Bagaimana Melihat Pengikut Anda di Twitch dan Mengapa Anda Perlu

Twitch adalah, tanpa keraguan, platform streaming langsung paling popular hari ini. Dari pemain dan YouTuber hingga pemuzik dan guru, penonton streaming di Twitch sangat pelbagai.

Seperti mana-mana platform media sosial, Twitch adalah mengenai siapa yang mengikuti anda. Ya, platform ini membolehkan anda melihat pengikut anda. Artikel ini menunjukkan kepada anda cara melihat pengikut anda di Twitch untuk membina pengikut anda dan mengembangkan khalayak anda. Anda juga akan mempelajari beberapa perkara yang lebih berharga mengenai penstriman pada perkhidmatan popular ini.

Cara Melihat Pengikut Anda di Twitch dari iPhone atau Peranti Android

Pada mulanya, orang kebanyakan menggunakan Twitch pada komputer desktop / komputer riba. Anda dapat menonton aliran atau aliran dari komputer. Aplikasi Twitch telah berkembang sejak penciptaannya, dan akhirnya muncul di kedai aplikasi mudah alih dan tablet. Pada mulanya, aplikasi ini membolehkan anda mengakses dan mengalirkan kandungan pita kegemaran anda.

Ketika aplikasi mula mendapat daya tarikan, pencipta memutuskan bahawa pengguna harus mempunyai pilihan untuk mengalirkan video langsung dari telefon mereka. Jadi, ya, anda boleh melakukan streaming dari sana.

Apa kaitannya dengan pengikut? Baiklah, walaupun anda dapat menstrimkan video langsung dari peranti telefon / tablet anda, senarai pilihannya tidak begitu komprehensif seperti pada komputer. Keuntungan ini terutama disebabkan oleh papan pemuka yang terdapat pada versi Twitch desktop dan penyemak imbas.

Satu-satunya cara untuk melihat senarai pengikut anda sebenarnya adalah menggunakan papan pemuka ini.

Oleh itu, anda tidak dapat melihat pengikut Twitch anda melalui aplikasi iPhone / Android, tetapi anda dapat melihatnya dengan cara lain. Inilah caranya untuk melakukannya.

  1. Buka aplikasi Twitch.

  2. Navigasi ke foto profil anda dan ketuk.

  3. Ketik foto profil anda sekali lagi.

  4. Ini akan memaparkan paparan profil, dengan jumlah pengikut yang disenaraikan di bawah foto anda.

Kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya di semua platform.

Cara Melihat Pengikut Anda di Twitch dari Mac, Windows, atau Chromebook PC

Twitch mempunyai aplikasi Mac dan Windows yang boleh anda pasangkan. Tidak ada aplikasi Chromebook.

Walau bagaimanapun, aplikasi desktop dan aplikasi web hampir sama. Sama ada anda menggunakan aplikasi desktop atau aplikasi web, semuanya hampir sama. Masalahnya, anda akan diarahkan ke penyemak imbas lalai anda untuk mengakses papan pemuka Twitch anda.

Inilah cara untuk mengakses pengikut Twitch anda dari Mac, Windows atau Chrome OS.

  1. Buka aplikasi desktop atau pergi ke "twitch.tv."

  2. Log masuk menggunakan kelayakan Twitch anda.

  3. Navigasi ke sudut kanan atas skrin, kemudian klik pada foto profil anda.

  4. Senarai pilihan akan muncul. Pilih "Papan Pemuka Pencipta."

  5. Di menu sebelah kiri, pilih "Komuniti."Pilih "Senarai Pengikut" kemasukan.

  6. Anda kemudian akan melihat senarai pengguna yang mengikuti anda di Twitch.

Mengapa Memerhatikan Pengikut Anda Penting

Sekiranya anda penghidup Twitch secara besar-besaran dengan ribuan pengikut, anda mungkin tidak dapat mengikuti setiap individu. Siapa yang boleh menyalahkan anda?

Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengembangkan kehadiran Twitch mereka dan mempunyai pengikut yang rendah hati, memperlakukan pengikut anda dengan berhati-hati dan berinteraksi secara individu dengan mereka boleh menjadi kunci kejayaan.

Sebagai streamer masa kecil, anda tidak mampu menggunakan aplikasi mudah alih semata-mata. Senario ini diterjemahkan ke aspek lain dari Twitch - papan pemuka yang tersedia membawa begitu banyak ciri dan faedah tambahan kepada jadual. Kemampuan untuk melihat siapa yang mengikuti anda hanyalah satu.

Penting juga untuk memperhatikan akaun yang berhenti mengikuti anda. Senario ini tidak boleh mengecewakan tetapi membolehkan anda melihat jenis video yang anda buat dan buat berdasarkan jenis penonton anda.

Jenis Pengikut Twitch

Di media sosial, selalu ada cara untuk membayar pengikut. Walaupun penggunaan bot tidak dianjurkan secara umum, orang masih menggunakan kaedah ini untuk mendapatkan lebih banyak pengikut. Ini, bagaimanapun, bukan ikutan semula jadi dan tidak lebih dari sekadar memberi peluang untuk pamer. Twitch menyedari aktiviti tersebut dan secara berkala dapat membersihkan pengikut anda. Selain itu, membayar perkara berikut hanya untuk dibayar oleh Twitch tidak beretika.

Terdapat pilihan untuk membeli pengikut sebenar, yang bukan idea buruk. Pengikut yang sebenar ini akan menyebarkan berita mengenai aliran anda, yang seterusnya dapat menjadikan anda lebih banyak pengikut. Walau bagaimanapun, jenis pengikut ini tidak menjadikan audiens anda.

Pada akhirnya, jenis pengikut yang terbaik adalah pengikut organik. Satu yang benar-benar mengambil berat tentang kandungan anda dan menganggapnya menarik. Tidak ada cara tiruan untuk mendapatkan pengikut jenis ini kerana mereka harus menyukai apa yang anda lakukan.

Cara Mendapatkan Lebih Banyak Pengikut

Perkara utama yang harus anda fokuskan ialah membuat kandungan yang relevan dan menarik. Kandungan yang diinginkan orang adalah kandungan yang menarik wang atau khalayak. Sama ada anda bermain permainan video, mencampurkan muzik, bercakap, atau melakukan wawancara, anda mesti menonjol dari lautan pita yang biasa-biasa saja. Namun, walaupun biasa-biasa saja dapat memperoleh pengikut yang cukup untuk mendapat bayaran.

Perkara kedua yang dapat memberikan lebih banyak pendedahan adalah bantuan rangkaian media sosial yang lain. Senario ini bermaksud menggunakan Facebook, Instagram, dan Twitter — triniti suci media sosial. Manfaat ini luar biasa kerana platform ini percuma. Sekiranya anda membuat sesuatu yang hebat, rakan anda akan berkongsi kandungannya. Rakan mereka juga akan melakukannya, dan seterusnya. Pengejutan anda mula merebak dengan cepat, dan ia berlaku tanpa membayar satu sen pun.

Menggunakan YouTube juga merupakan taktik yang bagus. Sekiranya anda sudah memiliki pengikut yang baik di YouTube, undang mereka ke Twitch untuk mendapatkan beberapa kandungan unik yang tidak dapat mereka akses melalui YouTube. Di mana YouTube tidak mungkin membayar anda semata-mata berdasarkan populariti anda, Twitch berfungsi berbeza.

Berapa Banyak Pengikut Yang Cukup?

Selain kenyataan bahawa lebih banyak perkara selalu lebih baik di Twitch, terdapat sedikit yang perlu anda bayar. Secara rasmi, ini hanya 50, seperti yang disebutkan sebelumnya. Tetapi berapa banyak wang yang boleh anda harapkan di sini?

Sekiranya anda tidak mendedikasikan sepanjang hari anda untuk Twitch, yang pada dasarnya menjadikannya sebagai profesion sepenuh masa, anda boleh menjangkakan antara $ 100 hingga $ 1,000. Ini bukan angka buruk untuk beberapa pendapatan tambahan untuk membantu anda mendapatkannya.

Namun, untuk mencari nafkah dari Twitch, anda memerlukan sekurang-kurangnya 100 pengikut. Ini bukan nombor rasmi, tetapi tidak ada Twitch streamer sepenuh masa yang akan mempunyai kurang dari 100 pengikut.

Sekiranya Anda Mengikuti Pengikut Anda?

Anda tidak perlu, tetapi anda boleh. Tidak ada peraturan untuk mengikuti pengguna Twitch yang lain. Pastikan aliran Twitch anda tidak lain daripada perkara yang berkaitan dengan anda. Pengguna Twitch yang berantakan yang anda ikuti tidak akan memberi kebaikan kepada sesiapa pun.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah saya melihat pengikut mana yang melihat aliran semasa saya?

Semasa anda melakukan streaming di Twitch, anda mendapat akses mudah kepada penonton semasa anda. Oleh itu, sekiranya anda menemui akaun yang mengikuti anda dalam senarai, anda akan dapat memberitahu bahawa pengikutnya sedang menonton aliran semasa anda. Namun, tidak ada yang menunjukkan pengikut yang sedang melihat aliran anda. Walau apa pun, anda dapat mengetahui sama ada orang yang menonton aliran anda adalah pengikut atau tidak.

Adakah terdapat had bilangan pengikut yang boleh saya miliki?

Beberapa tahun yang lalu, ada had pengikut. Tetapi itu tidak lagi berlaku. Pengikut Twitch setaraf dengan paparan, komen dan suka YouTube. Letakkan had ini, dan anda membataskan pengguna anda. Jadi, tidak, had pengikut di Twitch tidak ada.

Adakah selamat untuk membeli pengikut Twitch?

Walaupun anda dapat membeli pengikut Twitch dan menggunakan taktik ini untuk mengembangkan khalayak anda, membeli satu pengikut Twitch melanggar Syarat Perkhidmatan. Tindakan ini berkaitan dengan pengikut bot sebenar dan bot. Anda mungkin dapat melepaskannya, kerana kemungkinan Twitch menangkap anda segera sangat kecil, tetapi mereka mungkin akan bijak setiap saat. Jadi, bukannya membeli pengikut, mungkin fokus untuk mengembangkan pengikut anda secara semula jadi.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found