Cara Menggunakan Xbox One tanpa Pengawal

Anda boleh menggunakan Xbox One tanpa alat kawalan tetapi anda tidak semestinya menggunakan semua fungsi tersebut. Anda boleh mengawal elemen konsol, berbual dan berkongsi kemas kini dengan aplikasi, menyambungkan tetikus dan papan kekunci yang berdiri sendiri atau menggunakan penyesuai pihak ketiga untuk menyambungkan tetikus dan papan kekunci.

Cara Menggunakan Xbox One tanpa Pengawal

Anda tidak akan dapat bermain banyak permainan dan tentunya bukan permainan yang lebih pantas atau lebih cepat melainkan anda menggunakan penyesuai itu. Pilihan aplikasi dan tetikus dan papan kekunci tidak sesuai tetapi boleh berfungsi mengikut fesyen. Penyesuai adalah pilihan terbaik tetapi juga mahal. Sekiranya anda tidak mempunyai alat kawalan anda, ia rosak dan anda menunggu pengganti tiba atau sesuatu yang lain, anda boleh Xbox One tanpa alat kawalan dengan salah satu penyelesaian ini.

Gunakan aplikasi Xbox

Aplikasi Xbox telah wujud selama beberapa tahun dan merupakan kaedah yang sesuai untuk mengawal Xbox One anda. Anda boleh berbual dengan rakan, mencari kumpulan dalam permainan, mengemas kini suapan aktiviti anda, menonton video dan promosi permainan, membeli permainan untuk Xbox anda dari jauh dan menggunakannya sebagai pengawal media untuk menonton filem atau TV.

Aplikasi dan Xbox anda perlu berada di rangkaian WiFi yang sama tetapi harus saling mencari tanpa masalah jika ada.

Menggunakan aplikasi untuk bermain permainan jauh lebih terhad. Anda boleh bermain permainan asas kerana aplikasi dapat menggunakan papan kekunci untuk mengawal tetapi memerlukan sedikit membiasakan diri dan hampir sama dengan pengawal Xbox.

Aplikasi ini tersedia untuk Android dan iPhone dan berfungsi dengan baik pada masing-masing. Aplikasi ini memang cenderung kecelakaan dan kesalahan walaupun jauh dari sempurna. Ia berfungsi lebih baik sebagai tambahan pada pengawal Xbox dan bukannya penggantinya.

Setelah memuat turun dan log masuk ke aplikasi Xbox pada peranti mudah alih, cukup klik tab tiga bar di bahagian bawah. Seterusnya, pilih Xbox yang ingin anda sambungkan (pastikan bahawa peranti mudah alih dan Xbox anda berada di rangkaian wifi yang sama jika tidak, anda tidak akan melihat konsol anda).

Sekarang, anda boleh memilih pilihan untuk mengakses alat kawalan jauh Xbox.

Sekiranya dilakukan dengan betul skrin anda akan kelihatan seperti ini:

Walaupun mungkin membiasakan diri, ini pasti pengawal Xbox. Anda mungkin perlu bermain-main dengan fungsi sebentar untuk membiasakannya.

Gunakan tetikus dan papan kekunci dengan Xbox One

Pemain PC dan pemain Xbox One sering dihalang daripada bermain perlawanan yang sama seperti tetikus dan papan kekunci dapat memberi kelebihan kepada pemain PC. Jadi bagaimana jika anda boleh menggunakan tetikus dan papan kekunci dengan Xbox One? Anda boleh mengikut fesyen.

Anda boleh menggunakan tetikus dan papan kekunci USB untuk menavigasi Xbox One anda sudah. Terdapat sokongan tetikus yang dimasukkan ke dalam konsol dan pintasan papan kekunci sudah dikonfigurasikan. Hanya beberapa permainan yang sesuai dengan bentuk kawalan ini.

Halaman ini di laman web sokongan Xbox One memberitahu anda dengan tepat apa yang anda dapat dan tidak dapat lakukan dengan tetikus dan papan kekunci di Xbox One. Halaman ini tidak memberitahu anda permainan mana yang menyokong tetikus dan papan kekunci tetapi saya tahu Fortnite dan War Thunder lakukan ketika saya mengujinya.

Gunakan dongle pihak ketiga dengan Xbox One

Terdapat beberapa dongle pihak ketiga yang baik yang membolehkan anda menyambung dan menggunakan tetikus dan papan kekunci ke Xbox One. Mereka termasuk XIM Apex dan IOGEAR KeyMander. Kedua-dua dongle ini menerjemahkan input tetikus dan papan kekunci ke dalam Xbox untuk digunakan dalam permainan. Ini adalah satu-satunya cara yang saya tahu sekarang untuk menggunakan Xbox One tanpa alat kawalan untuk bermain permainan.

Mereka tidak murah sekalipun. Kedua-dua penyesuai berharga $ 99,99 dan tidak termasuk tetikus atau papan kekunci.

Dongle ini bersambung ke Xbox anda melalui USB dan tetikus dan papan kekunci disambungkan ke dongle. Dongle menerjemahkan input dari tetikus dan papan kekunci ke dalam bahasa Xbox asli sehingga dapat digunakan untuk semua skema kawalan yang biasanya anda gunakan dalam permainan. Anda juga dapat membuat profil tertentu sehingga anda dapat menggunakan kekunci pintasan kegemaran anda atau butang tetikus untuk perintah tertentu dalam permainan.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menyertai pesta Xbox tanpa pengawal?

Ya. Anda boleh menggunakan aplikasi telefon pintar untuk berbual dengan orang lain. Lancarkan aplikasi dan ketuk ikon sembang yang terletak di bahagian bawah aplikasi. Pilih ikon fon kepala di sudut kanan atas dan anda akan menyertai atau memulakan pesta secara automatik.

Bolehkah saya menyambungkan pengawal Xbox 360 saya ke Xbox One?

Tidak. Sayangnya berdasarkan ujian terbaru kami, malah pengawal Xbox 360 berwayar tidak mempunyai fungsi ketika dipasang ke Xbox One. Walau bagaimanapun, khabar angin sedang beredar bahawa Xbox One S akan mempunyai keserasian penuh dengan pengawal yang lebih tua.u003cbru003eu003cbru003eWalaupun hari ini tidak membantu anda, ada harapan bahawa suatu hari nanti kita dapat mencapai titik di mana kita akhirnya dapat menggunakan aksesori lama itu lagi.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found