Cara Menonton HBO Secara Langsung Tanpa Kabel

Sebagai salah satu rangkaian televisyen premium di sekitarnya, HBO menawarkan sebilangan besar filem dan rancangan TV. Memiliki beberapa tajuk asli yang terbaik, ini pastinya merupakan perkhidmatan yang patut dijaga sebaik sahaja anda memutuskan hubungan dengan operator kabel.

Cara Menonton HBO Secara Langsung Tanpa Kabel

Terima kasih kepada banyak sumber alternatif, mendapatkan pengaturcaraan HBO tidak begitu rumit pada masa kini. Anda boleh memilih salah satu perkhidmatan penstriman atau membeli peranti penstriman. Terdapat juga pilihan untuk mendapatkan aplikasi streaming proprietari HBO untuk terus menonton semua eksklusif tersebut.

Adakah Terdapat Pilihan Percuma?

Walaupun bukan cara rasmi untuk mengakses HBO, anda boleh menggunakan laman web streaming untuk menonton pelbagai saluran rangkaian secara percuma. Salah satu laman web tersebut ialah 123TVnow.com. Dengan pilihan ini, anda dapat menikmati aliran HD HBO secara percuma.

Seperti mana-mana perkhidmatan yang membolehkan anda mengakses kandungan berbayar secara percuma, 123TVNow tidak akan memberikan anda pengalaman menonton terbaik. Ia pasti tidak hampir dengan apa yang disediakan oleh perkhidmatan penstriman rasmi.

Kelemahan utama adalah jeda rawak yang mengganggu aliran anda. Untuk terus menonton rancangan HBO kegemaran anda, anda perlu mengklik butang main sekali lagi. Pada gilirannya, itu akan membuka iklan pop-up invasif, seterusnya mengurangkan keselesaan aliran anda.

Perkhidmatan Streaming Apa yang Menyediakan HBO?

Sekiranya anda ingin menonton HBO tanpa sebarang gangguan, yang terbaik adalah melanggan salah satu perkhidmatan penstriman yang tersedia. Ini akan menjadikan anda antara muka mesra pengguna yang sangat mudah digunakan, serta kualiti gambar Full HD atau 4K.

Cara Menonton HBO Langsung tanpa Kabel - HBO Sekarang

Cara Menonton HBO dengan HBO Sekarang

Oleh kerana HBO sudah lama beroperasi, tidak hairanlah mereka hadir dengan hampir semua operator kabel. Tetapi jika anda merancang untuk menjadi pemotong tali pusat, maka HBO Now mungkin merupakan penyelesaian yang tepat untuk anda.

Sebagai perkhidmatan penstriman berasaskan langganan, HBO Now bebas daripada mana-mana pengendali. Oleh itu, anda dapat mengakses katalog HBO yang lengkap pada bila-bila masa yang anda mahukan. Anda dapat menggunakannya dari komputer desktop atau komputer riba, serta dari telefon pintar atau tablet mana pun. Terdapat aplikasi mudah alih khusus untuk kedua-dua peranti mudah alih Android dan Apple.

Di samping perkhidmatan ini, terdapat juga HBO GO yang pada dasarnya sama dengan HBO Now. Satu-satunya perbezaan adalah bagaimana anda mendapatkan langganan anda. Penyedia kabel biasanya menawarkan HBO GO sebagai perkhidmatan premium - jadi ini tidak akan berlaku untuk pemotong tali. Walaupun di beberapa kawasan, anda mungkin mendapatkan HBO GO melalui pembawa mudah alih anda. Sekiranya demikian, anda mungkin mendapatkannya secara percuma dengan paket pelan mudah alih anda.

Cara Menonton HBO dengan Hulu

Cara lain untuk menonton HBO Live adalah melalui perkhidmatan streaming. Pada masa ini salah satu yang paling popular adalah Hulu. Selain HBO, anda juga boleh menemui banyak hiburan lain di sini.

Untuk menonton HBO di Hulu, pertama anda harus melanggan salah satu rancangan mereka. Yang asas memberikan anda akses ke seluruh katalog atas permintaan Hulu, termasuk kandungan asalnya. Rancangan "TV Hulu + Langsung" menambah lebih daripada 60 saluran televisyen langsung, serta pilihan DVR. Ini akan membolehkan anda merakam hingga 50 jam rancangan kegemaran anda terus ke storan Awan khusus.

Berkat ini, anda dapat mengakses kandungan yang disimpan secara praktikal dari mana-mana peranti. Untuk menonton Hulu di telefon pintar atau tablet anda, cukup muat turun aplikasi mudah alih mereka. Ia tersedia untuk kedua-dua peranti mudah alih Android dan iOS.

Sayangnya, HBO adalah perkhidmatan premium, yang bermaksud hanya tersedia sebagai tambahan. Oleh kerana tiada rancangan Hulu yang termasuk dalam harga asas mereka, anda harus membayar HBO di atas langganan Hulu bulanan anda. Nasib baik, ada percubaan percuma untuk kedua-dua rancangan Hulu, dan juga tambahan HBO. Ini membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka selama seminggu. Lihat untuk mengetahui apakah kombinasi ini sesuai untuk anda.

Cara Menonton HBO Langsung tanpa Kabel - Video Perdana

Cara Menonton HBO dengan Amazon Prime

Untuk menonton HBO menggunakan Amazon Prime, pertama anda perlu melanggan perkhidmatan streaming Amazon. Sama seperti Hulu, Amazon juga menganggap HBO sebagai perkhidmatan premium. Ini menunjukkan bahawa anda perlu membeli HBO sebagai tambahan, meningkatkan jumlah langganan Amazon bulanan anda.

Seperti banyak perkhidmatan penstriman lain, Amazon juga membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka selama satu minggu. Lawati halaman promo Amazon Prime dan memohon percubaan percuma dalam beberapa langkah mudah. Aplikasi mudah alih mereka tersedia untuk telefon pintar dan tablet Android dan Apple.

Cara Menonton HBO dengan AT&T TV

Bagi sesiapa sahaja yang menggunakan perkhidmatan AT&T, sangat mudah untuk mendapatkan HBO. Ini sangat masuk akal, kerana syarikat telekomunikasi adalah syarikat induk HBO.

Untuk pengguna baru mereka, AT&T TV membenarkan akses ke HBO secara percuma selama 12 bulan pertama kontrak. Selepas itu, anda perlu membayar langganan bulanan untuk HBO. Sama seperti Hulu dan Amazon Prime, AT&T memperlakukannya seperti perkhidmatan premium juga.

Terlebih lagi, menggunakan TV AT&T akan memberi anda akses ke HBO GO secara percuma. Dengan cara itu anda dapat mengawasi rancangan kegemaran anda bila-bila masa, di mana sahaja anda berada. HBO GO tersedia untuk telefon pintar dan tablet Android dan Apple.

Cara Menonton HBO Langsung tanpa Kabel - AT&T Tv Sekarang

Peranti Streaming Apa yang Menyokong HBO?

Ketika menonton rancangan TV kegemaran anda dalam keselesaan rumah anda, itulah cara yang disukai bagi kebanyakan orang. Sekiranya anda memutuskan untuk meneruskan tanpa perkhidmatan kabel, tidak perlu risau. Peranti penstriman yang popular membolehkan anda mengakses banyak kandungan menghiburkan terus dari TV anda.

Bagaimana Menonton HBO di Fire TV Stick?

Sekiranya anda memilih Fire TV Stick Amazon, mendapatkan HBO Now adalah sangat mudah. Anda hanya perlu mengakses Amazon Appstore dari peranti Fire anda dan memasang aplikasi mudah alih HBO Now.

Untuk pelanggan baru, HBO menyediakan percubaan percuma selama tujuh hari, jadi pastikan anda menggunakannya. Menjadi perkhidmatan berdasarkan langganan, setelah percubaan ini tamat, anda perlu membayar yuran bulanan untuk terus menonton HBO.

Bagaimana Menonton HBO di AppleTV?

Sekiranya anda memilih untuk tidak meninggalkan ekosistem Apple anda, maka Apple TV boleh menjadi penyelesaian terbaik untuk anda. Anda boleh menggunakan aplikasi HBO lalai yang disertakan dengan peranti Apple TV atau memuat turun HBO Now dari App Store.

Harap maklum bahawa jika anda sudah mempunyai langganan HBO Now, ia tidak akan berfungsi dengan aplikasi HBO asli pada peranti Apple TV anda. Untuk menggunakan aplikasi HBO, anda perlu melanggan perkhidmatan HBO terus dari borang pendaftaran aplikasi. Ini menunjukkan bahawa anda harus membatalkan langganan HBO Now yang ada. Untuk mengelakkan semua kerumitan, sebaiknya ikuti HBO Sekarang dan anda sudah siap.

Tonton HBO Live tanpa Kabel

Bagaimana Menonton HBO di Roku?

Dengan peranti streaming Roku, anda boleh mengakses kandungan HBO kegemaran anda dengan dua cara. Yang paling jelas ialah memasang HBO Now ke peranti Roku anda dan menggunakan aplikasi untuk mengakses kandungan.

Pilihan lain ialah menambahkan HBO ke Roku Channel - perkhidmatan penstriman percuma Roku yang ditujukan untuk TV langsung dan premium. Dengan cara ini, anda tidak perlu membuka aplikasi HBO Now untuk melihat kandungan yang tersedia. Sebaliknya, semua tajuk HBO akan muncul secara automatik dalam senarai Saluran Roku anda, bersama dengan semua kandungan lain yang disediakan oleh perkhidmatan ini.

Sudah tentu, kedua-dua pilihan ini menunjukkan bahawa anda perlu mempunyai langganan perkhidmatan HBO Now yang sah untuk menontonnya dengan Roku. Sebelum anda melanggan perkhidmatan streaming HBO, gunakan percubaan tujuh hari percuma.

Menikmati HBO Tanpa Kabel

Setelah anda memutuskan hubungan dengan operator kabel anda, mendapatkan HBO cukup mudah. Anda boleh pergi dengan aplikasi streaming HBO atau anda boleh melanggan perkhidmatan streaming yang menyokongnya. Sekiranya anda ingin menikmati sumber asli HBO dari keselesaan rumah anda, maka pilih salah satu peranti penstriman. Dan pastikan anda menggunakan percubaan percuma untuk menguji perkhidmatan yang telah anda baca dalam artikel ini.

Adakah anda berjaya mengatur streaming HBO? Mana satu pilihan yang anda pilih? Sila kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found