Ulasan Pinnacle Studio 17 Ultimate

Ulasan Pinnacle Studio 17 Ultimate

Gambar 1 dari 4

Pinnacle Studio 17 Ultimate

Pinnacle Studio 17 Ultimate
Pinnacle Studio 17 Ultimate
Pinnacle Studio 17 Ultimate
£ 58 Harga semasa dikaji

Pinnacle Studio adalah pemain utama pada awal penyuntingan video PC, sering kali dipasang di PC baru dan digabungkan dengan perkakasan tangkapan Pinnacle. Namun, baru sahaja pembelian Avid pada tahun 2005 masalah kebolehpercayaan kronik Studio mulai hilang. Pada tahun 2011, ia telah dijenamakan semula, dan ia menukar pemiliknya lagi pada tahun 2012, kali ini menjadi Corel.

Versi 17 adalah edisi kedua di bawah Corel, dan memasangnya mengingatkan kita sejauh mana ia telah sampai. Edisi Ultimate yang kami uji dilengkapi dengan tambahan; garis masa tepat dan pantas untuk dilayari; dan media, kesan, peralihan dan aset lain disusun dengan baik.

Pinnacle Studio 17 Ultimate

Perpustakaan kesan dan templat tidak lagi dipenuhi dengan kandungan tambahan yang dikenakan. Sebaliknya, Studio 17 Ultimate merangkumi beberapa kesan terbaik dari mana-mana editor pengguna. Puncaknya ialah Red Giant Filmmaker Toolkit, rangkaian tiga kesan yang memberikan rawatan penggredan warna yang canggih. Editor pengguna lain mengaku memberikan kesan tontonan filem, tetapi kualiti yang ada di sini adalah liga lain.

Ciri baru utama Studio 17 Ultimate adalah sokongan untuk video 4K. Kami mengimport rakaman 4K dari Panasonic Lumix GH4 dan GoPro Hero 3 Black Edition, dan perisian tidak mempunyai masalah untuk menjatuhkannya ke garis masa. Prestasi pratonton pada PC Core i7-870 kami sangat buruk, namun, dengan banyak bingkai yang jatuh dan menunggu lama ketika menavigasi garis masa.

Pinnacle Studio 17 Ultimate

Masalah-masalah ini hilang setelah fungsi Pengoptimuman Playback perisian dimulakan, yang bertanggungjawab untuk menghasilkan proksi resolusi rendah dari kandungan garis masa. Proses ini mengambil masa dua kali lebih lama untuk menghasilkan panjang rakaman. Penting juga untuk diperhatikan bahawa sistem Pinnacle mengembangkan fail proksi untuk garis masa, bukan rakaman mentah. Ia dapat menggunakan semula fail proksi yang sama ketika memangkas atau menyusun semula klip, tetapi menggunakan atau menyesuaikan kesan dan melekatkan teks atau grafik memerlukan fail proksi untuk bahagian itu dibina semula dari awal. Ini dapat menyebabkan kemajuan yang besar, terutama ketika membuat perubahan kecil terhadap kesan intensif pemproses.

Ini bukan tampalan di Sony Movie Studio 13 Platinum ketika menangani media 4K: Perisian Sony dapat menukar media 4K pada import dan membuat bahagian garis masa berdasarkan permintaan. Lebih penting lagi, ia dapat memainkan rakaman GH4 4K mentah di PC ujian kami tanpa menjatuhkan bingkai.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found