Cara Menukar Nombor Telefon anda di Venmo

Pada masa kini, hampir semua orang menggunakan Venmo untuk transaksi harian mereka. Anda boleh menggunakannya untuk menghantar wang kepada keluarga dan rakan-rakan atau bahkan membayar barang seperti kopi atau makan malam di restoran.

Cara Menukar Nombor Telefon anda di Venmo

Tetapi ada banyak keadaan ketika anda mungkin perlu menukar nombor telefon anda. Mungkin anda telah membeli telefon bimbit baru dan ingin memindahkan semua wang anda kepadanya. Atau mungkin anda menukar penyedia perkhidmatan dan ingin mula membayar dengan Venmo lagi tanpa menyimpan dua nombor yang berasingan.

Apa pun alasannya, menukar nombor anda agak mudah.

Cara Mengemas kini Nombor Telefon Anda di Venmo pada iPhone

Venmo dan iPhone adalah dua teknologi super mudah yang berfungsi dengan lancar untuk memudahkan semua transaksi anda. Sekiranya anda keluar membeli-belah di pasar raya atau makan malam dengan pasangan anda tetapi tidak mempunyai wang tunai, anda hanya perlu mengeluarkan telefon anda dan membayar dengan Venmo. Selagi anda log masuk ke akaun Venmo, anda boleh membuat pembayaran melalui iMessage.

Sekiranya anda menggunakan iPhone, mengemas kini nombor telefon anda di Venmo agak mudah dan mudah. Berikut adalah langkah-langkahnya:

 1. Buka aplikasi Venmo dan masukkan kelayakan anda untuk log masuk.

 2. Ketuk tiga garis mendatar di sudut kanan atas untuk membuka bahagian tetapan.
 3. Setelah bahagian tetapan terbuka, ketuk "Edit Profil." Sekarang anda harus melihat maklumat peribadi anda, termasuk nama depan, nama belakang, nama pengguna, alamat e-mel, dan nombor telefon anda.
 4. Ketuk kotak nombor telefon dan hapus nombor lama anda.
 5. Masukkan nombor baru anda dan ketuk "Simpan."

Cara Mengemas kini Nombor Telefon Anda di Venmo pada Peranti Android

Sejak Venmo dibebaskan, aplikasi ini menjadi aplikasi untuk membagi bil dengan rakan. Ini adalah penyelesaian yang cepat dan mudah untuk dibayar tanpa perlu bertemu sendiri atau menukar wang tunai.

Proses mengemas kini nombor telefon anda di aplikasi Venmo pada peranti Android adalah mudah:

 1. Buka aplikasi Venmo anda dan masukkan maklumat log masuk anda.
 2. Pergi ke bahagian tetapan dengan mengetuk elipsis (tiga garis mendatar) di bahagian atas skrin.
 3. Dari senarai pilihan yang muncul, pilih "Edit Profil."
 4. Seterusnya, anda akan melihat tab berlabel "Nombor telefon." Ketuk padanya, padamkan nombor lama anda, dan kemudian gantikannya dengan yang baru.
 5. Ketik "Selesai."

Et voila! Anda berjaya mengemas kini nombor anda, dan seharusnya tidak ada masalah untuk mengirim atau menerima wang melalui aplikasi kegemaran anda.

Cara Mengemas kini Nombor Telefon Anda di Venmo Melalui Laman Web di PC

Walaupun banyak alat digunakan untuk membayar barang dan perkhidmatan dalam talian, tidak semuanya mudah. Bagi sesetengah orang, anda mesti memuat turun dan memasang aplikasi untuk menghantar atau menerima pembayaran. Venmo unik kerana walaupun anda tidak mempunyai aplikasinya, anda masih dapat melakukan transaksi melalui laman web Venmo.

Anda juga boleh mengemas kini maklumat peribadi anda melalui laman web. Inilah cara untuk mengemas kini nombor telefon anda:

 1. Lawati laman web rasmi Venmo.

 2. Klik "Log masuk" dan kemudian masukkan nombor telefon lama, e-mel atau nama pengguna, dan kata laluan anda.

 3. Setelah log masuk, klik butang "Edit profil" di sudut kanan atas, di sebelah avatar anda.
 4. Ketuk kotak nombor telefon dan hapus nombor lama anda.
 5. Masukkan nombor baru anda dan ketuk "Simpan tetapan."

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Anda Tidak Dapat Mengakses Talian Lama Anda?

Dengan risiko menyatakan yang jelas, anda perlu log masuk sebelum anda dapat mengemas kini nombor telefon anda di Venmo.

Salah satu cara Venmo memastikan akaun selamat dari akses yang tidak dibenarkan adalah dengan menggunakan Multifactor Authentication (MFA). Semasa log masuk, anda mungkin diminta memasukkan kod yang dihantar ke nombor telefon atau e-mel yang dihubungkan ke akaun anda. Apabila anda mengemas kini nombor telefon anda dan masih mempunyai akses ke nombor lama, anda akan dapat menerima kod dan log masuk tanpa masalah. Tetapi bagaimana jika anda tidak lagi mempunyai akses ke nombor lama anda?

Sekiranya anda ingin mengemas kini nombor telefon anda tetapi tidak mempunyai akses ke talian lama anda, anda mempunyai dua pilihan.

Pertama, anda harus mencuba log masuk menggunakan peranti yang sebelumnya digunakan di akaun Venmo anda. Ini membolehkan anda mengesampingkan Pengesahan Multifaktor, dan anda akan log masuk dan mengemas kini nombor anda tanpa masalah.

Sebagai alternatif, anda boleh memasukkan nombor dan kata laluan lama anda dan kemudian menunggu halaman Pengesahan Multifaktor dibuka. Daripada memasukkan kod (yang tidak anda miliki), lebih baik anda cuba mengesahkan identiti anda dengan cara lain atau menyatakan bahawa anda tidak lagi mempunyai akses ke telefon lama anda. Pilihan ini biasanya akan muncul di bawah kotak di mana anda diminta memasukkan kod. Sekiranya anda melakukan ini, Venmo akan memberi anda kaedah alternatif untuk mengesahkan identiti anda.

Sekiranya tidak ada pilihan lain untuk mengesahkan identiti anda, anda harus menghubungi pasukan sokongan Venmo. Mereka kemudian akan membantu anda masuk ke akaun anda, tetapi mereka memerlukan anda memberikan maklumat seperti:

 • Nama dan maklumat hubungan anda seperti yang diberikan semasa proses pendaftaran
 • Nombor penghalaan penuh Sekiranya anda telah menghubungkan akaun anda ke bank
 • Berikan enam digit pertama dan terakhir pada kad anda jika anda memautkan akaun Venmo anda ke kad debit

Untuk memastikan keselamatan akaun anda, anda tidak harus memberikan nombor akaun penuh atau nombor kad kepada pasukan sokongan Venmo. Setelah pasukan sokongan berpuas hati dengan maklumat yang diberikan, anda dapat masuk dan mengedit nombor telefon atau maklumat lain yang anda fikirkan sesuai.

Soalan Lazim Tambahan

Apa yang perlu saya lakukan sekiranya nombor baru saya sudah didaftarkan dengan Venmo?

Mendaftar di Venmo kadang-kadang bukan mudah. Anda mungkin menerima mesej ralat yang menunjukkan bahawa nombor telefon anda sudah didaftarkan. Sekiranya ini berlaku kepada anda, perkara terbaik adalah menghubungi pasukan sokongan Venmo untuk mendapatkan bantuan. Semasa anda menggunakannya, nyatakan nombor telefon anda untuk membantu pasukan mempercepat prosesnya.

Penting untuk diperhatikan bahawa mesej ralat "nombor telefon sudah didaftarkan" mungkin disebabkan percubaan pendaftaran sebelumnya yang tidak lengkap. Walau bagaimanapun, ia juga boleh disebabkan oleh masalah lain di luar kawalan anda, seperti kerosakan sistem.

Bolehkah saya mengeluarkan nombor telefon saya dari Venmo?

Jawapannya adalah tidak. Anda tidak dapat mengeluarkan nombor telefon anda dari Venmo. Anda memerlukan nombor telefon yang disahkan untuk transaksi. Tanpa itu, anda tidak dapat menghantar atau meminta pembayaran. Namun, anda dibenarkan mengganti nombor asal bila-bila masa yang anda mahukan.

Bolehkah saya mendaftar ke Venmo tanpa nombor telefon?

Anda boleh mendaftar ke Venmo tanpa nombor telefon, tetapi anda tidak akan dapat berniaga. Anda hanya boleh mula membuat atau menerima pembayaran setelah akaun anda disahkan dengan nombor telefon melalui kod pesanan teks.

Bolehkah Saya Membuat Akaun Baru Dengan Nombor Baru?

Walaupun anda boleh membuat akaun baru walaupun anda mempunyai akaun aktif lain dengan nombor lama, itu tidak digalakkan. Sebenarnya, tidak sah melakukannya di bawah Perjanjian Pengguna. Anda mungkin mengalami pelbagai masalah dengan pembayaran, seperti kelewatan dan pembalikan.

Tukar Nombor Dengan Mudah di Venmo

Walaupun Venmo adalah alat yang sangat baik untuk memindahkan wang kepada rakan anda, ada kemungkinan anda juga perlu menukar nombor telefon anda pada satu ketika. Hanya memerlukan beberapa saat untuk mengemas kini maklumat ini. Setelah dikemas kini, semua urus niaga masa depan akan dihantar melalui nombor baru.

Walaupun langkahnya cukup mudah, kadang-kadang masalah timbul. Sekiranya anda menghadapi masalah, anda harus segera menghubungi pasukan sokongan Venmo untuk mendapatkan sokongan.

Sudahkah anda mencuba mengemas kini nombor telefon anda di Venmo? Kami ingin mengetahui bagaimana keadaannya. Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found