Cara Menonton Saluran Penemuan Tanpa Kabel

Penemuan adalah tontonan penting bagi mereka yang menikmati pertunjukan ilmiah dan teknologi, dokumentari mengenai alam, luar angkasa, dan program serupa lainnya. Sekiranya anda memotong tali pusat, itu tidak bermakna anda mahu menyerah pada Discovery.

Dalam artikel ini, kami akan membahas semua cara berbeza untuk terus menonton saluran sains kegemaran anda tanpa kabel.

Adakah Terdapat Pilihan Percuma?

Tidak ada cara yang terbukti untuk menonton Discovery Channel secara percuma. Anda perlu tetap dengan penyedia kabel anda atau memilih perkhidmatan streaming berbayar untuk terus menonton Gold Rush, Deadlying Catch, dan rancangan Discovery lain yang popular.

Walau bagaimanapun, anda mungkin memanfaatkan hakikat bahawa kebanyakan perkhidmatan streaming menawarkan percubaan percuma. Mereka biasanya berlangsung seminggu, tetapi beralih dari satu perkhidmatan ke perkhidmatan yang lain dapat memberi anda streaming Discovery percuma selama lebih dari sebulan.

Jangan lupa berhenti berlangganan apabila tiba masanya untuk membuat pembayaran pertama. Anda juga boleh mencuba ini. Muat turun aplikasi DiscoveryGO, tersedia untuk mereka yang boleh log masuk dengan kelayakan kabel mereka. Anda boleh mencuba menggunakan kelayakan perkhidmatan internet anda, tetapi tidak ada jaminan anda akan berjaya. Anda juga boleh memeriksa sama ada penyedia TV anda, seperti Hulu atau Philo, diterima dan menggunakan kelayakan ini untuk log masuk dan menggunakan aplikasi.

Terdapat beberapa kandungan percuma yang terdapat dalam aplikasi DiscoveryGO, tetapi kebanyakannya hanya klip kecil dari rancangan Discovery yang paling terkenal dan bukan episod penuh.

Sekiranya anda berminat dengan kandungan langsung Discovery dan ingin mengakses keseluruhan episod semua rancangan yang anda gemari, anda perlu memilih langganan.

cara menonton saluran penemuan

Discovery Plus

Sekiranya anda hanya berminat dengan kandungan Discovery, lihat Discovery Plus terlebih dahulu. Pelan langganan kos rendah ini bermaksud anda dapat menonton kandungan yang dimuatkan terlebih dahulu tanpa perlu log masuk dengan penyedia kabel. Malangnya, ia tidak menawarkan kandungan Langsung, namun begitu, anda akan mendapat rancangan kegemaran anda di sini.

Bermula pada $ 4,99 / bln. anda mendapat akses ke rancangan TV Discovery bila-bila masa anda mahu menontonnya. Sekiranya anda lebih suka kandungan bebas iklan, itu hanya $ 6,99 / bln. Langganan juga menawarkan percubaan percuma 7 hari seperti DiscoveryGo.

Perkhidmatan Strim Apa yang Membawa Saluran Penemuan?

Banyak dari mereka! Senarai ini cukup lengkap, kerana hampir semua perkhidmatan penstriman popular termasuk saluran ini dalam barisan mereka. Persoalannya ialah, pakej apa yang anda dapati sesuai dan seberapa serasi dengan perkhidmatan ini dengan peranti anda.

Anda boleh menonton Discovery dengan perkhidmatan berikut:

  1. Philo
  2. TV Sling
  3. TV YouTube
  4. FuboTV
  5. TV AT&T Sekarang
  6. Hulu + TV Langsung

Anda mempunyai satu lagi pilihan. Sekiranya anda hanya berminat dengan satu atau dua rancangan, anda tidak perlu membeli keseluruhan saluran yang tidak akan anda tonton. Anda boleh membeli episod tertentu rancangan kegemaran anda di Amazon.

Contohnya, musim terbaru rancangan Discovery berharga $ 14.99. Ini kurang daripada langganan bulanan untuk perkhidmatan streaming termurah. Oleh itu, lebih masuk akal jika anda hanya mahu menonton satu rancangan sahaja. Tetapi, jika anda ahli Amazon Prime, anda akan mempunyai banyak rancangan Discovery Channel untuk ditonton secara percuma juga!

Cara Menonton Penemuan dengan Philo

Salah satu pilihan yang paling berpatutan, Philo, memberi anda akses ke episod Discovery kegemaran anda dengan hanya $ 20 sebulan. Ia dilengkapi dengan percubaan percuma, dan, sejak penulisan ini, menawarkan 63 saluran untuk dipilih. Susunannya merangkumi hampir keseluruhan keluarga Discovery, jadi anda juga dapat menikmati Animal Planet, DIY Channel, History Channel, dan banyak lagi.

Philo membolehkan sepuluh profil setiap akaun dan tiga peranti disiarkan pada satu-satu masa, tidak buruk untuk $ 20 / bulan.

Sebilangan besar platform menyokong Philo, jadi anda boleh memulakannya hari ini - hanya kunjungi gedung aplikasi pada peranti anda, dan anda sudah bersedia.

Cara Menonton Penemuan dengan Sling TV

Discovery tersedia untuk pelanggan TV Sling sebagai sebahagian daripada pakej Blue. Sekiranya anda berminat dengan barisan saluran yang lebih komprehensif, anda boleh memilih pelan Orange + Blue yang sedikit lebih mahal, yang berharga $ 50 sebulan, sementara yang biru berharga $ 35.

Pakej Sling TV Blue merangkumi beberapa saluran lain dari keluarga Discovery juga, seperti TLC atau Food Network. Anda boleh menonton aliran pada tiga peranti sekaligus jika memilih rancangan Biru.

Cara Menonton Penemuan dengan TV YouTubeHalaman Langganan TV YouTube

YouTube TV adalah perkhidmatan penstriman lain yang menampilkan Discovery Channel. Walaupun agak muda, platform ini sudah cukup popular, kerana keserasiannya dengan pelbagai peranti.

YouTube menawarkan satu rancangan dengan harga $ 64,99 sebulan dan mempunyai lebih daripada 85 saluran. Susunannya merangkumi Discovery, Animal Planet, Nat Geo Wild, TLC, dan banyak lagi. Anda boleh menonton Discovery dalam masa nyata, atau memilih episod atas permintaan. Di samping itu, anda juga boleh merakamnya ke DVR Cloud yang menyimpan fail sehingga sembilan bulan.

Cara Menonton Penemuan dengan FuboTV

FuboTV adalah perkhidmatan streaming lain yang membolehkan anda menonton Discovery secara langsung. Pada tahun 2020, FuboTV termasuk Discovery dan beberapa saluran yang lebih menarik dalam pakej Standard, yang paling murah juga tersedia. Selain daripada Discovery Channel, anda boleh menikmati Animal Planet, TLC, Food Network, Travel Channel dan banyak lagi.

Pelan Permulaan berharga $ 64,99 sebulan dan pada masa ini mempunyai 115 saluran. Ia serasi dengan hampir semua peranti dan membolehkan anda melakukan streaming pada tiga daripadanya pada masa yang sama. Terdapat juga pilihan untuk menyimpan 250 jam kandungan dan menonton episod atas permintaan.

Cara Menonton Penemuan dengan TV AT&T Sekarang

Ramai orang menyukai alternatif kabel ini kerana senarai saluran yang lengkap (lebih dari 140 dengan pakejnya yang paling luas). Untuk menstrim Discovery, anda sekurang-kurangnya perlu memilih pakej Hiburan yang pada masa ini berharga $ 69.99 / bulan. Sekiranya anda mencari lebih banyak saluran, lihat rancangan Pilihan, Xtra, atau Ultimate. Mereka mungkin lebih mahal, tetapi mereka juga menawarkan Discovery Family, Discovery Life, Discovery en Español, dan banyak lagi.

Mendapatkan langganan AT&T TV Now anda adalah mudah. Kunjungi laman web rasmi perkhidmatan ini dan pilih salah satu pakej, buat akaun, dan anda sudah bersedia untuk melakukan streaming.

Cara Menonton Penemuan dengan Hulu + TV Langsung

Hulu adalah salah satu perkhidmatan streaming yang paling popular, bersama dengan Netflix. Rancangan mereka merangkumi satu pakej dengan harga $ 64,99 sebulan. Untuk harga ini, anda mendapat lebih dari 60 saluran, termasuk Discovery Channel.

Hulu mempunyai sokongan peranti yang sangat baik yang membolehkan anda melakukan streaming pada dua peranti secara serentak. Malangnya, rancangan asas hanya mengandungi saluran Penemuan utama. Namun, anda boleh memilih tambahan Hiburan dengan tambahan $ 8 sebulan untuk mendapatkan Discovery Family dan Discovery Life juga. Tambahan dalam bahasa Sepanyol merangkumi Discovery en Español dan Discovery Familia.

menonton saluran penemuan tanpa kabel

Bagaimana Menonton Saluran Penemuan pada Peranti yang Berbeza?

Aplikasi penstriman yang disenaraikan sebelumnya disokong oleh hampir setiap peranti yang ada. Yakinlah, anda akan menjumpai yang sesuai untuk apa sahaja peranti yang ingin anda strimkan.

Telefon pintar dan tablet Android tidak mempunyai aplikasi Philo asli sebelumnya, tetapi kini ada. Oleh itu, mereka menyokong semua perkhidmatan penstriman yang disebutkan di atas. Perkara yang sama berlaku untuk iPhone dan iPad - serasi dengan semua aplikasi yang mengalirkan Discovery.

Sekiranya anda mempunyai Amazon Fire TV, anda mempunyai beberapa pilihan. Anda boleh menonton Discovery di Philo, TV YouTube, Sling TV, FuboTV, AT&T TV Now, dan Hulu + Live TV.

Sekiranya anda ingin melakukan streaming Discovery di Apple TV, anda boleh memuat turun aplikasi DiscoveryGO dan cuba log masuk dengan kelayakan perkhidmatan streaming anda. Sebarang perkhidmatan dari senarai kami akan berfungsi di Apple TV anda, cukup kunjungi App Store untuk memuat turunnya.

Peranti Roku terkenal dengan keserasiannya yang sangat baik. Tidak hairanlah jika anda dapat melakukan streaming Discovery menggunakan salah satu daripada enam aplikasi yang telah kami sebutkan dalam artikel tersebut. Pilih sahaja yang sesuai dengan keperluan anda dari Roku Channel Store. Aplikasi DiscoveryGO juga akan berfungsi.

Penemuan Pergi

Konsol permainan juga dapat mengalirkan Discovery, walaupun pilihannya agak terhad di sini. Anda dapat memilih antara Sling TV, yang disokong oleh Xbox One, dan Hulu, yang tersedia untuk Xbox One dan Xbox 360, serta Nintendo Switch. TV YouTube juga boleh disiarkan di Xbox One.

Sokongan Chromecast juga tidak ketinggalan. Anda boleh melakukan streaming Discovery melalui Philo, Sling TV, AT&T TV Now, FuboTV, Hulu, dan YouTube TV.

Temui Keluarga Penemuan Tanpa Kabel

Seperti yang anda lihat, banyak penyedia TV selain kabel memahami kepentingan Discovery Channel. Ia menghiburkan dan mendidik serta sesuai untuk seisi keluarga. Itulah sebabnya anda mempunyai begitu banyak pilihan ketika menyiarkan saluran ini secara langsung, atau menonton kandungan atas permintaan. Cari alternatif kabel yang sesuai dengan gaya hidup dan pilihan anda dan mulailah menikmati Discovery hari ini.

Apa pilihan yang akan anda pilih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found