Cara Menggunakan NMS dengan Spigot [Minecraft]

Salah satu pelayan Minecraft yang paling dipercayai dan stabil yang ada sekarang ialah Spigot. Sesuai dengan NMS, Spigot membolehkan pemain membuat kedua-dua pelayan tanpa perjuangan dan mengubah kandungannya.

Cara Menggunakan NMS dengan Spigot [Minecraft]

Sekiranya anda ingin mengetahui cara menggunakan NMS di Spigot, anda berada di tempat yang tepat. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari semua asas NMS. Selain itu, kami juga akan menjawab beberapa soalan anda mengenai topik ini.

Spigot: Cara Menggunakan NMS

Sebelum kita beraksi, anda mungkin memerlukan kursus kemalangan di NMS.

Untuk apa NMS berdiri?

NMS bermaksud "Net.Minecraft.Server", pakej yang mengandungi kod pelayan Minecraft teras. Anda boleh menganggapnya sebagai DNA untuk Spigot dan banyak pelayan Minecraft lain seperti Bukkit dan CraftBukkit. NMS membenarkan pelayan wujud, dan tanpanya, anda tidak akan dapat membuat pelayan yang penuh dengan struktur dan objek yang indah.

Mengapa Menggunakan NMS?

NMS, alat yang sangat dioptimumkan dan hebat, jauh lebih pantas daripada Bukkit atau Spigot. Mengimport NMS ke salah satu pelayan ini akan membolehkan anda melakukan lebih banyak daripada sebelumnya, dan keupayaan sebelumnya dapat ditingkatkan kerana pengoptimuman tersebut.

Diakui, NMS tidak begitu mudah untuk masuk, kerana memerlukan beberapa pengetahuan tentang pengekodan. Terdapat halaman yang mengandungi maklumat berguna untuk membantu anda mengubah pelayan anda. Ini akan menjadikan kemasukan anda ke NMS menjadi lebih mudah.

Dengan NMS, anda dapat menyimpan kod anda terus ke sumber tanpa memerlukan penjadual.

Beberapa perkara yang boleh anda lakukan dengan NMS adalah:

  • Hantar paket ke pelayan
  • Ubah tingkah laku entiti tertentu yang anda mahukan
  • Melayari dunia pelayan anda
  • Mencari kampung dan struktur lain di dunia anda
  • Mengawal bioma

Terdapat banyak fungsi lain juga, tetapi kita tidak akan membahasnya secara mendalam di sini.

Cara Menggunakan NMS

Salah satu kaedah terbaik untuk menggunakan NMS adalah dengan membuat kelas entiti tersuai. Di antara banyak perkara, anda boleh membuat massa tersuai, seperti Penduduk kampung yang tidak boleh mati atau Zombi yang tidak dapat bergerak. Ini tidak perlu mengganti massa lalai selagi anda menggunakan kod yang betul.

Mengubah Entiti

Dengan kod yang betul, anda boleh membuat Penduduk yang tidak dapat bergerak atau diserang. Sudah tentu, ini hanyalah contoh perkara yang boleh anda lakukan dengan entiti tersuai. Ia berfungsi untuk banyak orang lain selagi anda menggunakan nama dan kod yang betul.

Dengan bantuan entiti yang diubah, kumpulan dan NPC khas ini dapat wujud bersama dengan entiti yang tidak berubah. Anda boleh memiliki Zombie statik di tengah-tengah Desa anda hanya untuk bersenang-senang. Zombi biasa masih boleh bertelur di dunia luar, dengan syarat anda tidak mengganti kodnya.

MembuatProfil Permainan

GameProfiles adalah sekumpulan nilai yang menentukan UUID pemain, kulit, tarikh log masuk, dan tag pemain mereka. Anda boleh mengubah kulit pemain dengan mengubah GameProfile mereka juga.

Mengubah kulit boleh dilakukan setelah anda mendapatkan GameProfile dan memasukkan beberapa kod. Tanpa kod, anda tidak akan dapat mengubahnya sama sekali.

Mengubah DataWatchers

Namanya mungkin tidak begitu jelas, tetapi DataWatchers adalah kod yang mencatat keadaan entiti. Setiap negeri mempunyai nilai uniknya sendiri, dan nilai DataWatcher entiti mana pun akan berubah jika dipengaruhi oleh kesan status. Sekiranya Ghast terbakar atau terkena ramuan, misalnya, nilai DataWatcher akan berubah.

Dengan pengetahuan dan alat ini, anda boleh mengubah keadaan entiti mana pun. Anda boleh menggabungkannya dengan membuat entiti tersuai dan memberi mereka keadaan. Terdapat ruang lingkup untuk terbang Creepers dan Skeleton yang tidak kelihatan.

Terdapat banyak kemungkinan di luar sana menunggu anda bermain. Inilah halaman dengan semua nilai yang disimpan untuk setiap entiti.

Sekiranya Anda Menggunakan NMS?

Secara amnya, anda tidak akan menggunakan NMS untuk bekerja di pelayan anda. NMS tidak serasi dengan versi silang, menerangkan kepada anda pengekodan sekali lagi hanya kerana versi Minecraft anda lebih baru. Spigot, Bukkit, dan CraftBukkit semuanya menjadikannya lebih mudah untuk bekerja di pelayan anda, dan anda juga tidak perlu risau tentang keserasian.

Walaupun terdapat kaedah untuk mengatasi masalah ini, seperti Refleksi dan menggunakan NMS pada antara muka, dibandingkan dengan tiga API pelayan, ini dianggap berbelit-belit dan tidak perlu.

NMS hanya boleh dikhaskan untuk mereka yang mempunyai pengetahuan pengekodan di atas rata-rata dengan Bukkit atau Spigot. Sekiranya anda seorang pemula, anda harus menggunakan perisian yang lebih mudah yang ada.

NMS pastinya memungkinkan untuk pengoptimuman dan kepantasan, serta kebebasan yang lebih besar untuk bereksperimen. Itulah sebabnya para pakar hari ini masih memahami NMS ketika mereka bekerja di pelayan mereka. Kadang-kadang, melakukan semua perkara secara manual adalah satu-satunya cara untuk pergi.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah menggunakan NMS berbahaya?

Ia boleh membahayakan di tangan yang salah. Oleh kerana NMS mempunyai lebih banyak keupayaan dan berfungsi secara langsung dengan kod sumber, kod yang salah dapat mengeja akhir pelayan atau data pemain anda. Anda perlu berhati-hati ketika menggunakan NMS untuk menyesuaikan pelayan anda.

Oleh kerana ia tidak serasi dengan versi silang, ia juga tidak bermanfaat, kerana anda membuang masa untuk mengekodkan semuanya dari awal. Penyelesaian ada, tetapi mereka masih memerlukan lebih banyak masa daripada kaedah lain.

Saya Membuat Pencipta Abadi di Pelayan Kami

Oleh kerana maklumat mengenai NMS tidak mudah dicari dan hanya pakar yang harus menggunakan NMS, kami mengesyorkan anda mempelajari lebih lanjut sebelum menceburkan diri dalam perisian. Sungguhpun begitu, sesiapa sahaja yang mempunyai kepakaran dapat membuat beberapa kumpulan yang menyeronokkan di pelayan Minecraft mereka. Mengetahui cara menggunakannya boleh membuka beberapa kemungkinan API lain tidak ada.

Adakah anda mempunyai pelayan Minecraft anda sendiri? Apa pelayan kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found