Cara Mengetahui Jika Akaun Venmo Disahkan

Sekiranya anda mencari jawapan untuk masalah yang berkaitan dengan Venmo, laman web Venmo direka dengan baik. Ia menyaingi PayPal dalam cara menangani masalah akaun, penyediaan dan transaksi, dan kedua-duanya menawarkan artikel dalam talian yang sangat baik yang membantu anda mencari jawapannya sendiri. Masalahnya, Venmo mempunyai rangkaian artikel bantuan dalam talian yang terlalu maju.

Cara Mengetahui Jika Akaun Venmo Disahkan

Tidak ada yang mengatakan bahawa mereka harus merendahkannya, tetapi cara mereka rajin menjelaskan setiap masalah adalah sedikit juga ringkas. Sekiranya terdapat garis atau bahagian yang tidak anda fahami, anda harus menghubungi perkhidmatan sokongan mereka untuk mendapatkan jawapan.

Had Akaun Anda Akan Berubah

Sebelum anda disahkan, anda mempunyai had had mingguan $ 299.99. Ini adalah had maksimum untuk semua urus niaga anda digabungkan. Sekiranya anda tidak dapat bertransaksi lebih dari $ 300 total setiap minggu, maka anda belum disahkan.

Venmo

Apabila anda disahkan, anda akan mendapat had bulanan $ 4,999,99. Ini juga untuk semua transaksi gabungan Anda, seperti mengirim dana, pembelian Venmo MasterCard, dan pembayaran pedagang yang Sah. Walaupun jumlah gabungan $ 4,999,99 anda, terdapat juga jumlah individu untuk pengguna yang disahkan.

Menghantar dana dan menerima dana mempunyai had rolling $ 2,999,99 yang berfungsi setiap minggu. Pembayaran pedagang yang sah boleh berlaku maksimum $ 2,000 setiap pembelian atau 30 transaksi dengan ukuran apa pun setiap hari. Venmo MasterCard juga mempunyai had. Anda mungkin membelanjakan maksimum $ 3.000 setiap pembelian, dan anda hanya boleh mengeluarkan $ 400 sehari pada kad anda.

Walaupun disahkan, anda tidak dapat menaikkan had anda. Adalah dasar Venmo untuk menolak semua permintaan untuk kenaikan had.

Mengesahkan Akaun Bank Anda

Anda boleh mengesahkan akaun bank anda dengan menggunakan pengesahan segera Venmo. Di sinilah anda menggunakan platform Venmo dan log masuk ke akaun bank anda. Anda juga memberi Venmo keupayaan untuk log masuk dan memeriksa baki bank anda secara berkala jika anda menggunakan pengesahan segera. Sekiranya anda masuk ke akaun bank anda melalui aplikasi Venmo, maka akaun anda akan disahkan secara automatik.

Sekiranya anda mengesahkan akaun bank anda dengan kaedah pemindahan mikro, diperlukan sekitar seminggu untuk diselesaikan. Anda mendaftar untuk disahkan, dan kemudian menghantar dua transaksi kecil ke dalam baki bank anda. Mereka meminta anda mempunyai sekurang-kurangnya $ 2 di bank anda untuk memastikan pembayaran selesai. Setelah membuat pembayaran, mereka akan melakukan dua pengeluaran kecil.

Setelah mendaftar untuk pembayaran urus niaga mikro Venmo, anda perlu memeriksa transaksi terkini akaun bank anda setelah kira-kira tiga hari. Anda akan melihat dua deposit dan dua pengeluaran. Anda kemudian pergi ke www.venmo.com/verifybank di mana mereka bertanya kepada anda mengenai berapa banyak yang disimpan dan berapa yang dikeluarkan, dan mereka juga boleh meminta nombor siri yang berada di sebelah urus niaga. Dapatkan soalan ini dengan betul, dan dalam 24 jam akaun bank anda akan disahkan.

Mengesahkan Identiti dan Alamat E-mel Anda

Anda mengesahkan identiti anda dengan mengirimkan tangkapan skrin atau gambar dokumen ID foto anda dan kemudian sesuatu dengan alamat semasa anda di atasnya, seperti bil atau surat IRS. Mereka mengambil masa kira-kira tiga hari bekerja untuk memeriksa maklumat anda. Selepas itu, anda akan mendapat maklum balas daripada mereka setelah tiga hari lagi. Dalam beberapa kes, mereka menghubungi anda untuk mengatakan bahawa anda telah disahkan, tetapi biasanya mereka menghantar anda kembali mesej yang mengatakan bahawa salah satu dokumen anda tidak dapat disahkan, atau semacamnya.

Pengesahan Identiti

Mengesahkan e-mel anda adalah mudah. Mereka menghantar e-mel dengan pautan kepada anda. Anda mengklik pautan di e-mel anda, atau anda menyalin pautan tersebut dan menampalnya ke bar alamat anda di penyemak imbas web anda. Ini membawa anda ke halaman di mana ia mengatakan bahawa alamat e-mel anda kini telah disahkan. Ini semua yang perlu anda lakukan untuk mengesahkan alamat e-mel anda.

Ketahui Apa Yang Anda Dapatkan

Tidak ada yang memfitnah Venmo, mereka nampaknya telah memainkan semuanya dengan jujur ​​dan terbuka selama ini. Tetapi anda tidak akan dapat memastikan kepada siapa syarikat itu akan dijual. Dengan itu, pastikan anda mengetahui perkara yang anda hadapi sebelum mendaftar. Sebagai contoh, jika anda memilih pengesahan segera, maka ia memberi Venmo kemampuan untuk memeriksa baki bank anda secara berkala untuk melihat apakah anda mempunyai cukup wang di akaun anda untuk menampung pembayaran.

Seberapa cepat akaun Venmo anda disahkan? Adakah anda melihat perbezaan ketara semasa akaun anda disahkan? Apa pendapat anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found