Cara Menggunakan Split Screen di Fortnite

Couch co-op, atau kemampuan dua pemain untuk bermain permainan dalam satu layar, akan kembali ke populariti. Dengan pemikiran ini, Epic Games telah melancarkan semula ciri Split Screen untuk tajuk yang paling popular, Fortnite.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan split screen di Fortnite, sekiranya anda ingin mencuba mod permainan yang menarik ini.

Batasan Skrin Split Fortnite

Pada masa ini, Split Screen untuk Fortnite terhad kepada PS4 dan Xbox One. Epic mengatakan bahawa ada rancangan untuk mengaktifkan ciri untuk platform lain, tetapi masih belum ada kemas kini penuh. Juga, Split Screen pada masa ini terhad kepada permainan Duos dan Squad. Sekiranya anda ingin bermain dengan mod lain, anda tidak boleh menggunakan Split Screen. Tidak pernah disebutkan oleh Epic Games jika ia mempunyai rancangan untuk mengaktifkan fitur ini untuk mod Save the World.

Pengguna juga harus memperhatikan bahawa jika Anda menggunakan Xbox One untuk mencuba dan memainkan Split Screen, sekurang-kurangnya salah satu pemain perlu memiliki akaun Xbox Live. Ini tidak berlaku untuk pemain yang menggunakan PS4 kerana tidak diperlukan mana-mana pemain untuk masuk ke PS Plus.

Perkara penting lain yang perlu diingat ialah bermain di Split Screen kemungkinan akan meningkatkan kadar bingkai anda menjadi sekitar 30 bingkai sesaat, atau mungkin lebih rendah. Konsol secara teknikal menjalankan dua permainan sekaligus, jadi ini diharapkan. Oleh kerana Fortnite adalah permainan aksi Battle Royale orang ketiga, ini mungkin merupakan kelemahan besar. Sekiranya anda baik dengan semua itu, baca terus.

skrin pecah dalam dua minggu

Memainkan Fortnite pada Split Screen

Sekiranya anda mahu bermain Fortnite pada mod Split Screen, anda mesti ingat beberapa perkara. Pertama sekali, anda memerlukan dua pengawal dan dua akaun Fortnite yang berasingan, tetapi mereka mestilah bukan akaun tetamu. Akaun tetamu tidak akan berjaya pada Skrin Berpisah. Sekiranya salah seorang daripada anda tidak mempunyai akaun Permainan Epik, buatlah. Percuma di laman web Permainan Epik, atau anda boleh melakukannya terus dari konsol anda. Untuk melakukannya di konsol:

Di Xbox One:

 1. Pilih ikon Profil di sudut kiri atas menu konsol anda.
 2. Pilih Tambah Baru.
 3. Pilih Dapatkan alamat e-mel baru dari pilihan yang diberikan, kemudian tekan untuk mengesahkan.
 4. Masukkan alamat e-mel. Anda tidak boleh menggunakan alamat yang sudah termasuk dalam akaun yang ada.
 5. Pilih dan masukkan Nama dan Kata Laluan.
 6. Pilih nama log masuk.
 7. Pilih untuk Setuju dengan Syarat Perkhidmatan.
 8. Kembali ke menu Utama untuk terus bermain di Split Screen.

Pada PS4:

 1. Tekan Daya pada pengawal kedua untuk memaparkan skrin Pengguna.
 2. Pilih Tukar Pengguna.
 3. Pilih Pengguna Baru.
 4. Pilih Nama Pengguna dan Kata Laluan anda.
 5. Sahkan penciptaan pengguna.
gunakan skrin pecah dalam dua minggu

Sekiranya kedua-dua pengawal disambungkan dengan betul, anda akan melihat mesej di bahagian bawah skrin anda yang mengatakan P2 Log In (Tahan). Gunakan pengawal kedua untuk menekan dan menahan butang yang sesuai. Seharusnya X untuk PlayStation 4 dan A untuk Xbox One. Sekiranya pengawal kedua belum log masuk ke Akaun Epik mereka, mereka akan diminta untuk log masuk sekarang. Setelah mereka log masuk, anda akan melihat pemain kedua di lobi bersama anda.

Untuk menukar menu antara pemain, anda boleh menekan X di PS4 atau A di Xbox One. Ini membolehkan setiap pemain memilih kulit, menyesuaikan perincian pemain, dan memilih sasaran pendaratan. Setelah semuanya diatur, anda boleh memilih mod, sama ada Duos atau Squad, kemudian memulakan permainan. Anda kini boleh terus bermain Fortnite dengan rakan anda dalam mod Split Screen.

Mod Split Screen akan membahagikan skrin secara mendatar, dengan pemain satu di bahagian atas, dan pemain dua di bahagian bawah. Setakat ini, tidak ada cara untuk menyesuaikan layar split untuk memotong secara menegak atau untuk mengubah kedudukan pemain. Sebaik sahaja ciri Split Screen keluar dari beta, Epic mungkin memutuskan untuk menambah pilihan lain, tetapi sampai saat ini, inilah yang ada.

split screen in fortnite cara penggunaan

Kebangkitan Couch Co-Op

Bermain Fortnite dengan rakan pastinya merupakan pengalaman hebat, dan dengan pelancaran semula mod Split Screen, co-op sofa mungkin akan melihat kebangkitan semula. Ia mungkin tidak sempurna, dan buat masa ini mungkin terhad, tetapi ini adalah langkah yang baik untuk permainan koperatif.

Adakah anda mempunyai petua atau trik lain tentang cara menggunakan split screen di Fortnite? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found