Cara Menggunakan Life360 Tanpa Nombor Telefon

Life360 adalah aplikasi yang cukup menarik. Ini membolehkan anda mengawasi anak-anak anda, ibu bapa tua, atau ahli keluarga anda yang lain. Mendaftar dan menggunakan Life360 adalah mudah dan mudah. Anda boleh menyiapkannya di telefon dan telefon keluarga anda dalam masa yang singkat.

Cara Menggunakan Life360 Tanpa Nombor Telefon

Malangnya, anda tidak dapat menggunakan Life360 tanpa nombor telefon. Halaman pendaftaran memberitahu anda bahawa anda mesti mempunyai alamat e-mel dan nombor telefon. Anda tidak memerlukan rancangan mewah untuk nombor itu, dan hanya perlu nombor yang anda gunakan secara aktif. Sudah tentu, kami mempunyai jalan penyelesaian untuk anda!

Teruskan membaca untuk persediaan terperinci Life360 dan gunakan arahan.

Perkara Yang Perlu Dilakukan Apabila Anda Tidak Mempunyai Nombor Telefon

Jadi pertama, kita akan mulakan dengan sedikit penafian, Life360 bertujuan untuk pergi bersama anda ke mana sahaja. Pada dasarnya, ia bertujuan untuk telefon bimbit. Tetapi, anda mungkin perlu memantau lokasi orang lain semasa menggunakan WiFi tanpa sambungan selular. Sekiranya demikian, kami membuat anda dilindungi.

Sekiranya anda ingin menggunakan Life360 tanpa nombor telefon, satu-satunya pilihan anda ialah Google Voice. Ini adalah perkhidmatan yang percuma untuk sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Gmail (yang juga percuma). Anda juga memerlukan peranti mudah alih untuk mendaftar pada awalnya. Kemudian, anda boleh log masuk menggunakan komputer.

Untuk mendaftar Life360 tanpa nombor telefon tradisional, ikuti langkah berikut:

Langkah 1

Buat akaun Gmail jika anda belum memilikinya. Perlu diingat, anda perlu mengekalkan akses ini untuk mengakses Life360.

Langkah 2

Buat akaun Google Voice menggunakan akaun Gmail anda.

Langkah 3

Buat akaun Life360 baru menggunakan nombor Google Voice anda. Anda akan menerima pesanan teks dengan pautan untuk memuat turun aplikasi. Di sinilah anda memerlukan peranti mudah alih. Anda sekurang-kurangnya perlu memuat turun aplikasi pada peranti mudah alih untuk menyelesaikan persediaan awal. Tetapi, Google Voice membenarkan anda menerima kod pengesahan pesanan teks.

Langkah 4

Pergi ke komputer anda (atau terus menggunakan peranti mudah alih anda menggunakan WiFi) dan log masuk menggunakan e-mel dan kata laluan yang anda buat pada Langkah 3.

Walaupun ini kelihatan seperti banyak kerja, sebenarnya sangat mudah. Akaun Google Voice dan Gmail adalah sesuatu yang tetap berguna sehingga mengikuti langkah-langkah di atas akan memberi manfaat kepada anda selain menggunakan Life360. Sebaik sahaja anda membuat akaun Life360 dengan nombor Google Voice, anda bebas untuk memantau aktiviti orang-orang di dalam lingkaran anda tanpa mempunyai bil telefon juga.

Sekiranya anda masih baru dengan Life360, kami telah memasukkan lebih banyak maklumat mengenai proses pendaftaran di bawah.

Panduan Pendaftaran Life360

Mendaftar untuk Life360 sangat intuitif. Versi web sedikit terhad, dan bahkan pembangun mengatakan bahawa anda harus menggunakan aplikasi mudah alih. Mereka tersedia secara percuma di Google Play Store dan Apple App Store.

Aplikasi ini berfungsi pada peranti iPad, iPod Touch, dan iPhone yang berjalan pada iOS 11.0 atau yang lebih baru. Pada tablet dan telefon Android, anda perlu mempunyai Android 6.0 atau versi apa pun di atasnya. Perhatikan bahawa Life360 berfungsi lebih baik pada telefon pintar daripada pada peranti lain.

Anda boleh mengikuti arahan di skrin pada telefon anda untuk persediaan. Sekiranya anda mahu, anda boleh menggunakan halaman pendaftaran web untuk Life360. Proses pendaftaran cukup asas. Anda perlu memasukkan nama depan dan belakang, e-mel, nombor telefon, dan kata laluan anda (seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah).

pendaftaran life360

Pendaftaran pada versi mudah alih hampir sama, tetapi anda juga boleh menambahkan gambar profil (tidak perlu).

Bagaimana Life360 Berfungsi

Apabila anda membuat akaun baru, aplikasi akan meminta anda membuat peta. Peta ini akan memaparkan lokasi semasa anda, serta lokasi ahli keluarga anda ketika mereka bergabung dalam kalangan dalam aplikasi anda. Untuk membuatnya, pilih Buat Peta Baru, kemudian biarkan aplikasi mencari anda, dan sahkan.

Anda dapat meneka, Life360 menggunakan GPS pada peranti anda untuk mencari semua orang dalam kalangan anda. Pastikan membenarkan aplikasi mengakses GPS. Anda akan mendapat kemas kini masa nyata mengenai lokasi keluarga anda, yang tidak ternilai harganya. Aplikasi ini mempunyai teknologi penjejakan canggih yang menjadikannya hebat.

Anda boleh memilih versi premium untuk faedah tambahan, tetapi anda tidak perlu. Salah satu kelebihannya ialah perlindungan pemandu tambahan, yang sangat berguna untuk remaja dan pemandu tua. Untuk menggunakan ciri ini, anda perlu memberi Life360 akses ke telefon anda (panggilan).

Akhirnya, anda perlu memberi aplikasi akses ke internet kerana itulah cara anda mendapatkan maklumat mengenai lokasi keluarga anda melalui aplikasi tersebut.

Ciri-ciri Life360

Sebaik sahaja anda membuat akaun Life360, anda akan mendapat kod. Gunakan kod ini untuk menjemput ahli keluarga anda ke kalangan anda. Anda boleh mempunyai beberapa bulatan jika anda mahu, tetapi yang terbaik adalah semua orang berada di halaman yang sama.

Kemudian, anda boleh menambahkan kenalan kecemasan dengan izin mereka. Dengan cara ini, anda boleh menghantar permintaan bantuan ke kenalan kecemasan anda. Inilah caranya:

  1. Mulakan aplikasi Life360.
  2. Ketik menu hamburger di bahagian atas skrin anda.
  3. Pilih Makluman Bantuan.
  4. Pilih kenalan kecemasan.

Pemberitahuan kecemasan mungkin merupakan alat paling berguna yang terdapat pada aplikasi Life360, di samping kemampuan penjejakannya. Anda dapat memberitahu ahli keluarga dengan cepat mengenai keadaan kecemasan dan mendapatkan bantuan secepat mungkin.

Tempat

Satu lagi ciri hebat aplikasi ini dipanggil Tempat. Ini membolehkan anda menambahkan lokasi untuk kalangan keluarga anda. Ini boleh menjadi lokasi penting seperti sekolah anak anda, tempat kerja anda, rumah untuk orang tua, dll. Berikut adalah cara menambahkan tempat di Life360:

  1. Buka aplikasi Life360.
  2. Lancarkan menu utama (ikon hamburger).
  3. Pilih Tempat, diikuti dengan Tambah Tempat.
  4. Tambahkan alamat tempat dan namakan.
  5. Jangan ragu untuk mengedit kawasan Tempat.
  6. Sahkan perubahan dengan Simpan. Tempat baru ini akan muncul di peta Life360.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, lokasi rumah anda juga akan ada di peta. Anda bahkan boleh menambahkan makluman apabila salah seorang ahli keluarga anda tiba di laman web tertentu. Makluman berguna kerana banyak sebab, misalnya, mereka memberitahu anda ketika anak-anak anda pulang dari sekolah.

aplikasi life360

Soalan Lazim

Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab beberapa soalan yang paling kerap anda tanyakan.

Life360 mengatakan nombor telefon saya sudah digunakan. Apa yang saya buat?

Satu masalah yang sering dihadapi oleh pengguna ialah orang lain telah menggunakan nombor telefon mereka. Lebih kerap daripada ini kerana pengguna sebelumnya kerana pemilik nombor telefon sebelumnya tidak memadamkan akaun Life360 mereka.

Tidak mengapa kerana Life360 menjadikannya mudah untuk menuntut nombor telefon anda dan membuat akaun baru. Anda perlu melayari laman web ini dan memasukkan nombor anda. Life360 kemudian akan menghantar kod pengesahan kepada anda melalui mesej teks untuk mengesahkan identiti anda. Setelah disahkan, anda boleh membuat akaun anda sendiri menggunakan nombor telefon anda.

Bagaimana saya menukar nombor telefon saya?

Sekiranya anda menukar nombor telefon anda, anda perlu memperbaruinya dengan Life360 secepat mungkin. Yang perlu anda buat hanyalah membuka aplikasi Life360 dan mengetuk ‘Tetapan’. Dari sini, anda boleh mengetuk ‘Akaun.’ Ketuk nama anda di bahagian atas halaman dan edit nombor telefon anda.

Bolehkah saya memadamkan nombor telefon saya?

Malangnya tidak. Anda hanya boleh mengedit nombor telefon semasa dan memperbaruinya dengan yang baru.

Sentiasa Selamat dengan Life360

Life360 mempunyai banyak yang ditawarkan, jadi manfaatkan sepenuhnya. Aplikasi ini mempunyai alat pemesejan asli, tetapi anda mungkin akan berpegang pada cara pemesejan pilihan anda (WhatsApp, Skype, Messenger, dll.). Life360 membenarkannya, yang kemas.

Terdapat banyak ciri lain yang dapat anda terokai semasa anda mempelajari jalan aplikasi. Salah satunya adalah senarai, yang membolehkan anda membuat senarai belanja, peringatan, dan lain-lain dengan mudah. ​​Life360 premium sesuai untuk pemandu dan keselamatan jalan raya.

Bagaimana anda suka Life360 setakat ini? Adakah anak-anak anda mengeluh? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts