Cara Menggunakan Nest Tanpa Wi-Fi

Peranti pintar telah memberi kesan yang luar biasa kepada masyarakat moden. Ia praktikal, berguna, dan, di atas segalanya, sangat membantu. Dari telefon pintar hingga peti sejuk pintar, kami menuju ke automasi tugas-tugas sepele untuk memberi tumpuan kepada perkara yang benar-benar penting bagi kami. Perkara yang sama berlaku untuk termostat pintar dan Nest adalah salah satu yang paling popular di sekitar.

Cara Menggunakan Nest Tanpa Wi-Fi

Namun, kita semua tahu apa yang berlaku pada peranti pintar apabila sambungan terputus. Jadi, apa yang berlaku pada Nest ketika Wi-Fi anda mati? Apa yang berlaku apabila Wi-Fi anda tetap mati selama beberapa jam?

Bagaimanakah ia berfungsi?

Untuk memahami cara menggunakan Nest tanpa Wi-Fi, pertama-tama anda harus mengetahui asas-asas bagaimana sebenarnya peranti ini berfungsi. Pertama, Nest adalah termostat. Seterusnya, Nest adalah termostat ‘pintar’. Yang menjadikan Nest begitu istimewa ialah, akhirnya, ia adalah termostat 'belajar'. Peranti pintar ini lebih dari sekadar teknologi yang boleh diprogramkan.

Di mana termostat yang dapat diprogram adalah dan masih merupakan idea yang bagus, orang cenderung menggunakannya seperti unit biasa, terutama disebabkan oleh fakta bahawa pengaturcaraan banyak dari mereka agak rumit.

Nest, sebaliknya, pintar untuk alasan yang baik. Pada dasarnya, Nest adalah termostat yang dapat diprogramkan. Tetapi, ia adalah termostat yang dapat diprogramkan yang memprogramkannya sendiri. Bagaimana peranti pintar ini melakukannya? Baiklah, ia memerhatikan corak dan pilihan tingkah laku anda untuk mengetahui waktu hari, minggu, bulan, dan tahun, dan pada dasarnya menyusun jadual untuk anda.

sarang

Menggunakannya tanpa Wi-Fi

Untuk melakukan semua perkara luar biasa ini, Nest memerlukan akses Wi-Fi. Sama seperti peti sejuk pintar tanpa sambungan Wi-Fi yang tersedia tidak lebih dari peti sejuk biasa, Nest berubah menjadi termostat biasa jika tidak ada sambungan Wi-Fi.

Adakah Ia Berfungsi Tanpa Wi-Fi?

Tetapi adakah peti sejuk pintar, telefon pintar, atau kereta pintar mati apabila tidak ada sambungan internet? Sudah tentu mereka tidak! Nest juga tidak. Apabila Nest berada di luar talian, ia terus berfungsi seperti biasa. Ia tetap akan berfungsi seperti biasa, memerhatikan tingkah laku anda dan bergantung pada maklumat yang dikumpulkan sebelumnya. Anda tidak dapat menyesuaikan tetapannya menggunakan telefon atau komputer anda. Untuk mendapatkan akses ke Nest dari peranti lain, anda harus menunggu Wi-Fi kembali.

Bagaimana hendak melakukannya?

Jawapannya di sini cukup mudah: gunakan Nest melalui antara muka terbina dalam. Tetapkan suhu, buat jadual, ubah fitur belajar, dll.

Untuk melihat sama ada pemanasan dihidupkan, pergi ke peranti Nest dan lihat lampu pemanasan. Sekiranya hijau pepejal lebih dari 5 saat, mod pemanasan manual dihidupkan. Pemanasan manual adalah pertaruhan terbaik anda ketika mengendalikan peranti Nest anda tanpa sambungan internet. Tekan butang Heat Link untuk mengaktifkan pemanasan manual.

Untuk mematikan pemanasan manual, tekan butang Heat Link sekali lagi. Namun, mematikan pemanasan manual akan mengembalikan Nest ke jadualnya yang tetap.

Ubah Sarang Anda menjadi Termostat yang Boleh Diprogramkan Khas

Ingatlah bahawa anda memerlukan sambungan internet untuk ini, walaupun anda menyiapkan Nest agar tidak bergantung pada internet. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan mod jadual automatik Nest, matikan melalui aplikasi Nest. Pergi ke Tetapan dan kemudian ketik Jadual Auto. Matikan suis.

gunakan sarang tanpa wifi

Seterusnya, sudah tiba masanya untuk membersihkan jadual yang ada. Pergi ke Tetapan sekali lagi, arahkan ke Tetapkan semula, dan ketik Jadual. Sekarang, pilih Tetapkan semula/Jelas.

Akhirnya, pergi ke termostat anda, tatal sehingga anda memilih Jadual dan tetapkan titik waktu dan suhu sesuka hati. Nest akan berkelakuan seperti termostat yang dapat diprogramkan sekarang dan anda tidak memerlukan internet untuk mengawalnya.

Dengan atau Tanpa Wi-Fi

Nest adalah termostat pintar yang mampu berfungsi sebagai termostat manual biasa, dan juga yang biasa diprogramkan. Sudah tentu, jika anda tidak menggunakannya dengan Wi-Fi, anda akan kehilangan banyak ciri rapi dari belajar hingga penjadualan. Walau apa pun, ada baiknya anda mengetahui cara menggunakan Nest sekiranya sambungan internet anda gagal.

Adakah anda pernah menggunakan termostat Nest anda dalam mod luar talian? Adakah anda menghadapi sebarang masalah? Bagaimana anda menyukainya? Jangan ragu untuk membincangkan di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found