Cara Menggunakan Lyft Tanpa Telefon Pintar

Sebilangan besar daripada kita menganggap aplikasi seperti Lyft atau Uber sudah biasa. Buka aplikasi, pilih pengambilan, kaedah pembayaran dan kirim permintaan dan voila, perjalanan anda tiba. Tetapi bagaimana jika anda tidak memiliki telefon pintar? Bagaimana jika anda meninggalkan telefon di rumah atau bateri mati. Adakah anda masih boleh menggunakan Lyft tanpa telefon pintar?

Cara Menggunakan Lyft Tanpa Telefon Pintar

Ya awak boleh. Selepas bergaya.

Lyft dilancarkan tiga tahun selepas Uber dan tidak mempunyai profil yang sama tetapi masih sangat popular. Baik perkhidmatan dan lain-lain seperti mereka telah mengubah cara kita bergerak di sekitar bandar kita dan telah mencabar monopoli yang dimiliki teksi selama lebih dari seratus tahun. Saya melihatnya sebagai perkara yang baik walaupun pemandu teksi tidak. Persaingan meningkatkan pengalaman dan saya selalu menyokongnya.

Lyft berfungsi dengan cara yang sangat serupa dengan Uber. Anda memuat turun aplikasi, membuat akaun, meminta titik pengambilan dan destinasi, menonton pendekatan kereta dan pemandu anda dan menikmati perjalanan anda. Pembayaran adalah elektronik sehingga tidak perlu mencari wang tunai atau bimbang tentang tip dan anda boleh masuk dan keluar dan dalam perjalanan. Ini cara baru untuk berkeliling.

Kedua-dua Lyft dan Uber bergantung pada aplikasi telefon pintar mereka untuk digunakan. Anda boleh menggunakan perkhidmatan ini tanpa telefon pintar jika perlu. Uber menggunakan laman web mudah alih mudah diakses dari telefon pintar yang tidak begitu di m.uber.com. Lyft akan menerima permintaan perjalanan dari penyemak imbas yang menjadikannya lebih mudah diakses.

Minta Lyft dari penyemak imbas anda

Anda boleh meminta Lyft menggunakan penyemak imbas apa pun kecuali perkhidmatan Shared dan Lux. Perkhidmatan Lyft standard baik-baik saja. Prosesnya sangat serupa dengan aplikasi tetapi anda secara manual perlu mengesahkan nombor telefon anda dan membayar melalui penyemak imbas.

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Lyft yang dikaitkan dengan nombor telefon anda, anda akan log masuk setelah memasukkannya. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun yang dipautkan ke nombor tersebut, anda perlu memasukkan kod SMS untuk mengesahkannya.

  1. Lawati //ride.lyft.com di penyemak imbas anda.
  2. Masukkan nombor telefon anda di dalam kotak dan tunggu kod SMS.
  3. Masukkan kod ke dalam kotak di laman web.
  4. Minta pengambilan, tetapkan tujuan dan kaedah pembayaran.

Proses selepas pengesahan SMS hampir sama dengan penggunaan aplikasi. Anda menetapkan lokasi pengambilan, menetapkan tujuan, menetapkan kaedah pembayaran dan menunggu perjalanan anda. Sekiranya lokasi anda tidak muncul dengan betul di peta pengambilan, pastikan perkhidmatan lokasi anda diaktifkan di penyemak imbas. Sekiranya anda tidak mahu melakukannya, masukkan alamat pengambilan secara manual dan pergi dari sana. Anda juga boleh mengesan pemacu melalui penyemak imbas dengan cara yang sama seperti yang anda gunakan dengan aplikasi.

Gunakan perkhidmatan pihak ketiga untuk meminta Lyft

Sekiranya ingin meminta Lyft lebih kepada tidak selesa menggunakan telefon pintar atau jika anda mengalami kesukaran menggunakannya, ada alternatif. Perkhidmatan seperti GoGoGrandparent menawarkan alternatif untuk menggunakan telefon sambil menawarkan faedah yang sama dengan kualiti hidup.

Ini dipanggil perkhidmatan Concierge dan Lyft membenarkan sesiapa sahaja untuk menetapkan diri sebagai satu. Syarikat seperti JetBlue dan GoGoGrandparent menawarkan perkhidmatan seperti ini.

JetBlue menawarkan Lyfts kepada pelanggan di kedua-dua hujung penerbangan di beberapa bandar untuk menyediakan perkhidmatan akhir hingga akhir. Syarikat-syarikat lain mula menawarkan perkhidmatan serupa di berbagai wilayah.

GoGoGrandparent menggunakan manusia di hujung telefon biasa untuk bertindak sebagai perantara. Anda memanggil nombor mereka dan meminta tumpangan dan mereka menggunakan aplikasi Uber untuk mewujudkannya. Mereka mengenakan bayaran tentu saja, saat ini $ 0,27 per minit. Ini ditagih untuk masa panggilan, bukan waktu di dalam kereta. Bayaran lain sama dengan Lyft sehingga tidak akan dikenakan biaya lebih banyak daripada menggunakan aplikasi.

Perkhidmatan concierge adalah idea yang kemas dan berguna dalam pelbagai situasi. JetBlue menawarkan lebih banyak keselesaan pelanggan, GoGoGrandparent membolehkan pengguna yang lebih tua mengakses perkhidmatan tanpa telefon pintar dan syarikat lain juga mengambil tindakan. Peluang merangkumi pengangkutan pesakit, pengangkutan kanak-kanak di bawah umur, pengambilan dan penghantaran untuk pelayaran dan semua jenis idea.

Walaupun Lyft dan Uber kebanyakannya merupakan perkhidmatan telefon pintar, itu bukan satu-satunya cara untuk mendapatkan perjalanan. Dengan lebih banyak perkhidmatan concierge dibuka di seluruh negara, aplikasi akhirnya akan menjadi salah satu daripada banyak cara untuk berkeliling!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found