Cara Melihat Berapa Banyak Penonton pada Item di eBay

Sebagai pembeli, anda boleh memasukkan item dari eBay ke dalam "Watchlist" anda dan penjual diberitahu bahawa seseorang memerhatikan produk tersebut. Tetapi bagaimana anda melihat berapa jumlah penonton untuk satu senarai? Dan mengapa penting untuk mempunyai maklumat itu? Artikel ini akan berusaha menjawab soalan-soalan tersebut.

Cara Melihat Berapa Banyak Penonton pada Item di eBay

Bagaimana Menonton Berfungsi di eBay

Seseorang yang menambahkan item ke senarai pantau mereka menjadi pemerhati. Tetapi itu tidak bermaksud mereka akan membida barang tersebut atau bahkan membelinya dengan segera.

Selalunya, pemerhati juga penjual di platform dan ingin menjejaki penawaran dan harga pesaing mereka.

Tetapi melihat berapa banyak pemerhati item yang mungkin juga mempunyai kesan psikologi, kerana dapat menunjukkan kepada pembeli item mana yang popular pada masa ini. Inilah sebabnya mengapa kedua-dua penjual dan pembeli mungkin ingin melihat jumlah sebenar orang yang menonton produk yang dijual di eBay.

Bagaimana Melihat Berapa Banyak Penonton di eBay sebagai Pembeli Komputer?

Pertama, mari kita bahas bagaimana anda dapat melihat berapa banyak penonton yang dimiliki oleh item di eBay dari perspektif pembeli. Nasib baik, eBay menjadikan ini proses yang mudah. Inilah cara kerjanya menggunakan komputer anda:

 1. Pergi ke eBay menggunakan penyemak imbas apa pun dan log masuk ke akaun anda.

 2. Pilih kategori yang ingin anda beli atau cari item di bar carian.

 3. Klik pada item yang anda minati. Item ini akan mengarahkan anda ke halaman baru.

 4. Anda akan melihat lebih banyak maklumat mengenai produk. Antara butiran seperti berapa item yang ada; anda akan melihat berapa banyak orang lain yang menonton item tersebut.

Contohnya, jika anda menonton sepasang kasut yang anda suka, tepat di bawah harganya, anda mungkin melihat sesuatu seperti "10 penonton."

Maklumat ini memberitahu anda berapa banyak lagi orang yang berminat dengan item yang sama. Mereka mungkin membelinya, atau mereka hanya ingin tahu jika menjual dan berapa harganya.

Cara Melihat Berapa Banyak Penonton di eBay sebagai Pembeli di Aplikasi iPhone atau Android

Ramai orang menggunakan telefon atau tablet mereka untuk membeli-belah di eBay kerana ia jauh lebih mudah. Melihat jumlah pemerhati produk di eBay berfungsi sama pada aplikasi mudah alih.

Pertama, pastikan memuat turun versi terkini aplikasi mudah alih iOS atau Android eBay pada peranti anda. Kemudian, ikuti langkah-langkah ini untuk melihat jumlah penonton:

 1. Lancarkan aplikasi eBay pada peranti anda dan semak item.

 2. Apabila anda mengetuk item yang anda suka, anda akan melihat lebih banyak maklumat mengenainya. Jumlah penonton akan muncul tepat di bawah harga dan kos penghantaran.

Perlu diingat bahawa jika item tersebut tidak mempunyai penonton, item tersebut tidak akan menunjukkan "0 penonton". Sebaliknya, tidak akan ada maklumat. Sebenarnya, kebanyakan produk di eBay tidak mempunyai penonton sama sekali.

Cara Melihat Berapa Banyak Penonton di eBay sebagai Penjual di PC

Mengetahui berapa banyak pemerhati penyenaraian anda lebih penting lagi jika anda menjual item di eBay. Sekiranya terdapat banyak pemerhati dan tidak ada penawar atau pembeli, ini mungkin bermaksud harga barang anda salah.

Kiraan itu membolehkan anda membetulkan harga anda atau terus mengikut harga semasa, bergantung pada apa yang anda putuskan adalah perkara yang tepat untuk dilakukan.

Sekiranya anda seorang penjual di eBay, berikut adalah cara untuk melihat berapa banyak orang yang telah menambahkan senarai anda ke senarai tontonan mereka:

 1. Pergi ke eBay menggunakan penyemak imbas di komputer anda dan log masuk ke akaun anda.

 2. Arahkan ke pilihan "My eBay" di bahagian atas skrin.

 3. Dari menu lungsur turun, pilih "Jual."

 4. Di sana, anda akan melihat ringkasan lengkap item yang anda jual. Setiap penyenaraian aktif akan menunjukkan berapa banyak penonton dan berapa banyak penawar.

Penting: Anda tidak dapat melihat siapa penonton. Keseluruhan proses tidak dikenali sepenuhnya. Ini menghalang penjual daripada menghubungi para pemerhati secara langsung.

Cara Melihat Berapa Banyak Penonton di eBay sebagai Penjual di Aplikasi iPhone atau Android

Sekiranya anda menjual barangan di eBay melalui telefon pintar atau tablet, anda masih mempunyai pilihan untuk melihat ringkasan lengkap mengenai prestasi senarai anda.

Itu termasuk jumlah pemerhati. Di sinilah anda mendapat maklumat ini di aplikasi eBay anda:

 1. Buka eBay di telefon anda dan log masuk ke akaun anda.

 2. Ketuk Menu (tiga garis mendatar di sudut kiri atas).

 3. Di bawah "My eBay", pilih "Jual."

Aplikasi ini akan menunjukkan setiap senarai aktif yang anda ada di platform. Anda juga akan melihat berapa banyak pemerhati yang dimiliki setiap item, dengan syarat ada.

Mengubah Pemantau Menjadi Pembeli

Sekiranya anda menjual di eBay, mempunyai penonton boleh menjadi sangat menggalakkan. Mereka tidak selalu diterjemahkan ke dalam jualan, tetapi mereka dapat membantu anda mengedit penyenaraian dan melihat sama ada senarai itu menarik lebih banyak orang. Namun, pemerhati memainkan peranan penting dari pihak pembeli juga.

Sekiranya anda melayari kategori produk tertentu, anda mungkin ingin tahu mengapa satu item lebih memperhatikan orang daripada item lain.

Penonton membuat hebahan mengenai produk di eBay dan dapat memberi manfaat kepada penjual dan pembeli. Memeriksa jumlah penonton dalam satu senarai hanya memerlukan beberapa langkah yang mudah.

Adakah anda membeli atau menjual di eBay? Apa pengalaman anda dengan platform? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found