Cara Melihat Cam Wyze Anda di PC

Wyze Cam adalah salah satu kamera rumah pintar yang paling popular, dan anda boleh menghubungkannya dengan mudah ke telefon bimbit anda, jadi anda boleh memeriksa rumah anda walaupun anda berada jauh. Tetapi bagaimana dengan PC anda? Terdapat dua cara untuk melihat Kamera Wyze di PC anda. Anda boleh mengatur penstriman langsung ke PC anda atau menggunakan aplikasi telefon Wyze di PC anda dengan satu helah kecil.

Cara Melihat Cam Wyze Anda di PC

Tonton Wyze Cam di PC Menggunakan Emulator

Sekiranya anda ingin menggunakan aplikasi Wyze Cam di PC anda, anda memerlukan emulator (meniru persekitaran telefon, biasanya Android). Terdapat banyak emulator di luar sana, dan BlueStacks adalah yang paling popular. Sekiranya anda seorang pemain permainan, anda mungkin mengetahui semua tentang BlueStacks atau emulator lain.

Inilah yang harus anda lakukan:

  1. Muat turun BlueStacks ke PC anda. Proses ini memerlukan masa sehingga 10 minit dengan sambungan Wi-Fi yang baik.
  2. Setelah memasangnya, buka BlueStacks.
  3. Di BlueStacks (yang meniru telefon Android), Muat turun aplikasi Wyze Cam dari Google Play Store dan log masuk ke Wyze Cam anda dengan bukti kelayakan anda.

Itu sahaja! Anda seharusnya dapat melihat Wyze Cam anda di PC anda. Aplikasi harus berfungsi sama seperti telefon anda. Walau bagaimanapun, ingat bahawa ini adalah penyelesaian.

Catatan: Setelah menggunakan aplikasi Wyze untuk beberapa waktu, anda mungkin mengalami masalah. Itu mungkin bermaksud sudah tiba masanya untuk kemas kini, kerana terdapat banyak rilis baru yang kerap. Namun, di BlueStacks, cara termudah adalah dengan menghapus aplikasi dan memasang versi terkini.

Wyze Cam di PC

Tonton Wyze Cam di PC Melalui Aliran Langsung

Ramai orang lebih suka mempunyai aliran langsung untuk kamera keselamatan. Sebelum anda memulakan, pastikan untuk memasang pemain media VLC di komputer anda (jika anda tidak memilikinya). Perisian ini percuma dan senang dipasang. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan aliran langsung dari kamera Wyze anda.

  1. Untuk membolehkan Wyze Cam melakukan streaming kandungan, pertama-tama anda harus menghidupkan Protokol Streaming Masa Nyata. Buka "Tetapan," pilih "Tetapan lanjutan," kemudian pilih "RTSP." Sekiranya anda tidak dapat menghidupkannya, mungkin ini tidak terkini.
  2. Taipkan nama pengguna dan kata laluan anda, kemudian klik "Jana URL."

Anda kini mempunyai URL yang boleh anda gunakan untuk mengalirkan video di mana-mana peranti. Cara terbaik untuk mengalirkannya ke PC anda adalah melalui pemain media VLC, yang semestinya sudah dimuat turun.

Dayakan penstriman pada VLC seperti berikut:

  1. Buka pemain VLC.
  2. Pilih "Media."
  3. Pilih "Buka Rangkaian Rangkaian."
  4. Masukkan atau tampal URL yang anda perolehi sebelumnya.
  5. Klik pada "Main" untuk memulakan penstriman.

Di sana anda memilikinya! Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, PC anda akan mula streaming.

Perlu diingat bahawa aliran mungkin mempunyai kelewatan sehingga 10 saat. Sekiranya masalah, anda selalu boleh menggunakan kaedah emulator.

Lihat Wyze Cam di PC

Mana Yang Lebih Baik: Streaming Langsung atau Emulator Android?

Itu sesuai dengan pilihan anda. Mereka yang memilih kaedah pertama memberikan kawalan yang lebih baik terhadap video. Anda boleh menggunakan aplikasi Wyze Cam seperti di telefon anda.

Walau bagaimanapun, emulator boleh menjadi kelemahan dari segi keselamatan. Itulah sebabnya mereka kebanyakan berasaskan Android dan bukan iOS, walaupun penggunaannya 100% sah. Pembangun apl juga mengeluh bahawa penipuan yang melumpuhkan analisis mereka (mereka fikir mereka mempunyai begitu banyak pengguna aplikasi mudah alih ketika sebilangan pengguna sebenarnya menggunakannya pada emulator pada PC mereka). Anda juga mungkin mendapati bahawa ia banyak berlaku.

Sebagai penutup, kamera rumah tanpa wayar bukan sahaja merupakan kaedah terbaik untuk melindungi rumah anda tetapi juga dapat memberi anda ketenangan fikiran. Sekarang setelah anda mengetahui cara melihat Wyze Cam anda di PC anda, jangan lupa bahawa anda juga dapat menontonnya di telefon anda. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun aplikasi seperti yang dijelaskan dalam kaedah emulator, dan anda boleh pergi!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found