Cara Menggunakan Aplikasi Starz dengan Xfinity

Baru-baru ini, berlaku perselisihan antara Xfinity dan Starz. Akibatnya, anda mungkin menghadapi masalah untuk mengakses rancangan TV dan filem kegemaran anda.

Cara Menggunakan Aplikasi Starz dengan Xfinity

Tetapi adakah anda masih boleh mengakses Starz di Xfinity? Dan jika demikian, bagaimana anda melakukannya? Dalam artikel ini, kami akan menggariskan semua yang perlu anda ketahui. Selain itu, kami akan memberikan beberapa pilihan platform alternatif bagi mereka yang mempertimbangkan perubahan.

Bagaimana Anda Mengaktifkan Starz di Xfinity?

Kerana kejatuhan mereka dengan Comcast, pengaturcaraan Starz telah dikeluarkan dari barisan biasa Xfinity. Pada gilirannya, Comcast memutuskan untuk melepaskan saluran Starz di bawah perkhidmatan rangkaian kabel biasa mereka.

Nasib baik, kedua-dua syarikat itu sama sekali tidak memutuskan hubungan antara satu sama lain. Anda masih boleh menambahkan Starz ke pakej anda. Begini caranya anda boleh melakukannya jika anda ahli baru:

 1. Buat akaun Xfinity anda.
 2. Pilih pakej yang paling anda sukai.
 3. Tambahkan bungkusan ke troli dan mulailah keluar.
 4. Kemudian, pilih "Starz" bersama dengan saluran premium lain.

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Xfinity, anda boleh mengakses tawaran saluran premiumnya kapan saja untuk menambahkan Starz. Inilah yang perlu anda lakukan:

Aplikasi Starz dengan Xfinity

 1. Tekan "Xfinity" pada alat kawalan jauh.
 2. Pilih "Aplikasi" dengan anak panah dan pilih okey.
 3. Pergi ke ciri "Urus Saluran" dengan anak panah dan pilih OK.
 4. Ini akan memunculkan semua saluran yang tersedia, termasuk langganan, sukan, permintaan, premium, dan saluran antarabangsa (saluran yang sudah anda langgani akan memiliki tanda centang di bawahnya).
 5. Pilih Starz dari senarai saluran dengan menekan bulatan biru di bawah logo "Starz".
 6. Setelah anda memilih Starz, harga baru anda setiap bulan akan muncul di bahagian kanan atas skrin anda.
 7. Pilih pilihan "Tinjau Perubahan" untuk meneruskan.

Pada ketika ini, anda akan mengakses menu di mana anda dapat menyemak perubahan anda. Khususnya, anda akan memaparkan bahagian tinjauan pesanan. Ini akan memaparkan item berikut:

 1. Saluran yang telah anda tambahkan.
 2. Saluran yang telah anda alih keluar.
 3. Kos setiap penambahan dan penyingkiran.
 4. Kos semasa pakej anda setiap bulan.
 5. Bayaran dan cukai anggaran.
 6. Anggaran kos bulanan baru.

Sekiranya anda ingin membuat beberapa perubahan pada pembelian anda, pergi ke “Pilihan Edit Perubahan ”. Ini akan membawa anda kembali ke skrin sebelumnya di mana anda dapat mengubahsuai rancangan anda.

Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda boleh meneruskan untuk mengesahkan pembelian Starz anda. Inilah caranya:

 1. Pilih "Sahkan Perubahan " (jika PIN pembelian anda dilumpuhkan, Xfinity akan meminta anda menaipnya sebelum pengesahan.)
 2. Dalam pengesahan pesanan anda, anda dapat melihat semua butiran pembelian anda.
 3. Tekan “Keluar " untuk meninggalkan aplikasi.

Gunakan Starz dengan Xfinity

Anda sekarang dapat mengakses Starz sesuka hati.

Di Mana Lain Anda Boleh Mengakses Starz?

Starz dengan Xfinity

Xfinity bukan satu-satunya platform yang menyertakan Starz dalam tawarannya. Anda boleh mengaktifkan Starz pada sebilangan rangkaian. Berikut adalah beberapa daripadanya:

 1. Philo - Minggu pertama pengalaman Starz anda di Philo adalah tanpa kos. Selepas itu, anda perlu membayar $ 5 sebulan selama tiga bulan awal. Setelah tempoh tiga bulan berakhir, harga Starz akan menjadi $ 9 sebulan.
 2. Hulu + Live TV - Starz disertakan sebagai saluran premium di Hulu. Oleh itu, anda akan dikenakan bayaran $ 9 setiap bulan untuk penambahan Starz pada pakej anda.
 3. AT&T - Sekiranya anda tidak mempunyai pakej utama AT&T, anda perlu memasukkan Starz sebagai saluran tambahan. Sekiranya anda memutuskan untuk mendapatkannya, anda akan dikenakan bayaran $ 11 setiap bulan.
 4. TV YouTube - TV YouTube merupakan rangkaian lain di mana Starz dianggap sebagai tawaran premium. Untuk mengaktifkannya, anda perlu membayar $ 9 tambahan setiap bulan.
 5. Video Amazon Prime - Sekiranya anda sudah melanggan Amazon Prime, anda boleh memasukkan Starz ke perpustakaan anda dengan harga $ 9 sebulan.
 6. Starz.com - Mengakses pengaturcaraan Starz secara langsung mungkin merupakan pilihan termudah. Dengan cara ini, tidak ada penyedia kabel TV kabel yang perkhidmatannya harus anda bayar untuk mencapai Starz. Yang perlu anda buat ialah mendaftar dalam talian dengan harga $ 9 sebulan dan anda dapat menonton Starz di pelbagai platform termasuk Android, iOS, Chromecast, Roku, Amazon Fire TV, dan Apple TV.

Gunakan Aplikasi Starz dengan Xfinity

Tambahkan Starz ke Repertoire Hiburan Anda

Sekiranya anda tidak pasti apa yang harus dilakukan pada waktu henti, Starz mungkin merupakan penyelesaian yang ideal. Ia tersedia di pelbagai platform dan peranti. Cukup pilih kegemaran anda dan mulakan penstriman.

Apa yang telah anda gunakan untuk mengakses Starz? Adakah anda mempunyai masalah menonton kandungan Starz di Xfinity? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found