Cara Keluar dari Gangsa di Valorant

Mod kompetitif FPS 5v5 Valorant telah menggegarkan komuniti permainan dan akhirnya anda memutuskan untuk melihat apa yang menjadi masalah. Anda telah menyelesaikan pertandingan penempatan dan menerima peringkat permulaan anda.

Cara Keluar dari Gangsa di Valorant

"Tidak apa-apa," anda memberitahu diri sendiri, "Semua orang mesti bermula di suatu tempat."

Masalahnya ialah anda telah lama berada di peringkat Gangsa. Nampaknya tidak kira berapa banyak perlawanan yang anda lengkapkan; anda tidak dapat menerobos siling Gangsa itu.

Malangnya, ramai pemain baru berpendapat bahawa bermain cukup banyak perlawanan dapat membantu anda naik peringkat, dan dengan Valorant, itu tidak berlaku. Untuk pertandingan penembak Riot Games, kualiti melebihi kuantiti.

Keluar dari Gangsa mungkin kelihatan seperti pertempuran yang sukar, tetapi kuncinya adalah bermain pintar dan fokus pada mekanik permainan. Riot Games agak terbuka mengenai kemahiran mana yang akan menghasilkan lebih banyak mata dan membantu anda naik pangkat jika anda bersedia untuk bekerja.

Petua Berguna untuk Keluar dari Gangsa di Valorant

Tidak seperti beberapa permainan penembak kompetitif yang lain, Valorant memberi ganjaran keahlian dan prestasi, dan prestasi yang buruk boleh menyebabkan anda mendapat pangkat. Lihat petua ini untuk membantu anda naik level lebih cepat dan sampai ke peringkat seterusnya:

1. Matlamat

Anda mungkin menganggap hit adalah hit, tetapi di Valorant, ini semua mengenai headshots. Sekiranya anda ingin memajukan kedudukan, anda perlu belajar untuk menjaga kedudukan mereka di atas dan mungkin lebih sukar daripada kedengarannya. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah rakan sepasukan yang crosshairnya terus menerus merosot untuk sasaran seterusnya. Jauhkan rambut silang anda di ketinggian kepala dan simpan di sana atau anda kehilangan masa berharga untuk menyesuaikan semula setiap sasaran baru.

Tembakan kepala yang konsisten juga merupakan cara untuk mengumpulkan mata semasa pertandingan tetapi menjadikan gambar tujuan anda sempurna bukanlah sesuatu yang boleh anda lakukan dengan menonton.

Anda perlu berlatih - banyak. Sekiranya anda tidak mahu masa latihan anda mempengaruhi prestasi kompetitif anda, pertimbangkan untuk memasuki latihan atau terjun ke Deathmatch. Terus berlatih sehingga tembakan kepala menjadi sifat kedua.

Beberapa pemain mendapati Aim Lab adalah alat yang berguna untuk latihan dan mengembangkan memori otot. Anda tidak semestinya harus menggunakan pelatih tujuan, tetapi anda perlu berlatih membidik di luar pertandingan untuk mendapatkannya.

Perlu diingat bahawa kunci untuk tujuan hebat bukan hanya penempatan silang rambut. Anda juga perlu memastikan bahawa kepekaan anda "tepat" sehingga anda tidak mendapat pergerakan yang berlebihan ketika membuat penyesuaian mikro.

Secara amnya, kepekaan matlamat adalah pilihan peribadi. Walau bagaimanapun, banyak pemain pro menyesuaikan tetapan mereka ke julat 400 hingga 800 DPI dengan kepekaan 0,2 hingga 0,7 dalam permainan. Walaupun anda tidak menggunakan tetapan yang sama seperti pemain pro, ini adalah tempat yang baik untuk memulakan ketika mencari pilihan tetapan anda.

2. Senapang Senjata

Bagaimana anda memilih senjata anda di Valorant? Adakah anda menggunakan kosmetik paling terang atau statistik kerosakan tertinggi? Senjata anda penting dalam permainan yang kompetitif, tetapi mungkin bukan cara anda berfikir.

Setiap senjata di Valorant mempunyai corak semburan dan kemunduran tertentu. Contohnya, Vandal melambung ke atas, ke kanan, ke kiri, dan kembali ke kanan sebelum kembali ke titik permulaan. Sebaik sahaja anda memahami corak semburan, anda boleh bergerak ke arah yang bertentangan dengan gerakan mikro untuk mengawal kebakaran anda.

Dengan menggunakan contoh corak semburan Vandal, anda bergerak sedikit ke bawah, ke kiri, ke kanan, dan kembali ke kiri sekali lagi untuk memastikan api tetap berpusat.

Perlu diingat bahawa Riot Games mempunyai mekanik semburan mendatar separa rawak yang dilaksanakan untuk kebanyakan senjata. Anda mungkin memahami corak gerakan mendatar pistol anda, tetapi berapa lama ia tetap berada dalam satu arah sebelum beralih sepenuhnya secara rawak.

Nasib baik, ada penunjuk visual ketika pistol anda mengayun ke kiri atau kanan. Sekiranya anda melihat senjata anda dengan teliti, anda akan melihatnya bergerak ke arah semburan, memberi anda masa untuk mengimbangi pergerakannya.

3. Nota Patch

Nota Patch adalah kaedah terbaik untuk mengetahui mengenai Ejen dan Battle Pass yang baru, tetapi juga memberitahu anda apa yang berubah dengan kemas kini baru.

Adakah mereka mendapat kebolehan Ejen tertentu? Menyekat output kerosakan untuk senjata atau membuat perubahan pada mod kompetitif? Anda akan mendapat tempat di barisan depan untuk semua perubahan ini jika anda membaca Catatan Patch yang dikeluarkan dengan setiap kemas kini.

Sebagai contoh, Patch 3.0 mengumumkan pembebasan Ejen baru, Kay / O. Namun, ia juga memiliki beberapa perubahan pada sistem perjodohan dalam Mode Kompetitif untuk meningkatkan ketepatan sistem. Riot Games juga membuat beberapa perubahan pada pemeringkatan peringkat.

Permainan ini berkembang dengan setiap Patch, jadi penting untuk mengikuti perubahan ini dan bagaimana ia mempengaruhi permainan anda.

4. Ejen

Anda mungkin telah membuka kunci semua Ejen di Valorant, tetapi masing-masing mempunyai kekuatan dan kelemahan yang dapat meningkatkan atau memusnahkan statistik anda, bergantung pada bagaimana anda menggunakannya. Ini bukan mengenai memilih Ejen yang paling banyak menangani kerosakan atau yang paling popular.

Dalam mod kompetitif, anda perlu memilih Ejen yang anda suka untuk menggunakan dan menjadi sangat baik dengannya. Setiap Ejen mengisi peranan tertentu dalam dinamik pasukan anda, jadi anda mesti memahami siapa Ejen anda dan apa yang mereka unggul sehingga anda dapat bermain dengan kekuatan Ejen anda.

Juga, pilih beberapa Ejen alternatif untuk digunakan sekiranya anda tidak dapat menggunakan Ejen utama anda. Kuncinya adalah memusatkan perhatian anda kepada sebilangan kecil Ejen yang anda mainkan dengan baik dan bukannya senarai Agen yang besar yang anda hampir tidak tahu bagaimana menggunakannya.

5. Kerja Berpasukan & Komunikasi

Kerja berpasukan sangat penting untuk berjaya dalam mod kompetitif Valorant. Riot Games mahu anda berbincang dengan rakan sepasukan dan bekerjasama untuk menyelesaikan objektif, tetapi anda tidak akan berjaya melainkan anda belajar maklumat.

Salah satu cara termudah untuk membiasakan diri dengan membaca adalah dengan menyesuaikan pertandingan dan melihat setiap perlawanan. Anda dapat melihat tanda untuk setiap kawasan butiran di peta, tetapi ada cara yang lebih baik untuk mempelajari keterangan: mulakan padanan khusus dan pergi ke setiap kawasan. Ingatlah poin-poin penting dari setiap daerah sehingga Anda bersiap sedia ketika Anda perlu melakukan panggilan dalam pertempuran yang sengit.

Anda juga ingin memastikan bahawa anda menjalankan tugas anda untuk mewujudkan persekitaran yang mesra dan positif. Jadilah rakan sepasukan yang anda mahukan dalam pertandingan.

Berani mempunyai bahagian persekitaran beracun dan rakan sepasukan yang lebih beracun yang boleh menyebabkan permainan buruk, tetapi anda boleh menetapkan nada pertandingan dengan sikap positif. Beri pujian ketika tiba waktunya, yakinkan rakan sepasukan yang memukul atau membuat permainan buruk, dan terus semangat sepanjang perlawanan.

7. Tonton Bagaimana Pemain Bermain

Atlet memerhatikan pemain pro untuk menemui teknik baru atau memperbaiki yang lama, dan pemain tidak berbeza dalam hal ini. Luangkan masa untuk mencari beberapa pro Valorant dan perhatikan bagaimana mereka bermain, terutamanya jika mereka "utama" Ejen yang sama seperti yang anda lakukan.

Kesalahan Umum yang Menjauhkan Anda Dari Peringkat

Kadang-kadang ini adalah kesilapan paling sederhana yang dapat membuat anda tidak mendapat kedudukan di Valorant. Anda mungkin tidak tahu bahawa anda melakukan kesilapan ini kerana mereka berjaya dalam permainan lain. Atau mungkin anda baru menggunakan permainan video dan tidak memahami mekanik penembak asas seperti yang dilakukan oleh pemain veteran lain.

Walau apa jua keadaannya, periksa gaya permainan anda dan pastikan kesilapan biasa ini tidak menghalangi anda dari kedudukan di Valorant:

Kesalahan Serangan

1. Menggunakan Kemahiran Utiliti pada Permulaan Pertandingan

Menggunakan kemahiran utiliti Ejen anda pada awal pertandingan adalah salah satu kesalahan terbesar yang boleh anda lakukan dalam permainan yang kompetitif. Anda mahu menyimpannya dan menggunakannya semasa anda hampir di akhir pertandingan atau anda berada dalam keadaan terikat. Pasukan yang mempunyai utiliti paling banyak menjelang akhir perlawanan biasanya adalah pasukan yang memenanginya.

2. Tidak Memancing atau Berdagang

Memancing adalah ketika anda menggunakan kedudukan rakan sepasukan atau utiliti lain untuk menipu ahli pasukan lawan ke barisan tembakan. Berdagang adalah ketika anda dan rakan sepasukan lain melakukan teknik pertukaran seperti mengintip atau memancing untuk mendapatkan tembakan atau membunuh.

Mod kompetitif Valorant seharusnya menjadi usaha berpasukan, jadi itu tidak membantu peringkat anda ketika anda hanya mengambil berat tentang diri sendiri. Berkumpul dengan ahli lain dan bekerjasama untuk menjatuhkan pasukan lawan dan mengumpulkan jumlah pembunuhan.

3. Penempatan Crosshair yang lemah

Tembakan kepala adalah kunci jika anda ingin naik ke peringkat Valorant. Sayangnya, ada banyak pemain di luar sana yang berpendapat bahawa "membunuh adalah membunuh." Walaupun itu benar, tembakan badan tidak dikira sama seperti tembakan kepala. Mereka juga tidak akan memenangkan anda atau membunuh.

Berlatih meletakkan rambut silang anda pada ketinggian kepala, walaupun tidak ada lawan di depan anda. Berlari dengan rambut salib anda yang menunjuk ke tanah dapat menandingi anda.

4. Terlalu Banyak Pengumpulan

Apa yang berlaku apabila semua penyerang mengumpulkan beberapa pembela? Anda mungkin mengalahkan pertahanan musuh tetapi berkumpulan terlalu kerap memberi peluang kepada pasukan bertahan untuk menguasai peta. Mereka tahu ke mana semua orang pergi pada awal perlawanan dan, tiba-tiba, meja dipusingkan.

Daripada mengumpulkan semua orang untuk menggegarkan laman web, tinggalkan satu atau dua pemain untuk memastikan kehadiran di sisi peta.

Kesalahan Pertahanan

1. Tidak Menggunakan rakan sepasukan untuk mengambil semula

Spike ditanam dan sudah tiba masanya pasukan bertahan mengambil semula kawasan yang hilang. Ia biasanya memberi isyarat "pergi!" masa untuk rakan sepasukan yang lain, tetapi anda akan menghadapi masalah apabila serigala tunggal memutuskan untuk pergi sendiri. Daripada menunggu rakan sepasukan, ahli pasukan serigala tunggal berakhir dengan pertarungan 1v3 untuk merebut semula yang boleh menyebabkan bencana untuk keseluruhan hasil perlawanan.

Daripada berlari dengan senjata api, tunggu rakan sepasukan anda mengejar anda sebelum cuba merebut kembali kawasan. Dalam kes ini, ada keselamatan - dan kemenangan - dalam jumlah.

2. Berputar Selalu

Sekiranya anda berada dalam pertahanan, anda mungkin akan mengalami masalah. Setiap suara dari pemain yang menyerang akan menghantar rakan sepasukan anda berlari ke lokasi mereka. Malangnya, apabila semua orang berpindah ke kawasan baru, kawasan anda terbuka untuk diambil.

Daripada menghantar semua orang untuk menyiasat, pastikan anda mempunyai sekurang-kurangnya satu anggota yang tinggal sehingga ada komitmen di dalam pasukan oleh pasukan lain.

Mekanik Permainan Master untuk Maju

Valorant bukan sekadar permainan FPS yang lain. Anda perlu memahami mekanisme terperinci di sebalik setiap aspek permainan untuk menguasainya dan naik peringkat. Ia memerlukan banyak masa dan lebih banyak kesabaran untuk mengembangkan ingatan, tujuan, dan penempatan otot untuk menjadi cemerlang dalam permainan. Dan apabila anda fikir anda mengendalikannya, anda akan menemui lebih banyak kaedah untuk diperbaiki.

Lagipun, permainan bukanlah satu-satunya perkara yang sentiasa berkembang. Anda akan mendapati bahawa anda juga akan berkembang sebagai pemain, sekiranya anda menghadapi cabaran.

Berapa lama masa yang anda ambil untuk keluar dari Bronze? Nasihat apa yang akan anda berikan untuk mendapat peringkat di peringkat bawah Valorant? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found