Cara Melihat Laman Web LinkedIn dari Telefon Anda

Sekiranya anda menggunakan LinkedIn untuk membuat rangkaian, mencari kerja atau untuk mempromosikan diri, maka anda pasti tidak bersendirian. Berjuta-juta orang menggunakannya setiap hari sebagai semacam Facebook untuk perniagaan, merangkumi kerjaya dan profesi dari semua lapisan. Saya menggunakannya dan semua orang yang saya kenal menggunakannya. Walaupun terdapat aplikasi LinkedIn yang sangat berkebolehan untuk iPhone dan Android, laman desktop kelihatan dan terasa sangat bagus, dan ada orang yang merasa lebih selesa menggunakannya.

Sekiranya anda tergoda untuk menggunakannya dan bukan aplikasinya, berikut adalah cara melihat laman desktop LinkedIn dari telefon anda.

Aplikasi LinkedIn dan laman web mudah alih mendapat perubahan serius pada tahun 2015, dan laman web ini menjadi lebih baik untuknya. Lebih mudah untuk mengurus, membaca, dan menggunakan, dan ini adalah langkah sebenar untuk rangkaian. Walaupun ia memerlukan sedikit masa untuk mewujudkannya, laman web tersebut akhirnya mendapat rawatan yang sama dan memang kelihatan sangat bagus.

Biasanya, penjenamaan semula bermula dengan laman web desktop dan mengalir ke versi mudah alih dan aplikasi, dan kemudian ia menuju ke laman web sampingan dari sana. LinkedIn melakukannya sebaliknya. Ia merancang semula aplikasinya terlebih dahulu dan kemudian memberikan laman web mudah alihnya dan, akhirnya, laman web desktop cinta yang diperlukannya selepas itu. Ini juga menjadikan versi desktop mengikuti reka bentuk aplikasi, dan bukan sebaliknya. Walaupun bertentangan dengan tradisi, ia berjaya dengan baik.

Mengapa melihat laman desktop LinkedIn dan bukannya versi mudah alih?

Versi laman web mudah alih disesuaikan untuk skrin yang lebih kecil dan dirancang untuk menggunakan data sesedikit mungkin. Jadi mengapa menggunakan versi desktop pada telefon? Biasanya, laman web mudah alih mempunyai fungsi yang kurang untuk menyimpan data dan memuatkan lebih cepat. Ia mungkin juga mempunyai lebih sedikit gambar, lebih sedikit elemen media, dan susun atur yang lebih asas. Banyak bergantung pada laman web dan bagaimana ia dirancang.

Ini baik untuk kebanyakan laman web, kerana semua yang anda mahukan adalah kandungannya. Tetapi rangkaian sosial seperti Facebook dan LinkedIn berbeza. Anda mahu melihat semuanya. Anda mahukan semua elemen interaktif dan pilihan media. Anda mahukan pengalaman penuh, dan anda akan kehilangan sesuatu sekiranya anda melihat versi yang dikurangkan. Sekiranya ini mengorbankan pemuatan yang lebih perlahan dan penggunaan data lebih banyak, jadilah ia.

Alternatif mudah alih lain adalah aplikasi. Sekiranya anda telah menggunakan aplikasi rangkaian sosial, anda mungkin sudah tahu betapa menjengkelkannya secara monumen, selalu mendorong anda untuk menghubungi seseorang atau melihat ini atau itu. Saya akhirnya menghapus Facebook Messenger kerana ia akan mengganggu saya sekurang-kurangnya sekali sehari walaupun tidak ada yang menghantar pesanan. Di sinilah laman web desktop masuk.

Lihat laman desktop LinkedIn dari peranti Android anda

Telefon Android menggunakan Chrome secara lalai, yang memiliki pengaturan yang memanggil laman web desktop dan bukan versi mudah alih. Anda boleh menetapkannya untuk menggunakan laman web desktop pada bila-bila masa dengan beberapa ketukan.

  1. Navigasi ke laman web LinkedIn di Chrome pada peranti Android anda.

  2. Pilih ikon menu tiga titik di kanan atas halaman.

  3. Tandakan kotak di sebelah laman web Desktop.

Ini kemudian harus menggunakan laman web desktop untuk sesi yang selebihnya.

Lihat laman web LinkedIn dari iPhone anda

iPhone boleh menggunakan Chrome atau Safari, dan kedua-duanya berfungsi dengan baik pada peranti. Sekiranya anda menggunakan Chrome, anda boleh memilih pilihan yang sama dengan Android untuk memanggil laman web LinkedIn desktop. Safari melakukan perkara yang sedikit berbeza.

  1. Navigasi ke laman web LinkedIn di Safari.
  2. Pilih dan tahan ikon bulatan di kanan atas.
  3. Pilih Permintaan Laman Web Desktop dalam pop timbul.

Ini akan mencapai hasil yang sama dengan Chrome. Safari harus memanggil laman web penuh dan memaparkannya di telefon anda.

Melihat laman web desktop pada skrin kecil

Bergantung pada kualiti laman web yang anda lihat, mungkin ada banyak kompromi ketika melihat versi desktop laman web pada layar yang lebih kecil. Mungkin ada juga sedikit. Oleh kerana 60% lalu lintas LinkedIn berasal dari telefon bimbit, laman web mereka dikodkan dengan sangat berhati-hati dan berfungsi dengan baik tanpa mengira peranti apa yang anda gunakan.

Laman web desktop kecil dan memerlukan jari kecil untuk mengakses pilihan dan menu tetapi cubit untuk zoom berfungsi dengan baik. Laman web desktop yang baru jauh lebih bersih dan mempunyai kekacauan yang jauh lebih sedikit daripada versi sebelumnya, jadi berfungsi dengan sangat baik pada telefon bimbit dan kemungkinan salah klik lebih rendah daripada yang terdapat di laman web lain. Dan semestinya, ini jauh lebih baik daripada aplikasi LinkedIn pada pendapat saya.

Perincian profil utama anda muncul terlebih dahulu dan anda boleh meluncur di sekitar halaman dengan mudah menggunakan jari. Menatal adalah mudah dan semua ciri sembang, jemputan, promosi, dan interaktif nampaknya berfungsi dengan baik di telefon Android saya. Saya yakin iOS sama baiknya.

Adakah anda melihat laman web LinkedIn dari telefon anda atau menggunakan aplikasi atau laman web mudah alih? Beritahu kami mengenainya di bawah!

Recent Posts