Cara Menggunakan VPN dengan Peranti Android

Rangkaian Peribadi Maya (VPN) menjadikan aktiviti internet anda tetap peribadi dengan sambungan yang disulitkan selamat - seperti menggunakan terowong persendirian antara peranti anda dan internet. Ini menghalang orang lain daripada melihat tabiat dan lokasi penyemakan imbas anda.

Cara Menggunakan VPN dengan Peranti Android

Untuk menggunakan VPN dari perangkat Android Anda, Anda dapat mengunduh aplikasi VPN atau mendapatkan pengaturan VPN dari penyedia untuk memasukkan pengaturan telepon Anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyiapkan VPN menggunakan kedua kaedah tersebut. Soalan Lazim kami merangkumi langkah-langkah penyediaan VPN melalui Windows, iOS, dan platform lain. Selain itu, kami akan menampilkan lima aplikasi VPN terbaik untuk Android sekarang.

Cara Memasang VPN pada Peranti Android Menggunakan Aplikasi

Untuk arahan ini, kami akan menggunakan sambungan cepat dan aplikasi penyedia VPN keselamatan tinggi untuk ExpressVPN. Langkah-langkah ini harus berlaku ketika menggunakan aplikasi VPN lain kerana penyediaannya biasanya sama.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 1. Pada peranti Android anda, arahkan ke laman web ExpressVPN.
 2. Cari halaman muat turun .APK kemudian pilih "Muat turun."

 3. Setelah muat turun selesai, klik "Pasang." ExpressVPN akan mula dipasang.

 4. Apabila diminta, pilih "Buka."

 5. Setelah aplikasi dilancarkan, masukkan bukti kelayakan anda.
 6. Pilih butang kuasa untuk menyambung ke VPN.

Cara Memasang VPN pada Peranti Android Tanpa Aplikasi

Pertama, anda perlu mendapatkan maklumat nama pengguna, kata laluan dan alamat pelayan dari penyedia VPN atau pentadbir rangkaian anda.

 1. Lancarkan aplikasi "Tetapan".

 2. Pilih "Rangkaian dan Internet", "Lanjutan", kemudian "VPN".
 3. Jika VPN Anda tidak ditampilkan, masukkan pencarian "VPN".

 4. Kemudian dari kanan atas, klik pada tanda tambah.

 5. Lengkapkan butiran VPN dan "Simpan."

Cara Menghubungkan ke VPN pada Peranti Android

 1. Lancarkan aplikasi "Tetapan".

 2. Pilih "Rangkaian dan Internet", "Lanjutan", lalu "VPN".
 3. Jika VPN Anda tidak ditampilkan, masukkan pencarian "VPN".

 4. Pilih VPN kemudian masukkan nama pengguna dan kata laluan anda.

 5. Klik "Sambung."

Bagaimana Memutuskan Sambungan VPN pada Peranti Android Anda?

 1. Lancarkan aplikasi "Tetapan".

 2. Pilih "Rangkaian dan Internet", "Lanjutan", kemudian "VPN".
 3. Jika VPN Anda tidak ditampilkan, masukkan pencarian "VPN".

 4. Pilih ikon gear untuk VPN yang ingin anda putuskan, kemudian:

  • "Matikan VPN" untuk memutuskan sambungan, atau
  • "Lupa" untuk melupakan rangkaian.

Soalan Lazim

Apa yang Boleh Saya Lakukan Dengan VPN di Telefon Saya?

Sembunyikan Identiti Anda

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

VPN melantunkan isyarat anda di antara pelayan web yang berbeza untuk menyembunyikan alamat IP anda dan menyulitkan lalu lintas anda - dengan itu memberikan tanpa nama.

Lawati Laman Web Berasaskan Rumah Anda Semasa Anda Melancong

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Anda mungkin tidak dapat mengakses kandungan web yang sama seperti yang anda lakukan dari rumah. Contohnya, mengakses perbankan dalam talian anda mungkin menjadi masalah apabila alamat IP anda diambil dari luar negara. Dengan menukar lokasi alamat IP semasa anda, anda akan mendapat akses yang sama ke laman web yang anda mahukan.

Semak imbas dengan selamat di Rangkaian Wi-Fi Awam

Semasa mengakses internet dari rangkaian Wi-Fi awam, menyambung ke hotspot awam adalah risiko keselamatan tinggi. Hotspot awam adalah impian setiap penggodam siber kerana tidak selamat, tidak disulitkan, dan menawarkan banyak peluang untuk memanfaatkan sesi penyemakan imbas anda - dan data telefon anda. Menggunakan VPN menyulitkan lalu lintas dari telefon anda untuk mengelakkan perkara ini berlaku.

Dapatkan Akses ke Laman Streaming yang Disekat

Beberapa VPN boleh membolehkan anda mengakses laman streaming seperti Amazon Prime, Netflix, dan sejenisnya. Ini juga membolehkan anda melakukan streaming laman dari wilayah lain, misalnya BBC iPlayer.

Apakah Aplikasi VPN Terbaik untuk Android?

Seterusnya, kami mempunyai lima aplikasi VPN Android terbaik yang ada sekarang:

ExpressVPN

ExpressVPN terkenal dengan antara muka pengguna yang mudah, sambungan pantas, dan keselamatan yang tinggi. Aplikasi ini merangkumi pemilih lokasi yang luar biasa, pengesanan rangkaian tanpa jaminan, dan beberapa alat privasi pakar seperti "kill switch" untuk meningkatkan keamanan. Ia ringan, oleh itu tidak akan melambatkan telefon anda semasa disambungkan, dan dilengkapi dengan 30 hari, tanpa sebarang pertanyaan, jaminan wang dikembalikan - dengan tiga bulan percuma.

NordVPN

NordVPN menonjol pada dasarnya kerana privasi dan enkripsi yang kuat, dan dinilai sebagai yang terbaik di PlayStore. Ini menyulitkan trafik web melalui beberapa pelayan menggunakan teknologi "multi-hop".

Untuk lapisan keselamatan tambahan, ia menggunakan teknologi "Double VPN" untuk menyampaikan sambungan anda melalui dua pelayan individu dan bukannya satu. Selain itu, ia secara automatik menyambung ke NordVPN setiap kali anda menyambung ke Wi-Fi. Mereka menawarkan 30 hari, cuba sebelum anda membeli, jaminan wang dikembalikan.

IPVanish

IPVanish adalah salah satu aplikasi VPN terbaik untuk Android, dengan kelajuan muat turun yang sangat pantas dan penyulitan yang kuat. Melalui aplikasinya, anda boleh menstrim dan menyambung hingga sepuluh peranti secara serentak. Anda mempunyai pilihan untuk menggunakan internet hanya melalui VPN mereka, atau dengan fitur "Split Tunneling" yang membolehkan anda menyambung ke rangkaian awam dan swasta dan pada masa yang sama; berbuat demikian mempercepat lebar jalur anda.

TunnelBear

TunnelBear adalah pilihan percuma - sesuai untuk apabila anda tidak bermaksud menggunakan VPN anda dengan kerap. Dengan aplikasi ini, anda boleh memuat turun, menyulitkan, mematikan suis, dan banyak lagi. Ia menggunakan enkripsi AES-256 dan mengesahkan data dengan standard perlindungan data tertinggi, SHA-256.

Surfshark

Surfshark adalah VPN kegemaran lain untuk Android kerana kemudahan penggunaan, keserasian peranti, dan ciri spoofing GPS khas. Ini membolehkan anda pada dasarnya menyembunyikan koordinat anda dengan menggunakan koordinat untuk pelayan VPN pilihan anda. Senarai peranti serasi mereka sangat menarik; bukan setiap hari anda menemui VPN yang berfungsi dengan Xbox dan Fire TV Stick - bagus untuk streaming dan permainan.

Menjaga Penggunaan Internet Anda Peribadi dengan VPN untuk Android

Menggunakan VPN untuk mengakses internet melalui peranti Android anda membolehkan anda melindungi identiti dan data sensitif anda, mencegah maklumat telefon peribadi anda dari jack-jack, dan membuat pengintip dalam talian tetap tidak diperhatikan.

Sekarang setelah kami menunjukkan kepada Anda cara menyiapkan dan menyambung ke VPN dari perangkat Android Anda, apa faedah yang telah Anda temukan menggunakan VPN? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found