Cara Menonton Saluran Tempatan di Roku

Roku adalah salah satu pilihan paling popular di kalangan bekas pengguna TV kabel yang telah memutuskan tali dan beralih ke perkhidmatan TV lain. Banyak penonton sering kecewa kerana kehilangan saluran tempatan mereka. Sama ada sitkom TV kegemaran anda, drama jenayah, atau hanya berita tempatan, anda mungkin tertanya-tanya; bagaimana saya boleh menonton saluran tempatan saya?

Cara Menonton Saluran Tempatan di Roku

Sekiranya anda masih ingin menonton saluran tempatan kegemaran anda, anda bernasib baik kerana terdapat banyak cara untuk mendapatkannya di Roku anda. Teruskan membaca untuk mengetahui mengenai pilihan teratas.

Saluran Tempatan Rasmi di Roku

Pilihan pertama yang tersedia untuk anda ialah senarai saluran tempatan rasmi Roku. Pada masa ini, Roku mempunyai lebih dari 100 saluran yang tersedia, termasuk News 12, Boston 25, FOX13 Memphis News, dan banyak lagi yang lain.

Walau bagaimanapun, kelemahan utama di sini ialah senarai sentiasa berubah. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa saluran perlu memilih untuk tersedia di Roku. Saluran filem dan berita tempatan adalah tumit Achilles Roku.

Cara paling mudah untuk mencari saluran yang ada adalah dengan melog masuk ke laman web Roku dari penyemak imbas anda. Tinjau senarai rangkaian yang ada dan semak perinciannya. Sebilangan perkhidmatan ini hanya tersedia dengan langganan berbayar, jadi anda pasti ingin tahu sebelum anda mengklik butang "Pasang".

Setelah menemui yang anda suka, anda boleh memasangnya terus dari laman web.

Saluran Pihak Ketiga

Sekiranya stesen TV tempatan kegemaran anda tidak ditampilkan di Roku atau keluar dari platform, anda boleh memilih salah satu aplikasi pihak ketiga rasmi. Anda mesti menjumpainya dengan mudah di kedai Roku. Berikut adalah aplikasi yang paling terkenal.

TV Haystack

TV Haystack

Haystack TV adalah pilihan yang baik untuk semua penonton, sama ada mereka berminat dengan stesen TV tempatan atau nasional. Di segmen tempatan, Haystack menawarkan lebih daripada 150 stesen berita. Yang paling terkenal termasuk gabungan terkenal CBS - WBBM Chicago, KPIX San Francisco, KCAL Los Angeles, dan WBZ Boston, untuk beberapa nama.

BeritaOn

BeritaOn

NewsOn adalah satu lagi pilihan utama dalam segmen ini. Ini adalah aplikasi percuma, selain Roku, juga tersedia di beberapa platform lain. Pada saat penulisan ini, daftar mereka merangkumi lebih dari 200 saluran berita tempatan dari seluruh Amerika Syarikat. Pemilik mendakwa bahawa NewsOn merangkumi sekitar 83% daripada keseluruhan populasi.

Walau bagaimanapun, pada sisi negatifnya, anda hanya dapat menonton saluran berita. Untuk filem, sukan, dan kandungan lain, anda harus mencari penyelesaian lain.

Kumpulan TV Internet

Beberapa ISP menawarkan kumpulan kurus yang disebut kepada mereka yang ingin memotong tali pusat dan berhenti menggunakan TV kabel tradisional. Bundel ini berpatutan dan tidak ada bayaran persediaan. Walau bagaimanapun, kandungan setiap kumpulan bergantung pada jumlah stesen yang memilih.

Aliran DirecTV

Stream DirecTV adalah pilihan yang sangat popular di kalangan pengguna bundle TV internet. Ia menawarkan beberapa pakej dalam bahasa Inggeris dan satu yang menumpukan pada saluran berbahasa Sepanyol.

Pada masa ini, pakej DirecTV Entertainment menawarkan lebih daripada 160 saluran dan berharga $ 64.99 sebulan. Pakej seterusnya, “DirecTV Choice, mempunyai lebih dari 185 saluran dan akan dikenakan biaya $ 69,99 sebulan. Paket Ultimate mempunyai lebih daripada 250 saluran dan akan dikenakan biaya $ 84.99 sebulan. Pakej Premier berharga $ 134.99 / bulan dan menyediakan akses ke lebih daripada 330 saluran.

FuboTV

FuboTV

FuboTV adalah pilihan yang bagus untuk penagih sukan. Aplikasi ini menawarkan lebih daripada 70, kebanyakan saluran berorientasikan sukan dari seluruh negara. Tidak ada program Rangkaian ABC, walaupun anda dapat menonton saluran CBS, NBC, dan Fox tempatan hampir di mana sahaja.

FuboTV menawarkan beberapa pakej standard, serta banyak tambahan. Bulan pertama dengan pek Starter FuboTV berharga $ 64.99 dan termasuk akses ke 115 saluran. Pilihan FuboTV Pro berharga $ 69.99 dan juga hanya mempunyai 115 saluran, tetapi menyediakan lebih banyak skrin sekaligus dan penyimpanan awan.

Pek FuboTV Latino Quarterly berharga $ 33 sebulan dan mempunyai 32 saluran dalam bahasa Sepanyol. Pakej dalam bahasa Portugis juga disediakan.

TV Sling

TV Sling

Sling TV adalah perkhidmatan TV internet pertama di Amerika Syarikat ketika dilancarkan pada tahun 2014. Pada saat penulisan ini, ia mempunyai beberapa juta pelanggan di seluruh negara. Sling TV terkenal dengan perkhidmatannya yang berpatutan dan boleh dipercayai.

Menu Sling TV didasarkan pada saluran Fox dan NBC, dengan ABC dan CBS benar-benar keluar dari gambar. Terdapat dua rancangan langganan utama - "Sling Orange" dan "Sling Blue". Kedua-duanya berharga $ 35 sebulan, tetapi pemilihan saluran / jumlah dan jumlah skrin serentak yang ada berbeza. Anda juga boleh menggabungkannya untuk liputan penuh. Pelan "Orange + Blue" berharga $ 50 sebulan.

Antena OTA

Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah dengan kumpulan, penyedia, dan langganan bulanan, anda boleh memilih untuk memasang antena over-the-air (OTA). Perlu diingat bahawa pilihan ini disyorkan untuk pengguna yang mempunyai set TV dengan sistem operasi Roku. Untuk menyambungkan antena ke TV, anda perlu mengikuti arahan di skrin TV anda. Anda boleh mendapatkannya di menu utama.

Dengan cara ini, anda dapat menonton saluran NBC, Fox, CBS, ABC, dan CW tempatan anda secara percuma. Sekiranya anda ingin merakam permainan, filem, dan episod rancangan TV kegemaran anda, pertaruhan terbaik anda ialah membeli Tablo.

Langgan Saluran Kegemaran Anda

Akhir sekali, anda boleh membayar langganan ke sebilangan besar saluran tempatan kegemaran anda. Sebagai contoh, CBS All Access (tersedia sebagai aplikasi di Roku) membolehkan anda mengakses rancangan, berita, sukan, dan filem kegemaran anda di seluruh negara serta apa sahaja rancangan tempatan.

Saluran terkemuka lain mempunyai pilihan yang sama. Walaupun anda perlu membayar yuran bulanan untuk jenis perkhidmatan ini, pastinya jauh lebih murah daripada membayar bil kabel atau satelit bulanan.

Pemikiran Akhir

Roku adalah peranti OTT hebat yang menawarkan banyak ciri dan kemungkinan, dan menonton stesen TV tempatan ada di antaranya. Sekiranya anda pemotong tali enggan menyerah pada saluran tempatan kegemarannya, Roku mempunyai punggung anda tanpa mengira kedalaman dompet anda.

Kongsi pemikiran anda untuk mengakses saluran tempatan pada peranti Roku anda di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found