Cara Melihat Jawapan Chegg Secara Percuma

Perkhidmatan pembelajaran dalam talian Chegg menawarkan sokongan akademik di luar kelas. Potongan harga pada buku teks dan akses yang diberikannya kepada sumber dapat menolong sebahagian daripada kos belajar. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini dilengkapi dengan yuran langganan bulanan. Jadi, bagaimana jika anda hanya memerlukan jawapan untuk satu atau dua soalan? Jangan bimbang, kami akan menunjukkan kepada anda cara mendapatkan jawapan dari Chegg tanpa mengeluarkan wang pun.

Cara Melihat Jawapan Chegg Secara Percuma

Bagi mereka yang tidak mempunyai langganan Chegg, jawapan untuk soalan mereka akan kabur. Walau bagaimanapun, artikel ini akan memberikan tiga kaedah yang sah untuk menjawab soalan Chegg anda secara percuma.

Lihat Jawapan Chegg secara percuma

Mari kita bincangkan tiga kaedah asli untuk mendapatkan jawapan kepada soalan dan sokongan Chegg anda secara percuma.

Kaedah Satu: Gunakan Tempoh Percubaan Chegg

Manfaatkan sepenuhnya akses kepada penyelesaian dan tutorial video tanpa had dengan tempoh percubaan empat minggu percuma Chegg. Percubaan anda merangkumi:

 • Akses ke buku teks maya.
 • Akses ke penyewaan buku teks.
 • Akses ke tunjuk ajar satu-satu.

Inilah cara memulakan percubaan anda:

 1. Pergi ke Chegg.com untuk membuat akaun.

 2. Masukkan e-mel dan kata laluan anda atau pilih akaun yang ingin anda gunakan.

 3. Pilih "Saya Pelajar."

 4. Pilih sama ada anda berada di "High School" atau "College".

 5. Mula menaip nama sekolah / kolej anda kemudian pilih dari menu lungsur. Sekiranya tidak disenaraikan, pilih "Universiti saya tidak disenaraikan."

 6. Pilih tahun kemudian "Buat Akaun."

 7. Setelah masuk ke akaun anda, klik pada profil anda kemudian "Akaun Saya".

 8. Pilih "Maklumat Pembayaran."

 9. Tambahkan butiran bank anda untuk memulakan tempoh percubaan empat minggu.

Akaun anda tidak akan dikenakan bayaran; namun, pastikan untuk membatalkan langganan sebelum tarikh tamat tempoh percubaan ditunjukkan atau sebaliknya. Setelah percubaan berakhir, jika anda ingin terus menggunakan Chegg secara percuma, anda boleh mencuba membuat akaun baru menggunakan bukti kelayakan yang berbeza.

Kaedah Kedua: Sertailah Kumpulan Chegg di Reddit

Bergabung dengan kumpulan Chegg Answers Reddit adalah cara lain untuk mendapatkan bantuan Chegg secara percuma. Di sana anda hanya menghantar soalan yang anda mahukan kemudian tunggu jawapan. Sama seperti Chegg, respons biasanya memerlukan masa sehingga 24 jam - kadang-kadang lebih cepat daripada Chegg.

Untuk memulakan, ikuti langkah di bawah untuk membuat akaun Reddit:

Melalui Reddit.com

 1. Navigasi ke reddit.com.
 2. Di sudut kanan atas skrin, klik "Daftar".

 3. Tentukan sama ada mendaftar menggunakan alamat e-mel anda atau log masuk Google atau Apple ID anda.

Melalui Aplikasi Reddit

 1. Muat turun aplikasi Reddit untuk iPhone atau Android.

 2. Ketik "Daftar" atau "Log masuk."

 3. Pilih sama ada mendaftar menggunakan alamat e-mel, akaun Google, atau Apple ID anda.

Sekiranya anda ingin menggunakan akaun Google atau Apple ID anda, Reddit akan memberikan anda nama pengguna rawak. Anda mempunyai masa 30 hari untuk mengubahnya sebelum menjadi kekal. Anda akan diminta untuk membuat nama pengguna dan kata laluan untuk digunakan sebagai kelayakan log masuk anda ketika atau jika anda mendaftar dengan alamat e-mel anda.

Sekarang akses komuniti "Chegg Answers" dengan pergi ke subreddit Chegg Answers dan klik "Join."

Kaedah Ketiga: Gunakan Discord

Discord memberikan jawapan Chegg percuma melalui pelbagai pelayannya (saluran / komuniti); oleh itu, ia memberi akses kepada ahli yang lebih aktif berbanding dengan Reddit. Sama seperti Chegg, Discord menyediakan tugas dan kuiz harian. Anda mempunyai pilihan untuk menghantar seberapa banyak soalan yang anda mahu melalui seberapa banyak pelayan yang anda mahukan. Ini cukup keren kerana anda akan menerima pelbagai jawapan untuk membantu mengembangkan pemahaman anda mengenai sesuatu topik.

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Discord, berikut cara membuatnya:

 1. Pergi ke discord.com.
 2. Pilih "Buka Discord di penyemak imbas anda."

 3. Masukkan nama pengguna yang ingin anda gunakan kemudian klik anak panah.

 4. Lengkapkan Captcha.

 5. Dari pop timbul pilih "Langkau" untuk meneruskan penyiapan akaun anda.

 6. Seterusnya, masukkan alamat e-mel anda dan tetapkan kata laluan untuk menuntut dan melindungi akaun anda.

 7. Klik "Tuntut Akaun."

 8. Muncul pop timbul yang menawarkan pautan muat turun untuk aplikasi desktop Discord. Untuk melangkau ini sekarang, klik "X."

 9. Sekarang log masuk ke akaun e-mel anda untuk mengakses e-mel pengesahan.
 10. Klik pautan dalam e-mel untuk mengesahkan akaun percanggahan baru anda.

Anda boleh pergi ke sini untuk mendapatkan senarai pelayan Chegg. Klik "Sertai pelayan ini" untuk saluran yang ingin anda sertai.

Tidak mengaburkan Jawapan Chegg Anda

Perkhidmatan pengajian dalam talian Chegg menawarkan ciri-ciri untuk membantu kejayaan akademik. Untuk mengaburkan jawapan kepada soalan, seseorang mesti membayar yuran langganan bulanan. Tetapi apabila anda kadang-kadang memerlukan jawapan untuk soalan, pembayaran langganan mungkin tidak sepadan.

Nasib baik, ada cara untuk melihat apa yang ada di sebalik jawapan kabur secara percuma dengan menggunakan tempoh percubaan atau menyertai komuniti Reddit atau Discord. Oleh kerana masyarakat suka membincangkan topik, kadang-kadang anda dapat menjawab soalan anda oleh beberapa orang. Ini dapat membantu anda mengembangkan pemahaman yang lebih baik mengenai sesuatu topik.

Apa yang anda belajar? Bagaimana anda memperoleh kursus anda setakat ini? Ceritakan pengalaman pelajar anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found