Vivid Seats vs. StubHub - Platform Pembelian Tiket Mana Yang Lebih Baik?

E-dagang ada di mana-mana. Dengan setiap tahun yang berlalu, dunia menjalankan lebih banyak perniagaannya dalam talian. Pada suku terakhir 2018, penjualan e-dagang merangkumi antara 10 dan 15 peratus dari semua penjualan runcit dan berkembang sekitar empat kali ganda kadar penjualan luar talian. Kedai bata dan mortar tidak akan pernah hilang, tetapi membeli barang dalam talian menjadi arus perdana sekarang. Sama ada untuk tiket kapal terbang atau konsert dan acara sukan, penjualan tiket tidak terkecuali daripada trend ini. Pasaran tiket sekunder sangat luas dan berkembang sepanjang masa.

Vivid Seats vs. StubHub - Platform Pembelian Tiket Mana Yang Lebih Baik?

Kedai tiket terkemuka, bagaimanapun, telah menaikkan harga dan memburukkan pelanggan dengan slot terhad. Sebilangan usahawan telah memanfaatkan peluang untuk membina alternatif. Dua pesaing terkemuka di pasaran sekunder ini ialah Vivid Seats dan StubHub. Kedua-dua perkhidmatan ini membolehkan anda membeli tiket yang sukar dicari atau menjualnya jika anda tidak lagi memerlukannya. Kedua-dua laman web ini juga menawarkan tiket untuk pelbagai acara, dari sukan hingga konsert, teater hingga festival, dan hampir semua perkara di antara. Mereka telah ada selama bertahun-tahun, dianggap vendor yang boleh dipercayai, dan menawarkan tempat duduk di tempat yang tidak terdapat di laman web tiket utama.

Bagaimana anda boleh memilih antara dua laman web tersebut? Dalam artikel ini, anda akan melihat persamaan dan perbezaan antara perkhidmatan dan mendapatkan maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat. Anda juga akan melihat analisis harga beberapa peristiwa yang berbeza untuk mengenal pasti perkhidmatan mana yang mempunyai tawaran terbaik.

Tempat duduk yang jelas

Vivid Seats dilancarkan pada tahun 2001 dan mempunyai laman web yang sangat matang. Laman web mudah digunakan, dan mempunyai fungsi carian yang hebat. Anda boleh menyusun hasil carian mengikut tiket, wilayah, tarikh, atau artis. Ketersediaan sangat baik, kerana mereka menjual pelbagai tiket di semua kawasan tempat tertentu. Sektor ini adalah salah satu tempat Vivid Seats menonjol dari persaingan. Anda mendapat akses ke tempat duduk utama dan yang lebih murah dengan beberapa perbezaan berdasarkan faktor seperti ketersediaan, tempat, dan, tentu saja, siapa yang menjual barang. Pada tahun 2017, Vivid Seats melaporkan perolehan lebih dari $ 1 bilion.

Sudah tentu, harga menjadi perhatian utama bagi mana-mana penjual tiket, dan di sinilah Vivid Seats menonjol. Berbanding dengan pesaingnya, Vivid Seats biasanya mengurang jumlah yang lumayan. Terdapat yuran - harga yang anda lihat pada awalnya bukanlah harga yang anda bayar, tetapi kos masih di bawah StubHub dalam banyak keadaan. Bayaran tepat bagi penjual semula tiket sukar dijelaskan, dan malangnya, anda tidak akan melihat jumlahnya sehingga anda berada di halaman daftar keluar laman web ini. Bayaran perkhidmatan Vivid Seats dilaporkan berkisar antara 20% hingga 40% dari harga tiket asal. Bahagian ini adalah tempat laman web menghasilkan wang. Bayaran tambahan, seperti penghantaran, boleh berjumlah $ 25 atau sekecil $ 7.

Terdapat banyak komen yang terdapat di Vivid Seats dan laman web maklum balas bebas yang menyebutkan perkhidmatan mereka yang sangat baik. Mereka menjaga pelanggan dengan faedah seperti membuat panggilan hormat yang memberitahu pemegang tiket mengenai tempat atau perubahan waktu, dan mereka memberikan jaminan sekiranya ada tiket palsu. Manfaat ini sama sekali tidak ternilai.

StubHub

eBay memiliki StubHub, dan dilancarkan pada tahun 2000. Laman web ini menampilkan semua loceng dan wisel yang anda harapkan dari salah satu pemain besar dalam perniagaan ini. Seperti eBay, StubHub mengabaikan reka bentuk yang memihak kepada data. Oleh itu, walaupun laman web tidak kelihatan menarik seperti Vivid Seats, lebih mudah untuk mencari apa yang anda mahukan. Menyusun mengikut tarikh membantu anda menemui peristiwa, dan StubHub juga mempunyai aplikasi, yang bermaksud anda dapat menggunakannya di lebih banyak tempat dan di lebih banyak peranti.

Selama beberapa tahun, StubHub bereksperimen dengan "All In Pricing," di mana mereka menunjukkan kos di muka dan bukannya mengatasi pada akhir transaksi. Walaupun ini kelihatan baik dari segi teori, harga awal yang lebih tinggi membuat pengguna takut, jadi sekarang StubHub tidak menunjukkan yurannya kepada anda sehingga anda siap untuk menyelesaikan pembelian tiket. Bayaran StubHub dilaporkan sedikit lebih tinggi daripada Vivid Seats. Jumlah kos boleh berkisar antara 20% hingga 50% dari harga asal.

StubHub memang mempunyai layanan pelanggan yang baik tetapi tidak begitu dekat dengan Vivid Seats. Anda masih mendapat jaminan untuk tiket palsu, jadi seseorang menjual StubHub palsu kepada anda untuk membantu anda mendapatkan artikel asli untuk rancangan pilihan anda jika mungkin untuk memastikan anda tidak terlepas rancangan anda.

Perbandingan Harga

Pada penghujung hari, pilihan sebenar antara StubHub dan Vivid Seats adalah perkhidmatan yang mempunyai tiket yang lebih murah. Oleh kerana kedua-dua platform ini sah dan tidak memerlukan anda melayari terlalu banyak gelung untuk mendapatkan tiket yang anda mahukan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa pembezaan sebenarnya adalah harga. Mari kita lihat beberapa konsert dan acara yang lalu untuk melihat perkhidmatan apa yang menawarkan harga yang lebih baik untuk pilihan belanjawan dan kawasan barisan depan.

Ariana Grande - 7 Jun 2019 - Nashville, TN

Kawasan Tempat Duduk: Atas 330

 • Jelas: $ 129
 • StubHub: $ 133 - $ 143

Kawasan Tempat Duduk: Lantai 1

 • Jelas: $ 470 - $ 490
 • StubHub: $ 496.37

NHL Islanders vs. Hurricanes - 1 Mei 2019 - Raleigh, NC

Kawasan Tempat Duduk: Atas 312

 • Jelas: $ 108 - $ 171
 • StubHub: $ 104

Kawasan Tempat Duduk: Pusat Ais 119

 • Jelas: $ 296 - $ 321
 • StubHub: $ 275 - $ 400

Jerry Seinfeld - 16 November 2019 - Las Vegas, NV

Kawasan Tempat Duduk: 307

 • Jelas: $ 123 - $ 128
 • StubHub: $ 128 - $ 155

Kawasan Tempat Duduk: 104

 • Jelas: $ 271 - $ 515
 • StubHub: $ 245 - $ 542

Seperti yang ditunjukkan oleh perbandingan harga ini, kedua-dua perkhidmatan mempunyai pelbagai tempat duduk yang tersedia dan biasanya bersaing satu sama lain dengan harga. Dalam kes di mana satu perkhidmatan mempunyai harga tiket yang lebih luas daripada yang lain, ini biasanya disebabkan oleh jumlah tiket yang tersedia di zon tersebut. Anda juga harus mempertimbangkan bahawa terdapat tempat duduk yang lebih baik dan lebih buruk di dalam zon.

The Bottom Line — Tempat duduk StubHub atau Vivid

Tempat duduk Vivid dan StubHub mendapat banyak perkara penting dengan betul. Mereka menawarkan pelbagai jenis tiket asli dengan harga yang berpatutan. Kedua-duanya menyediakan laman web yang baik dan mesra pengguna di mana anda dapat dengan mudah mencari apa yang anda perlukan dan mendapatkannya dengan cepat. Selain itu, kedua-dua laman web ini menawarkan aplikasi untuk mencari tiket semasa dalam perjalanan.

Dengan catatan lain, kedua-dua vendor menawarkan perkhidmatan pelanggan yang baik dan menjamin tiket yang sah dan tidak palsu untuk pertunjukan anda, jadi anda tidak akan ketinggalan kerana penipuan. Harga mereka cukup dekat sehingga dapat meluangkan masa anda untuk memeriksa kedua-dua pilihan dan membandingkan jumlah akhir. Dalam head-to-head ini, hanya ada satu pemenang: anda, pengguna.

Mahukan lebih banyak pertolongan untuk membeli tiket dalam talian?

Sekiranya anda bimbang tentang StubHub, lihat artikel kami mengenai sama ada StubHub sah dan selamat.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found