Cara Menggunakan VPN Dengan Mobile Legends

Sebagai pemain Mobile Legends, anda tahu bahawa permainan bertaraf teratas ini direka untuk Android dan iOS bukan tanpa masalah. Perhubungan perlahan, kesukaran dalam perjodohan, dan masalah keselamatan adalah beberapa kekurangan yang dialami pengguna.

Cara Menggunakan VPN Dengan Mobile Legends

Sekiranya anda mencari jalan mengatasi masalah ini, anda berada di tempat yang betul. Artikel ini memberikan langkah-langkah untuk menggunakan VPN pada Android dan iPhone ketika bermain Mobile Legends, penyelesaian mudah untuk kekecewaan pengguna biasa ini.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan VPN untuk Mobile Legends?

Terdapat banyak faedah menggunakan VPN ketika bermain Mobile Legends.

Walaupun kebanyakan pemain menggunakan VPN untuk mencegah ketinggalan, di Mobile Legends, banyak pemain menggunakan VPN untuk mencapai sebaliknya. Pelayan yang mengalami lonjakan ketinggalan yang besar menjadikan permainan pemain asli pelayan dibekukan. Dengan log masuk ke pelayan yang terlalu banyak seperti ini, anda boleh menyapu dan membunuh lawan, menjadikan anda unggul dalam permainan. Walaupun dianggap menipu, pandangan itu tidak menghalang banyak pemain Mobile Legends menggunakan taktik ini.

Sekiranya anda tidak mahu menipu, kelajuan yang disempurnakan dengan menggunakan VPN bermaksud lebih sedikit ketinggalan dan kemungkinan pemain anda terbunuh atau kehilangan pertandingan yang bagus.

Alasan lain untuk menggunakan VPN dengan Mobile Legends adalah perjodohan. Menggunakan VPN membolehkan anda berhubung dengan lawan di peringkat anda dari seluruh dunia.

Pendaratan lebar jalur adalah amalan yang banyak digunakan oleh penyedia perkhidmatan internet. Malangnya, ia sering melambatkan kelajuan permainan anda dan boleh menyebabkan pengalaman permainan yang buruk.

Menggunakan VPN semasa bermain permainan seperti Mobile Legends mencegah perkara ini berlaku. VPN menyembunyikan kandungan atau laman permainan yang anda lawati dari penyedia perkhidmatan internet (ISP) anda. Sekiranya ISP anda tidak dapat melihat apa yang anda lakukan, mereka tidak akan merendahkan lebar jalur anda, meninggalkan anda dengan kelajuan permainan tanpa halangan.

Dan terakhir, VPN akan membantu anda dengan masalah keselamatan juga. Sama ada terdapat sekatan pemerintah pada permainan ini atau anda ingin melindungi data anda dari pencuri siber, menggunakan VPN adalah cara terbaik untuk melakukannya.

Cara Mengaktifkan VPN pada iPhone Anda untuk Mobile Legends

Menggunakan VPN pada peranti mudah alih anda agak mudah. Terdapat pelbagai penyedia VPN, tetapi kerana ExpressVPN paling cepat tersedia, kami akan menggunakannya dalam arahan kami. Berikut adalah langkah-langkah yang harus diikuti untuk mengaktifkan VPN pada iPhone anda untuk Mobile Legends:

 1. Daftar untuk ExpressVPN
 2. Dari AppStore, muat turun ExpressVPN.

 3. Setelah dimuat turun, anda perlu membuat akaun dengan ExpressVPN dan log masuk. Perhatikan bahawa anda memerlukan langganan bulanan untuk menggunakan perkhidmatan ini.

 4. Setelah anda log masuk, baca perjanjian privasi. Kemudian, untuk meneruskan, klik butang "Setuju dan Teruskan".

 5. Ketuk "Teruskan" untuk menyiapkan VPN anda.

 6. ExpressVPN akan membuka mesej pop-up yang meminta untuk menambahkan konfigurasi VPN. Ketik "Benarkan."

 7. Di halaman seterusnya, masukkan kod laluan anda untuk meneruskan.

 8. Pilih pilihan anda untuk pemberitahuan ExpressVPN anda dan kemudian tekan "OK."

 9. Halaman baru akan bertanya sama ada anda ingin membantu meningkatkan ExpressVPN; pilih "OK" atau "Tidak, Terima kasih." Anda boleh menukar tetapan ini di kemudian hari.

VPN anda kini disediakan. Sekarang anda perlu menetapkan lokasi anda untuk mengaktifkan VPN sebelum log masuk ke Mobile Legends. Ini adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti:

 1. Lancarkan ExpressVPN pada iPhone anda.

 2. Pada layar "Beranda" yang terbuka, tekan ikon dengan tiga titik di sebelah bar "Lokasi Pintar". Lokasi yang berbeza akan muncul di menu drop-down.

 3. Pilih lokasi yang sesuai dengan keperluan anda dengan mengetuk tab "Semua Lokasi".

 4. Dari sini, pilih benua, negara, dan negeri di mana anda ingin menetapkan lokasi anda. Skrin "Laman Utama" akan muncul semula secara automatik setelah anda membuat pilihan.

 5. Ketuk butang "Sambung" yang besar di skrin. Apabila disambungkan, cincin di sekitar butang bertukar menjadi hijau. Lokasi alamat IP anda kini ditetapkan ke lokasi yang telah anda pilih. VPN anda diaktifkan.

 6. Lancarkan Mobile Legends pada iPhone anda. Anda kini akan disambungkan ke pelayan lokasi baru anda.

Cara Mengaktifkan VPN di Android Anda untuk Mobile Legends

Menerapkan dan mengaktifkan VPN pada peranti Android anda supaya anda dapat memperoleh pengalaman bermain yang lebih baik adalah mudah; berikut adalah cara untuk menyelesaikannya:

 1. Daftar untuk akaun ExpressVPN
 2. Jalan ke Google Play Store, dan cari ExpressVPN. Muat turun dan pasangkannya.

 3. Setelah memasang aplikasi, buat akaun dan log masuk.
 4. Halaman berikut akan menanyakan apakah anda ingin membantu meningkatkan ExpressVPN, pilih "OK" atau "Tidak, Terima kasih." Anda boleh menukar tetapan ini di peringkat seterusnya.

 5. Untuk menyediakan VPN anda, ketuk "OK."

 6. Munculan akan meminta izin anda untuk menyetujui permintaan sambungan ExpressVPN. Ketik "OK."

Perhatikan bahawa aplikasi ini hanya serasi dengan Android 5.0 dan boleh dimuat turun secara percuma. Namun, untuk menggunakan VPN lebih dari sebulan, anda perlu mendaftar untuk langganan bulanan.

VPN pada peranti Android anda kini disiapkan.

Setelah VPN anda dipasang dan disiapkan, anda perlu memilih lokasi baru anda dan mengaktifkan VPN anda sebelum log masuk ke Mobile Legends. Arahan ini akan membimbing anda:

 1. Lancarkan ExpressVPN.

 2. Ketik ikon dengan tiga titik mendatar.

 3. Di menu "Lokasi", klik pada tab "Semua Lokasi" di bahagian atas layar.

 4. Pilih benua, negara, dan kemudian negeri anda. Setelah membuat pilihan anda, aplikasi akan menavigasi kembali ke layar "Home".

 5. Jika tidak mula menyambung secara automatik, ketuk butang "Sambung". Apabila disambungkan, cincin di sekitar butang akan menjadi hijau dan berbunyi "Bersambung."

 6. Lancarkan aplikasi Mobile Legends.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Menggunakan VPN Menyebabkan Kelewatan Semasa Saya Bermain?

Tidak. Dengan menggunakan VPN, anda dapat menyambung ke pelayan yang tidak terlalu banyak penduduk, sehingga lebih sedikit jeda, masa reaksi yang lebih cepat, dan perjodohan yang lebih cepat. Satu-satunya masa anda mungkin melihat kelewatan adalah jika anda log masuk ke pelayan yang terlalu ramai. Walau bagaimanapun, dalam keadaan ini, pengguna asli pelayan ini akan mengalami kependaman, bukan anda.

Bolehkah Saya Dilarang Menggunakan VPN?

Bagi kebanyakan permainan, menggunakan VPN dapat membuat anda dimulakan dan mungkin dilarang dari platform. Walau bagaimanapun, pembuat Mobile Legends, Moonton, jauh lebih lembut dengan ini. Sebabnya adalah kerana banyak negara telah melarang permainan ini, dan membenarkan pemain untuk berhubung dengan VPN membolehkan syarikat itu menjaga populariti permainan dan jumlah pemain dari berkurang.

VPN Diaktifkan

Memuat turun dan mengaktifkan VPN pada peranti Android atau iOS anda agak mudah setelah anda mengetahui caranya. Menggunakan alat ini dapat meningkatkan pengalaman permainan anda ketika bermain Mobile Legends dengan menghilangkan kependaman, meningkatkan keselamatan, dan memungkinkan perjodohan yang pantas. Ikuti langkah mudah dalam panduan ini beberapa kali, dan anda akan naik level seperti profesional.

Pernahkah anda memainkan Mobile Legends pada peranti iPhone atau Android anda dengan mengaktifkan VPN? Adakah anda menggunakan proses yang serupa dengan yang ditunjukkan dalam panduan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found