Cara Melihat Berapa Jam Dimainkan di Xbox One

Konsol pesaing utama PlayStation, Xbox One, adalah alat yang sangat popular dan kuat yang telah wujud sejak akhir 2013. Walaupun dilancarkan enam tahun yang lalu, ia masih kekal di puncak rantai makanan konsol permainan, leher dan leher dengan PlayStation 4.

Cara Melihat Berapa Jam Dimainkan di Xbox One

Namun, seperti mana-mana peranti lain, ia hadir dengan kelemahannya sendiri, terutamanya kekurangan ketelusan mengenai ciri-ciri tertentu. Sebagai contoh, melihat berapa jam yang anda habiskan untuk bermain permainan tertentu tidak begitu jelas seperti yang diinginkan oleh banyak orang.

Mengapa Ini Berlaku?

Walaupun seseorang boleh berpendapat bahawa kekurangan pilihan 'jam dimainkan' adalah kebetulan, ada sedikit lebih banyak daripada itu. Selepas enam tahun di pasaran, Microsoft akan menyelesaikannya, jika tidak.

Perkara utama mengenai konsol permainan dan permainan video, secara amnya, adalah aspek untuk terus bermain. Dengan remaja dan remaja sebagai kumpulan sasaran utama, Microsoft tahu bahawa ini boleh menghalang ibu bapa yang risau untuk membeli permainan video untuk anak-anak mereka. Kemungkinan besar ini adalah sebab utama anda tidak dapat mengetahui berapa lama anda bermain permainan tertentu di Xbox One anda.

Walaupun ini mungkin disalahkan, anda tidak boleh menyalahkan Microsoft kerana cuba menjual lebih banyak konsol, terutama dengan PlayStation sebagai pesaing utama mereka. Permainan video mungkin ketagihan tetapi ketagihan ini sebenarnya tidak berbahaya. Yang pentingnya adalah secara sedar membataskan waktu bermain anda. Selain itu, sebenarnya ada cara untuk melihat berapa jam anda bermain permainan individu.

Xbox One

Waktu Main

Terdapat banyak sebab mengapa anda ingin mengetahui tentang waktu bermain anda. Untuk satu, anda dapat melihat lebih mendalam berapa banyak masa yang anda ‘buang’ pada permainan video (walaupun ini mungkin tidak boleh dianggap membuang masa).

Dengan permainan video menjadi sukan yang sebenarnya dan dengan banyak orang yang benar-benar berlatih bermain permainan video, anda mungkin ingin dapat melihat berapa jam yang anda habiskan untuk bermain permainan tertentu. Ini juga dapat membantu anda merancang masa dengan lebih baik dan membuat jadual latihan.

Sebagai alternatif, anda mungkin mahu membandingkan masa bermain anda dengan orang lain, jadi inilah cara untuk melakukannya.

Hidupkan Xbox One dan TV / monitor khusus yang anda gunakan. Pergi ke senarai permainan yang dipasang dan cari permainan yang ingin anda ketahui lebih lanjut (mengenai masa permainan anda). Cara lain untuk pergi adalah dengan menggunakan Aplikasi dan Permainan Saya menu. Sorot ikon permainan yang dimaksudkan dan cari butang menu hamburger pada pengawal Xbox One anda. Ini akan memunculkan Aplikasi menu.

Pengawal Xbox One

Sekarang, ketik Pergi ke Kelab Rasmi. Pada skrin seterusnya, arahkan ke Kemajuan tab dengan menatal ke kiri / kanan. Ini akan membawa anda ke Pencapaian tab. Sekiranya anda menatal ke bawah, anda akan melihatnya Statistik tab. Pilihlah. Tab ini akan memaparkan berapa jam anda bermain permainan yang telah anda sorot dan juga statistik keren lain yang mungkin menarik bagi anda. Sekiranya anda memilih Bandingkan dengan Rakan¸ anda dapat membandingkan masa bermain anda dengan rakan dan kenalan dalam talian anda.

Ikuti langkah-langkah tepat ini untuk mana-mana permainan di Xbox One anda dan anda akan dapat mengakses semua statistik ini.

Memeriksa Masa Main Anda

Walaupun tidak mudah diakses dan sangat mudah, ada cara untuk mengetahui berapa banyak masa yang anda habiskan untuk permainan apa pun di Xbox anda. Apa pun alasan untuk anda ingin tahu, ini adalah cara anda boleh mengatasinya. Perlu diingat, jam yang dimainkan adalah statistik penting kerana pelbagai sebab.

Adakah anda berjaya mencari statistik jam yang dimainkan? Mengapa anda mencarinya? Apa statistik lain yang anda rasa menarik dan berguna? Tekan bahagian komen dengan sebarang fikiran, soalan, dan petua mengenai Xbox One.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found