Cara Melihat Kamera Tunjuk Gema Saya Dari Jauh dari Telefon

Dengan cara tertentu, Amazon membolehkan anda membawa kamera Echo Show ke mana sahaja anda pergi. Selagi anda mempunyai akses ke sambungan internet yang baik, anda akan dapat melihat siaran langsung dari peranti anda.

Cara Melihat Kamera Tunjuk Gema Saya Dari Jauh dari Telefon

Diakui, melakukannya tidak betul-betul intuitif dan ada beberapa tetapan yang perlu diubah, tetapi kami akan membawa anda melalui proses penyiapan setiap langkah sehingga anda dapat menyambung ke Gema anda dengan cepat, di mana sahaja anda berada.

Mari kita mulakan.

Bolehkah Saya Melihat Kamera Echo Show Saya dari Telefon Saya?

Drop In adalah ciri yang membolehkan orang lain hanya muncul di skrin Echo Show anda tanpa pemberitahuan. Tidak ada deringan - pemanggil hanya muncul di skrin anda dan dapat melihat dan mendengar semua yang berlaku.

Ini semua terdengar seperti bencana privasi yang menunggu untuk berlaku, tetapi terdapat lapisan perak. Pertama sekali, Drop In dimatikan secara lalai dan walaupun semasa anda mengaktifkannya, hanya kenalan yang anda izinkan dapat memanfaatkan ciri tersebut. Dengan kata lain, anda mengawal siapa yang boleh menggunakan Drop In pada Echo anda.

Selain itu, privasi ini memberi anda pilihan untuk menyambung ke Echo anda dari jauh dan melihat apa yang berlaku di ruangan tertentu.

Menggunakan Drop In

Untuk memulakan, anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi Alexa pada telefon pintar anda. Sekiranya anda sudah menggunakan aplikasi, pergi ke PlayStore atau App Store dan pastikan aplikasinya terkini.

Dengan begitu, anda boleh terus menyiapkan Drop In:

  1. Lancarkan aplikasi Alexa dan ketik ikon hamburger untuk mendedahkan menu.
  2. Pilih Tetapan dan pilih Echo Show yang anda mahu aktifkan Drop In. Echos terletak di bawah Peranti tab.pertunjukan gema
  3. Dalam menu Tetapan, pilih Lepas Masuk ciri dan pilih Dihidupkan untuk membenarkan kenalan masuk.singgah
  4. Kembali dan tekan Perbualan ikon di bahagian bawah skrin dan pilih ikon orang untuk diakses Kenalan.kebenaran
  5. Pilih kenalan dan ketuk butang di sebelahnya Kenalan boleh turun di Peranti Echo saya untuk menghidupkannya.

Maklumat hubungan anda terdapat di bahagian atas senarai Kenalan anda, dan anda mungkin juga perlu membiarkannya turun secara manual. Apabila diaktifkan, kebenaran Drop In diberikan kepada semua ahli isi rumah pada akaun tertentu.

Ciri ini tersedia di semua Echos, bukan hanya siri Show. Sekiranya Echo tidak menampilkan kamera, sistem Turunkan di mikrofon dan pembesar suara.

Cara Menggunakan Drop In

Sebaik sahaja anda menyiapkan semuanya, Menurunkan Pertunjukan Gema anda cukup mudah. Buka aplikasi Alexa dan ketik ikon gelembung ucapan untuk mengakses menu Perbualan, kemudian pilih Drop In dan anda akan melihat senarai semua peranti yang ada. Ketuk Echo Show anda dan anda dapat melihat secara langsung dan mendengar semua perkara dalam jangkauan peranti.

Selain menjatuhkan dari telefon pintar anda, anda juga boleh melakukannya di antara dua Echo Shows. Cukup sebut, "Alexa, Singgah di rumah / pejabat / bilik anak-anak" dan sambungan terjalin dalam beberapa saat. Sekiranya pengguna memberi anda kebenaran, gunakan "Alexa, Drop In [nama kontak]" sebagai gantinya.

Pertunjukan Gema

Menurunkan Ciri

Drop In menawarkan beberapa ciri yang sangat sesuai untuk pemilik Echo Show.

Pertama, jangan terkejut jika skrin Drop In menjadi sejuk selama beberapa saat setelah membuat sambungan. Ini adalah ciri keselamatan yang membolehkan pihak lain bersiap sedia sebelum mereka mula berbual dengan anda.

Selain itu, perangkat Echo juga memiliki pemberitahuan "Baru Aktif" yang menggunakan sensor gerak bawaan untuk mengetahui apakah seseorang berada di dekat perangkat. Ini mungkin kelihatan seperti cara lain untuk melanggar privasi anda, tetapi boleh membantu untuk keselamatan rumah.

Terdapat juga pilihan untuk mematikan kamera. Semasa menggunakan aplikasi Alexa, ketik butang kamera untuk melumpuhkannya. Sekiranya anda cuba mengakses Echo Show anda dari Echo lain, cukup katakan, "Video off".

Catatan: Echo Show 5 mempunyai skrin fizikal yang menutupi kamera peranti. Pastikan skrin mati ketika anda ingin mengakses peranti dari jauh.

Pemikiran Akhir

Pada masa penulisan, satu-satunya cara untuk melihat kamera Echo Show adalah melalui fitur Drop In. Sangat bagus untuk mempunyai hak pentadbiran dan mengakses kamera dalam satu ketukan, tetapi buat masa ini, ini adalah pilihan terbaik anda.

Di manakah anda menyimpan Pameran Gema anda? Adakah anda mempertimbangkan untuk menambahkan kamera keselamatan pintar ke rumah anda? Beri kami dua sen anda di ruangan komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found