Permainan Oculus Rift terbaik 2018: 10 permainan hebat untuk dimainkan pada alat dengar VR anda

Oleh kerana Oculus Rift di Facebook berada di bawah £ 400, ia pasti merupakan kaedah yang sesuai untuk bermain permainan dan menikmati pengalaman baru.

Lihat yang berkaitan Permainan PlayStation VR terbaik: Teka-teki, irama, seram dan banyak lagi permainan PSVR Permainan VR terbaik 2018: Permainan yang memanfaatkan Oculus Rift, HTC Vive atau PlayStation VR Oculus Rift anda: 9 perkara yang perlu diketahui sebelum anda membeli Facebook alat dengar VR sekarang-lebih murah

Sudah tentu terdapat banyak pengalaman VR yang dapat anda nikmati sekarang kerana anda memiliki Oculus Rift, tidak semestinya permainan - tetapi siapa yang tidak mahu bermain permainan? Saya tidak menyalahkan anda, saya juga akan

Oculus Store mempunyai perpustakaan permainan dan pengalaman VR yang terus berkembang, jadi kami di sini untuk membantu anda mengatasi kebisingan dan kegembiraan, untuk mencari permainan terbaik untuk Oculus Rift.

Sekiranya anda tidak memiliki Oculus Rift tetapi ingin membelinya, panduan membeli kami untuk sistem VR yang berbeza ada di sini. Kami juga mempunyai senarai permainan terbaik untuk alat dengar PlayStation VR dan VR secara umum.

Jadi, tanpa basa-basi lagi, berikut adalah permainan terbaik di Oculus Rift pada tahun 2017.

Permainan Oculus Rift terbaik

1. Permainan Oculus Rift terbaik: LA Noire - Fail Kes VRbest_oculus_rift_games _-_ la_noire

Sebilangan besar permainan yang tidak dibina untuk perjuangan VR dengan penukaran, dan sementara LA Noire tidak berjaya sepenuhnya, ia tetap menjadi kaedah yang cemerlang untuk meluangkan masa ke Los Angeles tahun 1940-an. Memeriksa tempat kejadian, melihat wajah suspek dan memandu di sekitar bandar membolehkan anda melihat permainan seperti tidak pernah berlaku sebelumnya. Ia hanya tujuh kes (salah satunya adalah tutorial) jadi ini bukan keseluruhan permainan dalam VR, tetapi apabila ia berfungsi, ia hebat dan memberi anda harapan besar untuk media.

Ia juga dirancang untuk membiarkan anda mengacaukan seberapa banyak yang anda suka. Buat buku nota anda, hantar orang terbang dan mengganggu rakan sekerja anda. Semuanya ada di sini, kerana video viral yang hebat ini menunjukkan:

2. Permainan Oculus Rift terbaik: Lone Echo

Bukan hanya permainan dan pengalaman VR skala bilik pertama Lone Echo Oculus Rift, ia juga permainan VR terbaik mutlak pada masa ini. Menggabungkan kisah gemuk dengan permainan yang sangat baik dan mekanisme perjalanan yang cemerlang, Lone Echo benar-benar membuat anda merasa seperti berada di angkasa.

Kisahnya meletakkan anda di tempat pekerja robot di stesen angkasa di tengah-tengah bencana. Terserah anda untuk memulihkan sistem stesen angkasa dan menyiasat anomali yang menyebabkannya. Ini bukan permainan arcadey selama beberapa jam dalam permainan VR, ini adalah pengalaman VR penuh yang akan anda teruskan kembali. Ini juga membantu ada pertarungan berbilang pemain yang disertakan dalam bentuk Lone Echo: Arena.

3. Permainan Oculus Rift terbaik: Elite Dangerous

Direka untuk menjadi simulasi ruang terbesar dalam sejarah - walaupun tidak seluas Bintang Warganegara yang meragukan - Elite Dangerous memberi anda pemerintahan bebas di alam semesta 400 bilion sistem bintang. Pemain telah menemui dunia yang belum dipetakan, peradaban asing dan membina diri mereka sebagai masyarakat di angkasa lepas.

Sekitar 150,000 planet sebenarnya dimodelkan pada data astronomi dunia nyata, dengan selebihnya dihasilkan secara algoritma menggunakan model saintifik semasa. Ia sangat besar, tetapi juga yang paling hampir dengan mana-mana daripada kita untuk menjelajah ruang. Masukkannya dalam VR, dan anda mempunyai salah satu simulasi ruang paling luar biasa yang pernah dibuat - tidak ada yang dapat dibandingkan dengan terbang kapal angkasa dalam ini.

4. Permainan Oculus Rift Terbaik: Terus Bercakap dan Tidak Ada yang Meletup

Siapa kata permainan VR bukan pengalaman sosial? Terus Bercakap dan Tiada siapa yang meletup mengambil templat permainan VR dan memusingkannya, menugaskan satu pemain untuk meledakkan bom di VR sementara yang lain bekerjasama untuk memberikan arahan penolakan melalui manual penolakan bom.

Seperti yang anda bayangkan, keadaan menjadi semakin sibuk. Akan ada banyak teriakan dan ejekan ketika anda bekerjasama untuk meledakkan bom beg bimbit. Mungkin kedengarannya banyak untuk membungkus kepala anda, tetapi setelah roda gigi bergerak, anda tidak akan dapat menahan diri.

5. Permainan Oculus Rift terbaik: Robo Recall

Robo Recall percuma dengan setiap pembelian Oculus Touch dan, oleh itu, percuma dengan setiap pembelian baru Oculus Rift. Tetapi jangan ditangguhkan dengan penyertaannya, ini jauh dari freebie yang dibuang. Sebenarnya, ini adalah salah satu permainan Oculus Rift yang paling hebat dan membuat keajaiban untuk menunjukkan betapa hebatnya Oculus Touch sebagai pengawal gerakan.

Berlangsung di dunia di mana robot tidak terkawal, adalah tugas anda untuk "mengingat" peranti dengan merobeknya dan meletupkannya. Cukup membimbangkan bahawa banyak robot ini sudah memiliki senjata dan peluncur peluru berpandu yang ada, tetapi itu hanya memberi anda alasan untuk merampas peluru dari udara, menggunakan robot sebagai perisai atau hanya merobeknya dari anggota badan dengan tangan kosong. Ia sangat membebaskan dan membawa model permainan arcade mengejar skor tinggi ke tahap yang baru.

6. Permainan Oculus Rift Terbaik: The Climb

Sekarang, saya bukan pendaki dan saya sangat tidak menyukai ketinggian, tetapi Crytek's Climb adalah permainan pendakian yang hebat dengan premis yang sangat sederhana. Walaupun boleh dimainkan dengan pad Xbox One, The Climb benar-benar hadir dengan Oculus Touch.

Objektif The Climb adalah, dengan baik, naik ke puncak pelbagai tebing di seluruh dunia. Anda boleh mengambil masa yang anda mahukan, tetapi elemen pemarkahan bergantung pada masa dan kehebatan. Terdapat banyak perincian di sini juga, anda perlu mengguris tangan agar tidak berpeluh atau berdarah, dan walaupun dalam VR, masih menakutkan untuk melihat ke bawah!

7. Permainan Oculus Rift terbaik: Superhot VRbest_oculus_rift_games _-_ superhot_vr

Pernah mahu merasa seperti bintang aksi? Rasa seperti anda selalu hidup dalam dunia masa peluru, di mana anda dapat melihat setiap pukulan masuk, setiap peluru yang ditembakkan atau dilancarkan? Selamat datang ke Superhot VR, versi realiti maya dari permainan teka-teki aksi orang pertama yang sangat baik.

Mengikuti premis teka-teki tindakan tahap demi tahap yang serupa, masa hanya akan bergerak apabila anda melakukannya. Ini bermaksud semasa anda memusingkan badan, bebek, bersandar atau berjalan-jalan, anda semakin maju. Ini menimbulkan beberapa saat pertempuran yang cukup menarik, dan anda mungkin akan mati berulang-ulang - tetapi tidak ada yang setanding dengan perasaan mengelak dari cara pukulan masuk dan melemparkan anda sendiri dan menyaksikan lawan anda hancur berkeping-keping. Lebih banyak lagi ini.

8. Permainan Oculus Rift Terbaik: Thumper

Permainan aksi berirama sedozen, tetapi sedikit seperti Thumper. Bermain seperti mimpi demam VR, gendang berat, gitar menjerit dan keheningan yang menakutkan menjadikan Thumper lebih ngeri daripada kilauan semangat yang dimainkan banyak permainan irama pada masa lalu. Dengan soundtrack yang lebih mirip dengan album hardcore atau doom-metal, Thumper ingin membuat anda merasa tidak selesa ketika anda mempercepat treknya yang berangin dengan pantas.

Dari segi permainan, agak mudah untuk dimainkan. Sebilangan besar pergerakan memerlukan anda menekan satu butang tepat pada waktunya dengan ketukan yang turun ke trek ke arah anda, setiap jenis "beat" kelihatan berbeza dan memerlukan satu set input yang berbeza untuk berjaya dilalui. Kedengarannya mudah, tetapi semuanya menjadi cepat.

9. Permainan Oculus Rift terbaik: Radial-G: Racing Revolved

Hilang F-Zero dan WipEout tetapi juga mahu memainkan kedua-dua jenis permainan ini dalam VR? Radial-G telah anda lindungi. Bermain di trek tubular yang memungkinkan pergerakan mendatar 360 darjah lengkap, berlumba di Radial-G merupakan latihan penghindaran objek seperti mengalahkan lawan. Seperti yang anda bayangkan, anda bergerak cepat dengan pantas dan, walaupun terasa pantas dalam VR, ia tidak akan membuat anda terlalu mual - melainkan jika anda memutuskan untuk berputar di trek tiub untuk keseluruhan perlumbaan.

10. Permainan Oculus Rift terbaik: Rock Band VR

Ini adalah salah satu permainan yang hanya memerlukan beberapa pilihan kerana anda memerlukan beberapa perkara: iaitu alat kawalan gitar yang serasi, a Rock Band VR penyambung (doohicky yang menjepit di bahagian belakang kepala gitar) dan mungkin penyesuai tanpa wayar Xbox bergantung pada model gitar yang anda miliki. Sekiranya anda mencentang semua kotak ini, maka Rock Band VR adalah salah satu pengalaman Oculus terbaik yang anda dapat - tetapi berhati-hatilah, ini tidak seperti permainan Rock Band sebelumnya.

Daripada mengikuti corak fret tertentu di papan fret seperti pada permainan Rock Band lama, ini semua berkaitan dengan improvisasi. Mustahil untuk kalah, tetapi permainan ini memberi anda mata istimewa jika anda sekurang-kurangnya kelihatan seperti anda tahu apa yang anda lakukan. Dengan kata lain, corak berulang menggantikan kombo, dan semakin maju semakin baik.

Tetapi tarikan utama: melihat mata penonton dan ahli kumpulan anda semasa anda bersorak. Ia memerlukan fantasi yang dibentangkan oleh Kumpulan rock dan, dalam kata-kata Spinal Tapp, menjadikannya menjadi 11.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found