Cara Mengesahkan WhatsApp tanpa Menggunakan Nombor Telefon Anda (2021)

WhatsApp telah wujud selama bertahun-tahun dan masih begitu popular sekarang seperti ketika pertama kali dilancarkan. Walaupun dimiliki oleh Facebook, ia tetap dapat mempertahankan kebebasannya dan tidak termasuk dalam kebiasaan pengambilan data yang sama dengan pemiliknya. Satu perkara yang menjadi perhatian pengguna baru adalah syarat menggunakan nombor telefon anda. Nampaknya WhatsApp menggunakan nombor telefon anda hanya untuk pengesahan. Sekiranya, atas sebab tertentu, anda tidak dapat menggunakan nombor telefon anda, masih ada cara anda dapat mengesahkan aplikasinya. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara mengesahkan WhatsApp tanpa nombor telefon itu.

Cara Mengesahkan WhatsApp tanpa Menggunakan Nombor Telefon Anda (2021)

Gunakan WhatsApp tanpa menggunakan nombor telefon anda

Semasa pertama kali memasang WhatsApp, anda akan disambut dengan skrin pengesahan telefon. Skrin ini meminta nombor telefon dan negara anda. WhatsApp kemudian akan menghantar kod ke telefon anda. Sekiranya anda mendaftar di peranti dengan nombor telefon yang digunakan untuk pengesahan, WhatsApp akan mengambilnya secara automatik dan mengesahkan telefon anda.

Sekiranya tidak mengambil SMS secara automatik, anda hanya boleh memasukkan kod ke dalam aplikasi dan anda akan didaftarkan. Ini adalah sistem mudah yang berfungsi dengan baik, walaupun kadang-kadang boleh menyusahkan

Terdapat empat cara mudah untuk mendaftar WhatsApp tanpa menggunakan nombor telefon anda; anda boleh menggunakan perkhidmatan SMS dalam talian, darat, Google Voice atau Skype, atau telefon bimbit atau nombor orang lain.

SMS dalam talian

Terdapat beratus laman web SMS di internet hari ini. Sangat mudah untuk mencari penyedia SMS dalam talian dan menggunakan nombor tersebut untuk mengesahkan WhatsApp. Sekiranya anda mempunyai nombor Skype dan kredit Skype, anda juga boleh menggunakannya. Texport adalah contoh yang baik dan memberikan perkhidmatan yang boleh dipercayai yang membolehkan anda menghantar hingga tiga teks dan menerima teks tanpa had selama setiap sesi percuma. Cukup tambahkan nombor yang diberikan ke skrin pengesahan WhatsApp dan perhatikan laman web. Kod pengesahan WhatsApp akan tiba dalam satu atau dua minit. Setelah itu, masukkan kod dan aplikasi harus mengesahkan.

Talian darat

Sekiranya anda mempunyai jalan darat dan anda tidak keberatan memberikan nombor itu, itu juga harus berfungsi. Bergantung pada tempat anda tinggal, penyedia telefon anda harus mempunyai sistem yang akan membaca SMS di telefon bimbit biasa anda. Kaedah ini jelas bergantung pada pembawa anda tetapi kebanyakan menggunakannya kerana ia adalah ciri kebolehaksesan.

Pilih negara dalam WhatsApp dan pastikan untuk menghapus "0" yang terkemuka dari nombor telefon anda. WhatsApp akan menambahkan kod negara anda secara automatik dan anda boleh pergi. Anda harus menerima panggilan yang menyebutkan kodnya. Masukkan kod tersebut ke dalam aplikasi dan anda telah didaftarkan.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan pengesahan penggantian WhatsApp yang melibatkan panggilan telefon. Ini adalah pilihan yang baik jika anda memiliki jalan darat yang tidak mempunyai ciri kebolehcapaian yang disebutkan di atas. Minta aplikasi menghantar pengesahan ke nombor darat anda dan tunggu sebentar. Kemudian pilih pilihan untuk menerima panggilan. Sistem automatik akan menghubungi anda dan menyebut kod. Masukkan kod ke dalam aplikasi dan sahkan. WhatsApp harus menerima kodnya dan anda boleh pergi!

Google Voice atau Skype

Kedua-dua Google Voice dan Skype menyediakan nombor maya yang boleh anda gunakan dalam talian untuk memanggil dalam rangkaian masing-masing dan keluar dari mereka untuk memanggil telefon bimbit atau darat. Sekiranya anda sudah memilikinya, ini adalah cara cepat dan mudah untuk mendaftar WhatsApp tanpa nombor telefon anda.

Prosesnya sama seperti untuk talian darat di atas. Tetapkan kod negara anda dalam WhatsApp dan hapus "0" yang terdahulu dari nombor Google Voice atau Skype anda. Buka aplikasi telefon masing-masing dan tunggu SMS tiba. Masukkan kod ke dalam WhatsApp dan anda telah disahkan.

Saya telah mendaftarkan salinan WhatsApp saya bertahun-tahun yang lalu dengan nombor Skype dan ia berfungsi dengan sempurna. Bersabarlah, kerana mengambil masa satu atau dua minit untuk mendapatkan nombor tersebut, tetapi ketika pengesahan berlaku, segera.

Gunakan telefon bimbit

Sekiranya anda masih mempunyai telefon bimbit di mana anda berada, anda boleh menggunakan nombor dari sana untuk mendaftar WhatsApp. Dengan menggunakan pilihan penggantian yang sama yang anda gunakan dengan darat, anda dapat memasukkan nombor telefon bimbit, menunggu pengesahan SMS gagal dan kemudian memilih untuk menerima panggilan.

Tidak ada gunanya melakukan ini di suatu tempat yang sibuk kerana anda mungkin perlu menunggu hingga sepuluh minit agar pengesahan SMS gagal dan pilihan panggilan saya muncul di WhatsApp. Setelah itu, masukkan nombor telefon bimbit, terima panggilan, gunakan kod enam digit dan sahkan. Sekiranya tidak ada telefon bimbit, anda boleh menggunakan sebarang nombor telefon yang dapat anda akses dengan hasil yang sama.

Itulah cara yang saya tahu untuk mengesahkan WhatsApp tanpa menggunakan nombor telefon bimbit anda. Tahu ada orang lain yang berjaya? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts