC "Anynet +." Sekiranya boleh, gunakan port yang dilengkapi CEC untuk Fire Stick anda. Ini akan memberi anda pengalaman terbaik.

Periksa Tetapan Resolusi TV

Di menu tetapan peranti anda, anda harus memeriksa untuk memastikan resolusi anda diset dengan betul. Contohnya, jika resolusi TV anda 720p, pastikan Fire Stick tidak disetel ke 1080p, dan sebaliknya.

Nikmati Pilihan dan Ciri Fleksibel

Walaupun anda memutuskan untuk membeli TV baru dalam beberapa tahun akan datang, perisian dan ciri Amazon jauh lebih baik daripada yang telah disediakan oleh kebanyakan TV. Faktor dalam mengemas kini aplikasi secara automatik dan rangkaian kandungan yang lebih komprehensif daripada mana-mana TV di pasaran hari ini, dan menggunakan Fire Stick hanya masuk akal.

Gunakan Alexa

Sekiranya anda menggunakan mana-mana produk Echo Amazon, anda harus tahu bahawa anda boleh menggunakan Alexa untuk mengawal Fire Stick anda. Walaupun alat kawalan jauh yang dilengkapi dengan suara adalah kaedah termudah untuk melakukannya, anda juga boleh beralih ke pembesar suara Echo anda untuk meminta Alexa memainkan rancangan, filem, muzik, dan banyak lagi langsung dari TV anda.

Gunakan Ethernet bila mungkin

Amazon menjual penyesuai ethernet untuk Fire Stick anda jika anda ingin menggunakan sambungan internet berwayar. Sambungan Ethernet meningkatkan kelajuan internet berbanding sambungan Wi-Fi tradisional dan memberikan pemindahan isyarat yang boleh dipercayai. Sesiapa yang mempunyai internet pantas tetapi bukan penghala atau ingin memasang dan memainkan internet mereka dan lupa berurusan dengan Wi-Fi boleh menggunakan peranti ini.

Jadikan TV Lama dan Tidak Cerdas Anda

TV baru pasti "lebih pintar" daripada yang lama, dan TV menawarkan lebih banyak (atau bahkan yang terbaru) jenis input A / V. Sama ada anda ingin menghidupkan kehidupan baru ke TV yang lebih lama, atau anda ingin memulakan penstriman di Netflix, Hulu, Disney +, dan banyak lagi, peranti Amazon Fire TV adalah tempat yang sesuai. Peranti ini bukan sahaja menjadikan TV yang membosankan "pintar", tetapi juga siap digunakan di TV baru anda apabila anda memutuskan untuk mendapatkannya! Sekiranya anda memilih model Fire TV Stick 4K, ia akan berfungsi di luar kotak pada TV 4K untuk memberikan resolusi video yang sangat baik.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found