Mel Suara Tidak Akan Padam di iPhone - Inilah Yang Harus Dilakukan

Adakah anda mendapati bahawa anda tidak dapat menghapus mel suara pada iPhone anda? Adakah mel suara tidak dimainkan sama sekali? Adakah anda cuba memadamkan mel suara tetapi ia terus kembali? Adakah iPhone anda secara amnya sakit di leher berhubung dengan mel suara? Tutorial hari ini akan menunjukkan cara menyelesaikan semua masalah ini dan mungkin lebih banyak lagi agar mel suara iPhone anda berfungsi dengan baik.

Mel Suara Tidak Akan Padam di iPhone - Inilah Yang Perlu Dilakukan

Masalah mel suara nampaknya biasa berlaku di pelbagai iPhone. Saya telah melihatnya dari iPhone 5 yang lebih lama hingga ke iPhone XR. Kadang-kadang bukan telefon yang salah, tetapi rangkaian yang menyebabkan masalah. Kadang-kadang ia adalah telefon, dan beberapa helah mudah dapat mel suara mel berfungsi semula.

Memperbaiki masalah seperti ini adalah proses penghapusan. Tidak ada satu penyelesaian untuk semua masalah mel suara jadi percubaan dan ralat adalah tema hari ini: cuba salah satu penyelesaian di bawah dan kemudian uji semula. Sekiranya ia berfungsi, hebat. Sekiranya tidak, teruskan ke jalan penyelesaian yang mungkin seterusnya.

Semua pembaikan yang disenaraikan di sini berfungsi untuk beberapa pengguna iPhone, jadi mereka adalah penyelesaian yang dicuba dan benar walaupun tidak ada jaminan yang benar-benar sesuai untuk anda.

Apa yang perlu dilakukan sekiranya mel suara anda tidak dimainkan di iPhone anda

Mel suara direkodkan di rangkaian anda sebagai fail audio dan dimuat turun ke telefon anda. Mereka kemudian dimainkan dengan cara biasa, hanya melalui aplikasi telefon dan bukan melalui aplikasi muzik. Segala mel suara yang anda miliki dapat dilihat di aplikasi Mel Suara dan boleh dimainkan semula dengan menekan ikon main. Ini tidak selalu berfungsi. Berikut adalah beberapa pembaikan yang mungkin anda cuba.

Sediakan mel suara visual jika anda belum melakukannya

Mari kita mulakan dengan yang paling jelas. Sudahkah anda menyediakan mel suara visual pada iPhone anda?

 1. Pilih aplikasi Telefon dan pilih Mel suara.
 2. Sekiranya anda melihat mesej yang mengatakan Sediakan Sekarang di sudut bawah skrin mel suara, anda belum menyiapkannya.
 3. Ketik Sediakan Sekarang dan ikuti ahli sihir. Anda perlu menyediakan ucapan dan kata laluan untuk membuatnya berfungsi.

Periksa kekuatan isyarat

Satu masalah yang pernah saya lihat ialah ketika iPhone menerima pemberitahuan mel suara, tetapi bukan mel suara itu sendiri. Dalam dunia yang ideal, iPhone akan memberitahu anda bahawa failnya tidak tersedia, tetapi nampaknya tidak berlaku di dunia tempat kita tinggal.

Tampaknya kekuatan jaringan cukup untuk menyampaikan panggilan yang tidak terjawab dan pemberitahuan. Namun, ia tidak cukup kuat untuk memuat turun fail audio yang akan dimainkan.

Sebagai pemeriksaan pertama, sahkan bahawa anda mempunyai lebih dari dua bar yang muncul di bahagian kanan atas skrin telefon anda.

Tetapkan semula aplikasi telefon

Saya juga telah melihat kaedah ini membetulkan mel suara yang tidak dimainkan dan tidak dihapuskan juga. Penyetelan semula cepat aplikasi suara membuat keajaiban dan mengambil masa dua saat.

 1. Tekan dua kali butang Utama untuk mengakses App Switcher.
 2. Leret ke atas pada aplikasi Telefon untuk menutupnya.
 3. Tutup Pengalih Aplikasi dan pilih aplikasi Telefon sekali lagi.

Apa yang perlu dilakukan sekiranya mel suara anda tidak akan dipadamkan di iPhone anda

Mel suara yang tidak dipadamkan adalah satu lagi masalah biasa dengan pengguna iPhone. Sekali lagi, tidak jelas apa yang menyebabkan masalah ini, tetapi kami tahu beberapa kaedah yang berbeza untuk berpotensi memperbaikinya. Sekiranya anda tidak dapat menghapus mel suara pada iPhone anda, cuba perbaiki ini.

Gunakan mod kapal terbang

Pembaikan yang paling biasa untuk ini adalah menukar telefon anda ke Mod Pesawat dan keluar semula. Mod kapal terbang mematikan semua isyarat selular, Bluetooth, dan Wi-fi.

Menghidupkan mod Pesawat kemudian menghidupkannya semula telah berjaya bagi sebilangan orang yang saya tanyakan mengenai masalah mel suara, jadi patut dicuba.

Sekiranya Mod Pesawat sendiri tidak berfungsi, matikan WiFi atau 4G dan kemudian cuba lagi. Ini juga boleh berfungsi.

Padamkan mel suara dari rangkaian

Sekiranya kaedah mod kapal terbang tidak berfungsi, pastikan mel suara telah dipadamkan dari rangkaian anda.

 1. Hubungi nombor mel suara anda (ia berbeza bergantung pada penyedia perkhidmatan anda) dan masukkan PIN mel suara anda.
 2. Pilih mel suara dan padamkannya.
 3. Tutup panggilan dan kemudian sambung kembali. Seharusnya anda tidak mempunyai mesej suara.

Kosongkan mesej mel suara yang dipadamkan

iOS (sistem operasi iPhone) menggunakan sistem yang serupa dengan Sampah pada Mac, kerana dengan menghapus mel suara akan mengeluarkannya dari pandangan tetapi tidak semestinya membuang fail sepenuhnya. Sekiranya iPhone anda masih mengambil fail itu, ia akan kelihatan tidak dapat dihapuskan.

 1. Buka aplikasi Telefon anda dan pilih Mel suara.
 2. Pilih Mesej yang Dihapuskan.
 3. Pilih Dipadamkan di bahagian atas halaman.
 4. Pilih Kosongkan semua.

Ini akan membuang mel suara secara kekal dari telefon anda sehingga tidak lagi memberitahu anda.

Nyalakan semula atau tetapkan semula telefon anda

Sekiranya semua langkah tersebut gagal, but semula mungkin berjalan lancar. Sekiranya anda telah mencuba Mode Pesawat, menghapus mesej mel suara, dan membersihkan mesej lama, ini adalah tugas seterusnya. Cuba but semula mudah untuk melihat bagaimana kelanjutannya.

Sekiranya tidak berjaya, anda mungkin perlu hidup dengan pemberitahuan mel suara hanya duduk di sana, atau anda mungkin perlu mencuba tetapan semula sepenuhnya iPhone anda. Ini adalah langkah terakhir tetapi dapat menyelesaikan kebanyakan masalah dengan iOS jadi mungkin patut dicuba. Ingatlah untuk menyandarkan telefon anda jika anda memutuskan untuk mencubanya.

Sekiranya anda memutuskan untuk menetapkan semula iPhone anda, berikut adalah beberapa artikel TechJunkie yang mungkin berguna:

Cara Kilang Tetapkan Semula iPhone X

Cara Hard Reset iPhone 7 Dan iPhone 7 Plus

Cara Membuat Semula Kilang Apple iPhone Xs, iPhone Xs Max dan iPhone Xr

Sekiranya anda menganggap artikel ini berguna, anda mungkin dapat membantu artikel TechJunkie lain, termasuk Cara Merakam Skrin iPhone anda dan Chrome Mengambil Banyak Ruang iPhone - Cara Memperbaiki.

Adakah anda mempunyai petua atau trik untuk menyelesaikan masalah dengan mel suara pada iPhone? Sekiranya ada, sila tinggalkan komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found