Cara Mengaburkan Latar Belakang di VSCO

VSCO telah lama menjadi salah satu aplikasi penyuntingan foto yang paling popular. Banyak jurugambar menggunakannya untuk mengambil gambar mereka ke tahap seterusnya. Terima kasih kepada pelbagai pilihan yang disediakannya, VSCO adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto yang paling komprehensif di luar sana.

Cara Mengaburkan Latar Belakang di VSCO

Sekiranya anda menggunakan pilihan percuma, anda akan mendapat banyak ciri yang dapat anda temukan di setiap aplikasi penyuntingan yang baik, seperti penapis, pratetap yang berbeza, dan banyak tetapan penyesuaian. Sekiranya anda memutuskan untuk melanggan versi berbayar, anda akan mendapat lebih banyak lagi ciri yang membolehkan anda mengawal sepenuhnya foto anda.

Namun, anda tidak akan mendapat pilihan untuk mengaburkan latar belakang dari dalam aplikasi. Sekiranya anda mencari penampilan potret itu, anda boleh menggunakan pelbagai aplikasi berbeza yang membolehkan anda melakukan ini. Mari kita lihat beberapa yang paling popular.

Fokus Selepas

AfterFocus membolehkan anda membuat gambar jenis DSLR dengan latar belakang kabur dalam sekelip mata. Ia menawarkan pelbagai ciri yang membolehkan anda memanipulasi kawasan fokus dan membuat penampilan yang anda inginkan. Dengan melukis garis di sekitar objek fokus anda, anda membiarkan aplikasi mengetahui bahagian foto mana yang harus menonjol. Terdapat juga pilihan Motion Blur sekiranya anda mahu fokus pada sesuatu yang bergerak.

Aplikasi ini pada masa ini hanya tersedia untuk Android. Versi berbayar mengandungi iklan, tetapi anda dapat memutuskan untuk meningkatkan ke pro untuk menghapusnya.

Studio Foto PicsArt

Dengan lebih daripada 500 juta muat turun, PicsArt Photo Studio adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto yang paling berkemampuan di luar sana. Ia menawarkan ciri-ciri yang membolehkan anda memanipulasi foto dengan pelbagai cara, termasuk mengaburkan latar belakang.

Kabur biasa membolehkan anda membuat kabur di sekeliling objek dengan cara yang banyak dilakukan oleh aplikasi lain. Anda mendapat garis bulat yang anda letakkan di sekeliling objek dan kemudian menyesuaikan kekuatan kabur di sekelilingnya. Anda juga boleh memilih Zum Fokus, yang membolehkan anda mengetuk bahagian foto yang anda mahu fokus dan kemudian menyesuaikan ukuran dan intensiti kabur di sekelilingnya. Sama dengan pilihan pertama kami, aplikasi ini juga membolehkan anda menggunakan ciri Motion Blur.

Aplikasi ini tersedia untuk Android dan iOS, jadi tidak kira peranti mana yang anda gunakan, Anda dapat memanfaatkan sepenuhnya fitur aplikasi.

Latar Belakang Foto Kabur

Sekiranya anda pengguna iOS, dan menginginkan aplikasi khusus untuk mengaburkan latar belakang, Blur Photo Background boleh menjadi pilihan yang tepat. Ia tidak banyak berlaku selain itu, tetapi ia mempunyai pelbagai pilihan kabur. Setelah anda menetapkan objek fokus anda, anda boleh memilih antara pelbagai kesan kabur. Ini termasuk Mosaic, Crystalize, dan Glass. Terdapat juga pilihan Zoom dan Motion Blur, jadi anda boleh membuat semua jenis kesan yang berbeza dalam beberapa ketukan.

Kata Akhir

Walaupun VSCO tidak menawarkan pengaburan latar belakang, terdapat banyak aplikasi di luar sana. VSCO masih melakukan pekerjaan yang luar biasa dengan membiarkan anda mengedit foto, tetapi menggabungkannya dengan aplikasi lain akan membolehkan anda membuat foto yang benar-benar menakjubkan.

Lihat aplikasi yang diserlahkan dalam artikel ini untuk mencari aplikasi yang paling sesuai dengan gaya fotografi anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found