Cara Melihat Foto Anda di TV Anda

Sekiranya anda ingin melihat foto anda di skrin besar, anda mempunyai beberapa cara untuk melakukannya. Anda boleh menyalinnya ke pemacu USB dan memasangkannya ke TV anda, anda boleh menyalurkannya menggunakan Chromecast atau Plex, mengaksesnya dari pemacu bersama di TV Pintar atau menyambungkan kamera anda ke TV menggunakan HDMI. Banyak bergantung pada peralatan yang anda ada. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda beberapa cara untuk melihat foto anda di TV anda.

Cara Melihat Foto Anda di TV Anda

Sama ada anda ingin melahirkan ahli keluarga atau bersenang-senang dalam percutian yang luar biasa, pamerkan gambar pengembaraan HD anda, menghidupkan semula perkahwinan atau tamat pengajian anda, atau sesuatu yang lain, anda dapat melihat foto anda dengan mudah di TV. Selagi anda mempunyai TV yang agak baru dan kaedah untuk mendapatkan gambar anda. Nasib baik, anda mempunyai pilihan.

Melihat Foto di TV Anda

Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda beberapa cara untuk melihat gambar di TV anda. Anda boleh memilih mana yang sesuai dengan peralatan yang anda miliki kerana semuanya menghasilkan perkara yang sama, foto di TV anda.

Gunakan Pemacu USB untuk Melihat Foto di TV Anda

Sekiranya anda mempunyai pemacu USB ganti atau cakera keras luaran, mudah untuk menyalinnya ke pemacu dan menyambungkan pemacu ke TV anda. Selagi TV anda mempunyai port USB. Sambungkan pemacu anda, hidupkan TV dan pilih USB sebagai sumbernya. Sebilangan TV secara automatik akan mengesan media baru sementara yang lain tidak. Navigasi pemacu menggunakan alat kawalan jauh TV anda dan lihat gambar yang anda suka.

Strim Imej Menggunakan Chromecast

Sekiranya anda mempunyai Chromecast, anda boleh menghantar gambar anda terus ke TV menggunakan peranti. Selagi anda menyiapkan semuanya dan berada di rangkaian yang sama dengan peranti sumber, anda harus bersedia.

Anda juga boleh menambahkan gambar anda sendiri sebagai latar untuk menu dalam Chromecast juga. Buka tetapan Latar Belakang, aktifkan Foto Anda untuk mewujudkannya.

Strim Imej Menggunakan Plex

Halaman utama Plex.tv

Anda pastinya memerlukan Plex sebagai pelayan media untuk menjadikannya berfungsi, tetapi jika anda sudah menggunakan pusat media, anda boleh menggunakannya untuk menstrim gambar anda serta filem dan TV. Terdapat aplikasi yang didedikasikan untuk foto dan video anda yang dapat diakses dari halaman utama Plex.

Tetapkan folder gambar anda untuk dibagikan di Plex dan buka pusat media di TV anda. Pilih Foto dari halaman Utama dan anda dapat melihat semuanya mengikut keperluan anda.

Lihat Foto Dengan Kodi

Halaman utama Kodi.

Sekiranya anda tidak pernah mendengar tentang Kodi, anda pasti ingin menyemaknya. Perisian pusat hiburan rumah all-in-one yang merupakan sumber terbuka dan berjalan di hampir semua OS atau peranti. Anda dapat melihat foto dan filem dengan mudah, mendengar muzik, dan banyak lagi.

Sambungkan Peranti Anda Secara Langsung ke TV Anda

Sekiranya anda mempunyai komputer riba atau tablet dengan USB dan TV dengan input USB, anda boleh menghubungkan kedua secara langsung untuk menunjukkan gambar anda di TV anda. Ia sedikit berbeza bergantung pada sama ada anda menggunakan Windows atau Apple tetapi anda dapat mencerminkan skrin komputer riba ke TV anda dan memainkan gambar anda di sana. Ini mempunyai bonus tambahan untuk membuat tayangan slaid untuk menambahkan sedikit minat.

Sekiranya TV anda menyokong Bluetooth, anda dapat memasangkan komputer atau telefon anda dengan cepat. Di Windows, masuk ke menu Tetapan dan pilih Peranti. Menu Tetapan Windows 10.

Seterusnya, klik pada kotak pilihan untuk “Tunjukkan pemberitahuan untuk menyambung menggunakan Swift Pair", Ini akan membolehkan anda berhubung melalui BluetoothTetapan Windows 10.

Cerminkan Telefon atau Tablet Anda

Sekiranya anda mempunyai TV pintar dan ia berada di rangkaian yang sama dengan telefon atau tablet anda, anda juga dapat mencerminkan skrin tersebut. Saya melakukan ini kadang-kadang kerana saya mempunyai TV Samsung dan telefon Samsung. Saya menghubungkan kedua-duanya ke rangkaian dan mencerminkan skrin telefon saya ke TV saya. Anda mungkin perlu mengaktifkan DLNA atau Wi-Fi Direct di TV anda tetapi mesti berfungsi.

Sekiranya anda mempunyai pengeluar campuran dan padanan, aplikasi seperti Allcast (iOS dan Android) akan selesai.

Halaman AllCast Google Play Store.

Sambung melalui HDMI

Bergantung pada apakah kamera anda mempunyai output yang tepat, anda boleh menggunakan kabel untuk menyambungkan kamera anda ke input HDMI di TV anda untuk menunjukkan gambar. Terdapat kabel yang dapat menukar USB mini atau USB standard ke HDMI dan ada beberapa kamera yang dapat memberi makan HDMI secara langsung. Walau apa pun, anda boleh menyambungkan keduanya secara langsung dan memainkan gambar dari kamera ke skrin TV anda.

Anda juga boleh melakukannya dengan telefon atau tablet anda. Gunakan kabel USB-C ke HDMI atau USB mini ke HDMI untuk menyambungkan keduanya.

Gunakan Slot Kad SD

Beberapa TV pintar mempunyai slot kad SD atau MicroSD di bahagian belakang. Sekiranya ada, anda boleh mengeluarkan kad memori dari kamera atau telefon anda dan menyambungkannya ke TV anda. Pilih kad memori sebagai sumber input dan gambar anda akan menunjukkan kepada kami seperti yang anda harapkan.

Terdapat beberapa cara untuk melihat foto anda di TV anda. Sekurang-kurangnya salah satu yang sesuai untuk anda!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found