Cara Menyembunyikan Kerjaya di Valorant

Kadang-kadang anda hanya mahu prestasi permainan anda dirahsiakan, tetapi dalam permainan berbilang pemain seperti Valorant, itu adalah permintaan besar. Permainan ini berkembang berdasarkan rasa komuniti dan ketelusan, dan salah satu aspek utamanya ialah dapat melihat bagaimana prestasi orang lain.

Cara Menyembunyikan Kerjaya di Valorant

Tidak semua pemain menginginkan ini.

Mungkin ada kalanya anda ingin menyembunyikan perlawanan yang lalu, tetapi sayangnya, Riot Games belum menerapkan ciri ini - belum.

Kerjaya Berani anda dibahagikan kepada dua kategori: sejarah perlawanan dan kedudukan. Anda boleh mengakses pada bila-bila masa dari papan pemuka utama dengan memilih tab "Kerjaya". Namun, jika anda ingin menjaga karier anda secara peribadi, anda mungkin mengalami beberapa masalah. Berita baiknya ialah hanya rakan yang dapat melihat sejarah pertandingan anda. Berita buruknya ialah rakan anda melihat sejarah pertandingan anda, dan kadang-kadang boleh menjadi kejam.

Walaupun tetapan ciri Valorant saat ini tidak dapat melindungi anda dari tulang rusuk yang mungkin anda dapatkan dari rakan-rakan kerana perlawanan yang kurang baik, ia dapat membantu menyembunyikan aspek peribadi yang lain.

Sembunyikan Nama Pengguna

Anonimiti sukar didapat dalam permainan berbilang pemain dalam talian seperti Valorant. Namun, jika anda memerlukan sedikit privasi, Riot Games telah melindungi anda. Ikuti langkah di bawah untuk menyembunyikan nama pengguna anda dalam pertandingan:

 1. Lancarkan permainan.
 2. Pergi ke "Tetapan" dan periksa tab untuk tetapan "Umum".

 3. Tatal ke bawah ke bahagian "Privasi" dan pilih ON / OFF pilihan ini:

  "Sembunyikan Nama Saya dari Pemain Di Luar Pesta Saya"

  "Gunakan Nama Generik untuk Pemain Di Luar Pesta Saya"

 4. Tekan "Tutup Tetapan" apabila anda berpuas hati dengan perubahan anda.

Kedua-dua pilihan menggunakan nama Ejen dan bukan nama pengguna, tetapi satu berfungsi untuk semua orang dalam parti anda sementara yang lain menggunakan nama Ejen generik untuk pihak lawan juga.

Kedua ciri ini juga disebut sebagai "Streamer Mode" kerana membantu streamer menghindari penembak jitu streaming, troll, dan perilaku lain yang tidak sesuai.

Sembunyikan Kedudukan

Peringkat kompetitif yang memberangsangkan adalah kebanggaan bagi beberapa pemain, tetapi pemain lain lebih suka meletakkan kedudukan mereka secara peribadi. Sekiranya anda tergolong dalam kategori terakhir, periksa langkah mudah ini untuk menyembunyikan pangkat anda dari pandangan ingin tahu:

 1. Lancarkan Valorant dan log masuk (jika diminta).
 2. Pergi ke tab "Kerjaya".

 3. Pilih "Act Rank" di halaman "Career".

 4. Pastikan kotak yang bertuliskan, "Tunjukkan Rank Tindakan sebelumnya pada Kad Pemain saya" tidak dicentang.

Pilihan ini hanya berfungsi semasa pertandingan Kompetitif, tetapi rakan sepasukan anda masih dapat melihat kedudukan semua orang di papan pendahulu akhir.

Sembunyikan Sejarah Pertandingan untuk Perlawanan Khusus

Anda tidak boleh mengubah atau menyembunyikan sejarah perlawanan anda untuk pertandingan kompetitif, tetapi Riot Games membolehkan pemain menyembunyikan hasil dari perlawanan khusus dalam sejarah perlawanan mereka. Lihat langkah-langkah di bawah untuk memulakan:

 1. Lancarkan Valorant dan log masuk.
 2. Pergi ke tab "Main" di papan pemuka utama.

 3. Pilih "Permainan Custom" dan kemudian "Pilihan."

 4. Tekan butang "ON" untuk menyembunyikan sejarah perlawanan.

Perlu diingat bahawa ini hanya menyembunyikan padanan khusus dari pandangan. Semua perlawanan lain masih dapat dilihat oleh rakan atau sesiapa sahaja yang mempunyai ID dan Tag Riot anda dalam Sejarah Pertandingan.

Bolehkah Saya Menyembunyikan Kerjaya Penuh Saya di Valorant?

Tidak, anda tidak boleh menyembunyikan karier anda di Valorant. Komuniti berkembang pada ketelusan di kalangan pemainnya dan berusaha untuk mengehadkan anonim sebisa mungkin.

Namun, jika anda bimbang untuk dikejar oleh pemain lain atau seseorang (secara tidak adil) menganalisis hasil perlawanan anda, ada beberapa perkara yang dapat anda lakukan:

 • Sembunyikan nama pengguna anda - Pergi ke menu tetapan utama dan tandakan kotak yang sesuai di bahagian privasi.

 • Sembunyikan pangkat anda - Pergi ke tab "Kerjaya" dan kemudian tab "Peringkat Kedudukan". Pastikan bahawa kotak yang bersetuju untuk menunjukkan kedudukan anda adalah tidak diperiksa.

 • Sembunyikan sejarah pertandingan khusus anda - Pergi ke bahagian "Pilihan" di bawah "Permainan Custom" dan aktifkan fitur ini.

Bagaimana Saya Menyembunyikan Kerjaya di Valorant?

Anda tidak dapat menyembunyikan Kerjaya anda di Valorant. Halaman Kerjaya memberikan maklumat statistik penting yang dapat membantu anda (dan pemain lain) meningkatkan prestasi permainan. Anda boleh menyukarkan orang lain untuk melihat maklumat Kerjaya anda dengan menyembunyikan aspek tertentu dari akaun anda seperti nama pengguna dan Kedudukan Tindakan anda. Ini tidak menghalang rakan anda untuk melihat persembahan perlawanan masa lalu anda, tetapi membantu para penonton santai daripada menganalisis strategi anda.

Sebagai alternatif, anda dapat menjauhkan perlawanan khusus dari "sejarah perlawanan" anda jika anda merasakan bahawa perlawanan tersebut secara tidak adil menunjukkan keseluruhan prestasi anda. Aktifkan pilihan ini di bahagian "Pilihan" pada menu permainan tersuai.

Privasi dalam Valorant

Anda mungkin tidak dapat menyembunyikan Kerjaya anda dari mata kasar, tetapi Riot Games melakukan yang terbaik untuk menawarkan ciri-ciri asas untuk melindungi privasi anda. Sekurang-kurangnya, anda boleh menggunakan nama generik untuk menyembunyikan identiti anda ketika bertanding dalam pertandingan atau menyembunyikan kedudukan anda untuk mengelakkan jangkaan yang tidak adil mengenai prestasi anda.

Malangnya, anda tidak dapat melakukan apa-apa mengenai sejarah perlawanan anda, kecuali anda merancang untuk bermain permainan tersuai sepanjang masa. Jenis ketelusan ini diharapkan untuk permainan berbilang pemain dalam talian yang kompetitif, jadi pertimbangkannya sebagai pertukaran. Orang lain mungkin melihat sejarah perlawanan anda, tetapi anda juga dapat melihatnya.

Apa jenis pilihan privasi yang anda harap Riot Games pakai di masa depan? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found