Cara Melihat Permainan Tersembunyi di Steam

Sekiranya anda mempunyai banyak permainan di akaun Steam, anda tidak dapat memainkannya secara aktif sepanjang masa. Sekiranya demikian, adalah wajar jika anda menyembunyikan perkara yang tidak anda mainkan lagi. Tetapi bagaimana jika nostalgia melanda anda dan anda ingin melihat semula kegemaran lama yang anda pindahkan ke bahagian tersembunyi?

Cara Melihat Permainan Tersembunyi di Steam

Jangan risau, kerana artikel ini akan menunjukkan cara melihat permainan tersembunyi di akaun anda. Kami juga akan menunjukkan kepada anda cara menambah dan membuang permainan ke dan dari senarai tersembunyi.

Cara Melihat Permainan Tersembunyi

Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah cara melihat permainan tersembunyi di Steam:

 1. Log masuk ke akaun Steam anda menggunakan bukti kelayakan anda.
 2. Klik pada Pandangan menu lungsur di kiri atas halaman utama Steam.

 3. Pilih Permainan Tersembunyi.

 4. Senarai semua permainan tersembunyi anda akan muncul.

Seperti yang anda lihat, koleksi permainan tersembunyi berfungsi sama seperti koleksi permainan lain di Steam. Koleksi ini adalah kategori permainan yang boleh anda buat untuk mengatur permainan anda mengikut kehendak anda. Kategori permainan tersembunyi bukanlah perkara baru. Ia wujud di Steam selama bertahun-tahun, tetapi kebanyakan orang tidak pernah mendengarnya.

Walau bagaimanapun, Valve merombak klien Steam baru-baru ini, dan mereka dengan ketara menggilap perpustakaan permainan, yang kelihatan anggun sekarang. Seluruh pelanggan jauh lebih telus dan lebih senang digunakan sekarang.

Cara Menyembunyikan / Menyembunyikan Permainan di Steam

Berikut adalah panduan untuk orang yang masih belum tahu menggunakan ciri permainan sembunyi di Steam:

 1. Lancarkan Steam di komputer anda.
 2. Klik pada Perpustakaan.

 3. Kemudian, pilih permainan yang ingin anda sembunyikan.
 4. Klik kanan pada permainan, pilih Mengurus dan memilih untuk Sembunyikan Permainan Ini dari menu lungsur.

Permainan yang dimaksudkan akan langsung masuk ke senarai permainan tersembunyi. Sekiranya anda mahu, anda boleh membuang permainan dari senarai ini pada bila-bila masa:

 1. Mulakan pelanggan Steam.
 2. Klik pada Pandangan.

 3. Seterusnya, pilih Permainan Tersembunyi.
 4. Pilih permainan yang anda mahu batalkan.
 5. Tekan klik kanan, diikuti oleh Mengurus.

 6. Akhirnya, pilih Alih keluar dari Tersembunyi, dan permainan akan hilang dari senarai.

Kaedah Alternatif

Semasa bermain dengan pelanggan Steam yang baru dikemas kini, kami menemui cara lain untuk mengakses permainan tersembunyi anda. Anda boleh melakukannya terus dari perpustakaan permainan anda:

 1. Buka Wap.
 2. Klik Perpustakaan.

 3. Taipkan nama permainan tersembunyi di medan carian di sebelah kiri, di bawah Laman Utama. Pastikan menu Permainan dipilih.

 4. Kemudian, klik pada ikon tambah, di sebelah kiri Tersembunyi.

 5. Permainan anda akan muncul, seperti yang ditunjukkan dalam contoh di bawah.

Kaedah ini hanya berguna jika anda mengingati nama permainan yang telah anda sembunyikan. Teknik yang menggunakan menu View masih merupakan pilihan yang lebih baik dalam kebanyakan kes.

Menyembunyikan Tidak Membuang

Ramai orang mengelirukan permainan bersembunyi di Steam dengan membuangnya. Anda boleh mengakses permainan yang anda sembunyikan pada bila-bila masa. Anda boleh mengeluarkannya dari senarai tersembunyi, memasangnya dan memainkannya. Walau bagaimanapun, permainan yang anda hapus dari akaun anda akan hilang selama-lamanya.

Sebaik sahaja anda membuang permainan, tidak ada yang akan kembali. Inilah cara membuang permainan di Steam:

 1. Log masuk ke Steam.
 2. Klik Perpustakaan.

 3. Pilih permainan yang ingin anda buang.
 4. Kemudian, klik kanan padanya, dan tekan Urus.

 5. Akhirnya, pilih Alih keluar dari Akaun. Sahkan amaran segera bahawa anda akan kehilangan permainan secara kekal.

Anda akan melihat bahawa anda tidak dapat menggunakan fitur hapus pada semua permainan. Satu teori ialah anda hanya boleh membuang permainan percuma untuk bermain yang anda peroleh secara percuma melalui promosi Steam atau acara lain. Anda tidak boleh membuang permainan yang telah anda bayar atau terima sebagai hadiah. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan mereka adalah dengan menyembunyikannya.

Di luar pandangan, di luar fikiran

Itulah muslihat yang boleh anda gunakan untuk melihat, menambah, atau membuang permainan dari senarai permainan tersembunyi di Steam. Kategori ini adalah penyelamat sebenar jika anda mempunyai banyak permainan yang tidak dapat anda mainkan lagi. Ia juga bermanfaat untuk pengumpul permainan dengan perpustakaan peribadi yang luas.

Adakah anda baru-baru ini ingin melihat semula kegemaran lama anda dan memberikannya lagi? Adakah anda berjaya menyembunyikannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found