Cara Melihat Semua Nombor yang Disekat pada iPhone Anda

Menyekat nombor adalah cara yang sangat mudah untuk mendapatkan kelonggaran dari panggilan yang tidak diingini, sama ada anda mengenali pemanggil atau tidak. Tetapi kadang-kadang nombor tersenarai dalam senarai blok secara tidak sengaja. Atau mungkin kenalan itu kembali kepada rahmat anda dan sudah tiba masanya untuk menyambung semula.

Cara Melihat Semua Nombor yang Disekat pada iPhone Anda

Inilah cara untuk mengetahui siapa yang membuat Senarai Nakal iPhone anda dan memutuskan sama ada sudah tiba masanya untuk Nyahsekat mereka atau biarkan mereka di sana lebih lama.

Melihat Nombor Tersekat Anda pada iPhone

Sama seperti banyak rendition iPhone Apple, terdapat juga pelbagai cara untuk melihat dan mengurus senarai nombor yang disekat anda. Kesemuanya menuju ke tempat yang sama, jadi pilihlah tempat yang anda rasa paling sesuai:

Melalui Telefon Anda

Memeriksa senarai nombor yang disekat anda menggunakan aplikasi telefon adalah proses yang agak mudah.

Pertama, masuk ke menu Tetapan dan tatal ke bawah ke pilihan Telefon. Ketuk Telefon untuk memaparkan sub-menu baru. Dari menu itu, pilih Kenalan yang Disekat.

Melalui FaceTime

Adakah masa untuk menyambung semula dengan orang yang anda sayangi yang anda halang dari FaceTime? Anda boleh menguruskan senarai yang disekat untuk aplikasi dengan pergi ke tetapan iPhone anda. Ketuk pilihan FaceTime untuk masuk ke menu seterusnya.

Di bahagian bawah menu, anda akan melihat pilihan yang Disekat. Pilihnya untuk melihat senarai Nombor tersekat anda.

cara melihat nombor yang disekat di iphone

Melalui Mesej

Melihat Kenalan yang Diblokir untuk Mesej anda bermula dengan aplikasi Tetapan anda. Buka Tetapan iPhone anda dan tatal ke pilihan Mesej. Ketuk Mesej untuk membuka sub-menu seterusnya.

Pilih SMS / MMS dan kemudian Kenalan yang Disekat untuk melihat senarai Nombor yang Disekat anda.

Melalui Mel

Cara terakhir untuk mengakses senarai Nombor yang Disekat anda sedikit berbeza, tetapi premisnya sama.

Masuk ke menu Tetapan iPhone anda dan tatal ke bawah sehingga anda melihat pilihan Mel. Ketik Mail dan kemudian Disekat untuk melihat senarai Nombor yang Disekat.

Laluan Kenalan Sekatan Sederhana untuk Diingat

Sekiranya ragu, ingat pesanan ringkas ini untuk mengakses Nombor yang Disekat anda:

Aplikasi tetapan -> Telefon / Wajah / Mesej -> Kenalan yang Disekat

Surat mempunyai perkataan yang sedikit berbeza untuk pilihan menu mereka:

Aplikasi tetapan -> Mel -> Disekat

melihat semua nombor yang disekat di iphone

Petua Pantas untuk Nombor yang Disekat di iPhone:

1. Senarai Nombor yang Disekat adalah sama di pelbagai aplikasi.

Anda tidak perlu mengunjungi senarai Tetapan Telefon dan kemudian Mesej atau Waktu Wajah untuk menambahkan atau membuang pengguna dari senarai tersebut.

2. Panggilan masuk terus ke mel suara.

Adakah anda tahu bahawa meletakkan seseorang dalam senarai Disekat tidak semestinya membuat anda tidak mendengarnya?

Panggilan mereka masih dilalui. Mereka hanya ditujukan ke mel suara anda dan bukannya berdering ke iPhone anda. Sekiranya pengguna yang Disekat memutuskan untuk meninggalkan pesanan kepada anda, mereka tersembunyi di bahagian Mel Suara dan anda tidak akan mendapat pemberitahuan.

3. Pengguna yang disekat yang FaceTime atau menghantar Mesej tidak akan tahu bahawa mereka disekat.

Bercakap tentang bahu sejuk!

Mana-mana pengguna dalam senarai yang Diblokir yang menggunakan FaceTime atau Messages untuk menghubungi anda tidak akan menerima amaran untuk memberitahu mereka bahawa mereka disekat. Panggilan mereka juga tidak akan muncul di peranti Apple anda. Mereka hanya akan berfikir bahawa anda mengabaikan percubaan komunikasi mereka.

4. Aplikasi e-mel Mesej pengguna yang disekat terus menuju ke tong sampah.

Sekiranya anda menyekat seseorang di aplikasi Mail anda, mesejnya akan mendapat perjalanan sehala ke tong sampah atau folder sampah.

Sudah tentu, anda boleh melihat apa yang anda hilang dengan mencari di dalam akaun e-mel masing-masing. Tetapi mengapa anda mahu?

Juga, ingat bahawa menyekat e-mel berfungsi di seluruh peranti Apple. Sekiranya anda memasukkan seseorang ke dalam senarai yang disekat di telefon anda, itu juga berlaku untuk iPad dan Mac anda.

Buka sekatan dengan Leret

Ramai pengguna dalam senarai Nombor yang Disekat mungkin layak menerimanya, bukan?

Tetapi jika mereka berjaya mendapatkan rahmat yang baik, anda boleh membalikkan prosesnya dengan sapuan kiri sederhana.

Ya, hanya itu yang diperlukan untuk mengundang pengguna ini kembali ke dunia anda.

Sama ada anda menginginkan pengasingan ke senarai yang disekat sebagai sementara atau kekal, ketahuilah bahawa anda mempunyai kuasa untuk mengakhirinya. Dan yang diperlukan hanyalah hujung jari anda.

Adakah anda pernah "membuka blokir" nombor? Adakah anda mendapati prosesnya cukup mudah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found