Bolehkah Venmo Menghantar Wang ke PayPal?

Venmo sangat mirip dengan PayPal, ia seperti sepupunya moden. Kedua-dua perkhidmatan sebenarnya wujud bersama, walaupun mereka masih tidak mempunyai hubungan langsung. Untuk menjawab soalan dalam tajuk, Venmo tidak dapat mengirim ke PayPal secara langsung, tetapi ada jalan penyelesaiannya.

Bolehkah Venmo Menghantar Wang ke PayPal?

Anda boleh menghubungkan satu akaun bank ke kedua-dua perkhidmatan, jadi apabila anda menerima wang dari Venmo, anda dapat menggunakannya dengan PayPal. Ini mungkin terdengar membingungkan, tetapi, pada kenyataannya, agak mudah. Ambil satu akaun bank dan gunakannya untuk Venmo dan PayPal.

Baca terus untuk maklumat lebih lanjut dan arahan ringkas untuk tugas mudah ini.

Apa yang kamu perlu

Kami akan menganggap bahawa anda tahu Venmo berfungsi. Terdapat aplikasi dalam talian, baik untuk peranti Android dan iOS yang boleh anda muat turun dengan mengklik melalui pautan yang disediakan. Venmo dihubungkan dengan akaun bank, dalam kes ini, yang sama dengan yang anda gunakan untuk PayPal.

Selain itu, anda memerlukan dana dalam akaun bank yang sama. Anda boleh melakukan ini dengan memindahkan wang dari Venmo ke akaun bank anda menggunakan aplikasi Venmo. Kami akan menerangkannya juga di bahagian berikut. Biasanya, diperlukan masa hingga tiga hari bekerja untuk wang itu dipindahkan, tetapi jika anda tidak sabar, anda boleh membayar yuran 1% dan wang akan dipindahkan serta-merta.

Anda juga memerlukan aplikasi PayPal untuk Android atau iOS, kerana pemindahan Venmo tidak akan berfungsi pada versi desktop PayPal. Ini mungkin berubah pada masa akan datang, lihat laman sokongan PayPal rasmi untuk maklumat lebih lanjut.

paypal

Arahan Pantas untuk Venmo

Inilah cara pemindahan wang di Venmo berfungsi:

Semasa Menerima Wang

Sekiranya anda ingin menerima wang melalui Venmo, anda perlu menyediakan akaun bank:

 1. Lancarkan aplikasi Venmo.
 2. Ketik menu tiga baris di bahagian atas.
 3. Ketik Kaedah Pembayaran.
 4. Pilih untuk Menambah Bank atau Kad, diikuti oleh Bank.
 5. Taipkan maklumat akaun bank anda. Jangan risau, Venmo sangat selamat.

Anda tidak perlu mengesahkan akaun bank anda, tetapi anda harus. Selepas itu, anda boleh menghantar wang dari Venmo ke bank anda.

Semasa Menghantar Wang

Ikuti arahan untuk menghantar wang dari Venmo ke akaun bank anda:

 1. Mulakan Venmo pada peranti anda.
 2. Ketik tiga baris berhampiran bahagian atas.
 3. Ketik Urus Baki, Pindahkan Wang atau Pindahkan ke Bank. Ini semua pilihan untuk peranti yang berbeza.
 4. Pilih jumlah wang yang ingin anda hantar, dan kaedah penghantaran (biasa atau segera).
 5. Sahkan bahawa anda ingin memindahkan wang. Pastikan untuk memeriksa semula maklumat akaun bank.

Setelah anda mengirim wang dari Venmo ke akaun bank anda, anda boleh menggunakan wang ini untuk PayPal.

Venmo Hantar ke PayPal

Menghantar Wang dari Venmo ke PayPal

Yang tinggal hanya setelah anda mengirim wang dari Venmo ke akaun bank yang sama dengan yang anda gunakan untuk PayPal adalah untuk memindahkan dana. Ikut arahan:

 1. Anda mungkin perlu menunggu hingga tiga hari jika memilih kaedah transfer biasa dengan Venmo. Setelah wang tiba, mulakan aplikasi PayPal di telefon anda.
 2. Anda mungkin perlu menyediakan akaun PayPal Cash atau Cash Plus jika belum memilikinya. Rujuk halaman sokongan rasmi PayPal jika anda memerlukan bantuan mengenai perkara ini.
 3. Di aplikasi PayPal, pilih Tambah atau Pindahkan Wang, tepat di bawah baki.
 4. Pilih jumlah wang yang telah anda pindahkan menggunakan Venmo.

Itu sahaja, wang akan masuk ke akaun PayPal anda dalam masa yang singkat. Ini adalah cara anda memindahkan wang dari Venmo ke PayPal. Jangan risau, tidak ada bayaran atau cukai tambahan, jadi anda akan mendapat jumlah yang sama. Ia boleh mengambil masa beberapa hari, tetapi sangat berbaloi.

Anda boleh mempercepat proses dengan membayar yuran Venmo serta-merta, tetapi itu terpulang kepada anda. Sekiranya anda mengirim banyak wang, pertimbangkan untuk menunggu sebentar dan bukannya membayar terlalu banyak.

Tidak Ideal tetapi Berfungsi!

Menghantar wang dari Venmo ke PayPal bukanlah yang paling cepat, tetapi berjaya. Yang anda perlukan hanyalah akaun bank biasa untuk dua perkhidmatan pemindahan wang. Mudah-mudahan, Venmo dan PayPal membenarkan pemindahan terus pada masa akan datang, yang akan menjadikan semuanya lebih mudah bagi semua orang.

Sehingga itu, kaedah ini boleh anda gunakan, dan anda harus membiasakannya dengan cepat. Bukan masalah besar, tetapi boleh menjadi penantian untuk menunggu sehingga tiga hari bekerja untuk wang anda. Gunakan bahagian komen di bawah untuk berkongsi pengalaman anda.

Recent Posts