Cara Memeriksa Siapa yang Memberi Reaksi terhadap Mesej dalam Pertentangan

Discord penuh dengan ciri menarik, dan salah satu yang paling popular adalah reaksi. Mereka sering digunakan dan menjadi alat komunikasi bagi banyak orang. Selain membiarkan anda bertindak balas terhadap mesej; Discord juga membolehkan anda memeriksa senarai orang yang meninggalkan reaksi mereka. Ciri ini memberi anda gambaran mengenai interaksi orang dan bagaimana perasaan mereka mengenai siaran tersebut.

Cara Memeriksa Siapa yang Memberi Reaksi terhadap Mesej dalam Pertentangan

Cara Memeriksa Siapa yang Beraksi dalam Pergaduhan pada iPhone

Reaksi perselisihan berfungsi secara berbeza di seluruh platform. Ketika datang ke iPhone anda, anda perlu menggali lebih dalam untuk mencari reaksi kerana skrinnya jauh lebih kecil daripada PC anda:

 1. Muat turun aplikasi Discord dan pasangkannya. Elakkan versi penyemak imbas kerana mereka mungkin tidak mempunyai semua ciri di telefon anda.

 2. Log masuk ke akaun Discord anda.

 3. Sertailah pelayan menggunakan pautan kod atau jemputan anda. Jika tidak, anda boleh menemui sebilangan besar pelayan awam.

 4. Akses saluran dan pergi ke sembang dengan mesej yang ingin anda periksa.

 5. Pilih mesej dan tekan lama pada reaksi. Ini akan membuka halaman baru yang akan mendedahkan orang yang telah berinteraksi dengan teks dan reaksi mereka.

Cara Memeriksa Siapa yang Beraksi dalam Pergaduhan pada Peranti Android

Selain layar terhad, tidak semestinya ada kemunduran untuk mencari reaksi Discord anda di Android. Prosesnya merangkumi langkah yang sama:

 1. Muat turun, pasang dan lancarkan aplikasi Discord anda.

 2. Masukkan kelayakan log masuk anda.

 3. Akses pelayan dan saluran.

 4. Pergi ke sembang dan cari mesej yang diingini.
 5. Tekan lama pada teks untuk memilihnya.

 6. Reaksi harus muncul dalam pop timbul berikut.

Cara Memeriksa Siapa yang Beraksi dalam Discord pada PC

Memeriksa siapa yang bertindak balas terhadap mesej Discord anda sedikit lebih mudah di PC. Skrin jauh lebih besar, membolehkan anda mengesannya dengan lebih mudah. Sekiranya anda ingin melihat reaksi Discord anda, lakukan langkah-langkah berikut:

 1. Buka Discord dan sertai pelayan menggunakan kod atau jemputan anda. Sekali lagi, anda juga boleh mengakses pelbagai pelayan awam.

 2. Pergi ke saluran dan cari mesej yang mengandungi reaksi.

 3. Klik kanan reaksi, dan anda akan melihat menu dengan beberapa pilihan. Senarai tersebut merangkumi Reaksi dan Tambah Reaksi. Pilih yang pertama, dan anda akan melihat siapa yang bertindak balas terhadap mesej yang diserlahkan.

Dengan kaedah ini, anda dapat melihat semua pengguna yang bertindak balas terhadap mesej anda. Tetapi di samping itu, anda dapat memeriksa reaksi orang lain dan menentukan bagaimana perasaan ahli komuniti mereka yang lain mengenai mesej mereka.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya bertindak balas terhadap mesej seseorang mengenai Discord?

Reaksi tersedia untuk sebarang siaran dalam Discord. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengelakkan penggunaan teks biasa untuk menyampaikan mesej anda. Selain itu, menambahkan reaksi biasanya lebih cepat daripada mencari senarai orang yang bertindak balas terhadap mesej:

1. Buka Pergaduhan.

2. Navigasi ke pelayan dan saluran.

3. Cari mesej yang ingin anda balas.

4. Tekan wajah tersenyum dengan simbol tambah berlabel "Tambah Reaksi" di bahagian kanan skrin anda.

5. Anda sekarang akan melihat pemilih emoji, yang membolehkan anda memilih emoji. Pilih satu dengan mengklik / mengetuknya, dan reaksi anda akan disertakan. Pastikan anda melihat bahagian "Yang Sering Digunakan" jika anda ingin mempercepat proses dan menggunakan emoji yang sesuai untuk anda.

6. Sekiranya pengguna lain telah menggunakan emoji yang ingin anda balas, tekan di bawah komen. Jumlah yang berdekatan dengan emoji harus bertambah satu. Sekiranya anda mengarahkan reaksi, anda dapat melihat semua pengguna yang memilih emoji.

Semua emoji Discord harus tersedia untuk anda secara lalai. Beberapa pelayan mempunyai set emoji dan pelekat mereka daripada yang biasa.

Bagaimana cara menggunakan reaksi dengan betul pada Discord?

Tidak ada peraturan rasmi mengenai penggunaan reaksi / emoji dalam Discord, tetapi ada beberapa panduan umum. Nasib baik, semuanya mudah:

• Gunakan emoji dengan berhati-hati dengan orang yang tidak dikenali dan orang yang tidak sering anda berinteraksi.

• Bersikap liar dengan emoji ketika bercakap dengan rakan rapat.

• Menahan reaksi yang tidak sesuai semasa membincangkan situasi serius.

• Sekiranya anda tidak pasti bagaimana reaksi anda, ikuti ketua pelayan.

• Berhenti menggunakan tindak balas apabila perlu.

Mengikuti garis panduan ini sangat disarankan semasa memasuki pelayan baru. Lihat cara orang lain menggunakannya dan ikuti. Anda akan bergaul dengan lebih baik dan mengelakkan masalah komunikasi atau menyinggung perasaan seseorang.

Ekspresikan Diri Anda secara Kreatif atas Percanggahan

Reaksi menambahkan bakat unik pada perbualan apabila kata-kata tidak memotongnya. Seperti emoji di platform sosial, mereka menekankan mesej anda dan menyampaikan respons emosi tanpa bergantung pada teks. Ini menjadikan mereka media perbualan yang sangat baik, yang sangat membantu pada Discord. Dengan mengetahui pengguna yang memberi reaksi terhadap mesej dan pendapat mereka, anda juga boleh lebih berhati-hati ketika memilih yang sesuai di kemudian hari.

Sekiranya tindak balas lalai tidak berfungsi, anda selalu dapat memasukkan gambar tersuai. Ciri ini membolehkan anda bereksperimen, menekankan kreativiti anda, dan menyampaikan perasaan anda mengenai kiriman Discord dengan lebih berkesan. Hati-hati jangan sampai berlebihan atau menambah reaksi yang mungkin menyinggung perasaan. Tanggapannya mungkin sangat negatif.

Berapa kerap anda menggunakan reaksi pada Discord? Apakah emoji kegemaran anda? Adakah anda membuat reaksi khusus? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found