Cara Menonton Netflix Dalam 1080p Di Chrome Atau Firefox

Netflix, sama ada anda menontonnya di TV, atau di komputer dalam penyemak imbas seperti Google Chrome atau Mozilla Firefox, adalah perkara yang tidak dapat diubah. Tidak semudah itu memuatkan komputer riba, log masuk ke akaun Netflix anda dan bermain filem. Kadang-kadang anda menghadapi ralat audio, atau lebih biasa, masalah dengan kualiti video.

Selain itu, tidak jelas bagaimana menyesuaikan kualiti video filem atau rancangan TV - tidak semudah mengklik ikon roda gigi yang akan Anda lihat di YouTube untuk menyesuaikan kualitinya.

Oleh itu, jika anda tertanya-tanya mengapa anda tidak mendapat kualiti 1080p di Google Chrome atau Mozilla Firefox, ikuti di bawah. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat meningkatkan kualiti itu dengan segera. Mari selam masuk.

Pengoptimuman video

Satu sebab besar mengapa Netflix mungkin tidak berjalan pada 1080p di Chrome atau Firefox adalah, secara lalai, Netflix ditetapkan untuk mengoptimumkan kualiti video secara automatik berdasarkan kekuatan sambungan rangkaian anda.

Sekiranya sambungan rangkaian anda perlahan (iaitu lebar jalur rendah), Netflix secara automatik akan menyesuaikan kualiti video dan suara ke tahap yang dapat disokong oleh kelajuan Internet anda sehingga anda masih mendapat pengalaman streaming video yang lancar tanpa penyangga berterusan.

Walau bagaimanapun. anda boleh menyesuaikan kualiti video secara manual dalam tetapan akaun Netflix sehingga tidak mengoptimumkan video secara automatik untuk sambungan rangkaian anda. Dengan menukar tetapan, anda dapat menyimpannya pada 1080p yang konsisten, walaupun anda mungkin mengalami beberapa buffering.

Menukar tetapan kualiti video dalam Netflix sebenarnya cukup mudah. Buka penyemak imbas web anda, menuju ke Netflix, kemudian log masuk ke akaun Netflix anda dengan kelayakan akaun anda.

Sebaik sahaja anda log masuk ke Netflix, klik pada ikon profil di sudut kanan atas dan kemudian pilih pautan yang tertera Akaun.

Di bahagian bawah halaman, anda kemudian mahu memilih Tetapan Main balik pautan. Di sinilah anda akan melihat, secara lalai, ia ditetapkan ke Auto, di mana ia akan menyesuaikan kualiti video secara automatik berdasarkan kekuatan rangkaian anda.

Anda akan melihat tiga pilihan yang boleh kami tetapkan kepada:

  1. Rendah Rendah adalah kualiti video asas, kemungkinan berada di bawah 720p. Ia menggunakan 0.3GB sedikit per jam semasa anda melakukan streaming, mungkin lebih rendah.
  2. Sedang Sedang kualiti mestilah sekitar 720p. Ia menggunakan sedikit lagi, pada 0.7GB sejam video yang ditonton.
  3. Tinggi Tinggi jelas yang terbaik yang anda akan dapat sejauh kualiti video. Sekiranya anda mempunyai rancangan definisi tinggi, Tinggi akan menggunakan kira-kira 3GB per jam, tetapi jika anda mendaftar untuk Ultra HD, anda melihat 7GB per jam video yang ditonton.

Sekarang, jika anda ingin menonton 1080p di penyemak imbas anda, anda pasti ingin mencuba Tinggi tetapan. Walaupun perlu diingat penggunaan data yang lebih tinggi sekiranya anda menggunakan paket data terhad, yang akan menghasilkan lebih banyak uang. Setelah anda memilih Tinggi, tekan biru Jimat butang.

Ini akan membolehkan anda mencapai kualiti 1080p di Mozilla Firefox dan Google Chrome; namun, ada satu lagi tetapan akaun yang perlu kita periksa. Kembali dari laman utama, klik pada ikon profil anda di sudut kanan atas dan kemudian pilih pautan yang tertera Akaun.

Seterusnya, di bawah Perincian Pelan bahagian, pastikan anda merancang HD standardjika tidak, kami perlu mengubah rancangan anda, kerana rancangan anda sekarang tidak menyokong pemutaran 1080p. Untuk melakukan ini, klik sahaja Tukar Pelan di bawah Perincian Pelan bahagian.

Seterusnya, pastikan bahawa HD standard dipilih. Sekiranya tidak, anda tidak akan mendapat kualiti HD yang jernih seperti yang anda mahukan dari Netflix dalam penyemak imbas anda.

Pilihan lain untuk dipilih ialah Premium Ultra HD, yang membuka kualiti video 4K untuk anda; namun, 4K hanya akan berfungsi jika peranti yang anda streaming dapat menyokong main balik 4K, terutama ketika datang ke layar.

Anda juga memerlukan sambungan Internet yang dapat menangani keperluan yang besar. Sekiranya kedua-duanya tidak benar, ia secara automatik kembali ke kualiti HD 1080p standard.

Buat anda merancang pilihan dan tekan Teruskan; ikuti arahan dan perjanjian untuk memilih kenaikan harga semasa beralih dari Definisi Standard ke Definisi Tinggi.

Dan itu semua tetapan yang perlu kita ubah dalam akaun Netflix kita, tetapi masih ada beberapa perkara yang perlu kita lakukan untuk menjadikan 1080p mungkin di Google Chrome dan Mozilla Firefox.

Perlu diingat bahawa perubahan ini yang kami buat akan berlaku semula untuk semua peranti, jadi mana-mana peranti yang sedang anda streaming secara automatik akan kembali ke pengaturan 1080p manual yang kami pilih.

Sokongan perkakasan

Akhirnya, anda perlu memastikan bahawa paparan anda menyokong resolusi 1080p. Ini kurang membimbangkan pada tahun 2019, dengan kebanyakan monitor menghantar dengan resolusi yang lebih baik daripada 1080p selama bertahun-tahun sekarang.

Namun, jika anda menggunakan monitor yang lebih lama, anda ingin mula membeli sesuatu yang sekurang-kurangnya dapat menyokong resolusi 1080p, yang berukuran 1,920 x 1,080.

Berikut adalah dua pilihan paparan yang baik untuk dipertimbangkan:

Acer SB220Q

Monitor SB220Q Acer adalah cara terbaik untuk menonton Netflix dalam 1080p dengan. Ukurannya berukuran 21,5 inci dan mempunyai bezel ultra-tipis sehingga Anda dapat sedekat mungkin dengan pengalaman pawagam.

Ini juga mempunyai kadar penyegaran 75Hz, jadi kualiti video tidak akan kelihatan berombak. Panel IPS yang digunakan Acer benar-benar menghadirkan warna yang realistik juga, menjadikan pengalaman Netflix anda lebih baik.

Beli sekarang di Amazon.

HP Pavilion IPS LCD

HP Pavilion IPS LCD adalah pilihan hebat lain, menyokong pemutaran 1080p dengan resolusi 1,920 x 1080p. Ini mempunyai bingkai yang sedikit lebih tebal daripada Acer, jadi masih bagus untuk mendapatkan pengalaman filem seperti pawagam itu. Ukurannya berukuran 21,5 inci, jadi anda juga akan mendapat pemandangan yang hebat.

Beli sekarang di Amazon

Inti masalah

Sekarang kerana kami mempunyai tetapan akaun Netflix dan konflik perkakasan, ada satu masalah lagi - Firefox dan Chrome tidak menyokong main balik Netflix dalam 1080p, hanya 720p. Itulah sebabnya kami memerlukan pemalam penyemak imbas percuma untuk mengatasi masalah ini.

Sekiranya anda menjalankan Google Chrome, Netflix 1080p adalah peluasan hebat. Dan jika di Firefox, Main semula Force 1080p untuk Netflix adalah tambahan yang baik. Sama ada boleh dipasang secara percuma.

Dengan alat tambah ini dipasang, kita dapat memaksa pemutaran 1080p. Sebaik sahaja anda menyelesaikan proses pemasangan, buka tajuk Netflix dan mulailah memainkannya. Sebaik sahaja anda berada di sana, tekan Ctrl + Alt + Shift + S pada Windows atau Perintah + Pilihan + Shift + S pada papan kekunci Mac. Pintasan papan kekunci ini akan membuka Menu Bitrate Video. Sekiranya rancangan Netflix anda menyokong kualiti HD, dan anda memasang sambungan dengan betul, anda boleh memilih pilihan 1080p (1000) di Menu Bitrate Video, dan tekan Tolak membolehkan anda mula menonton kandungan dalam 1080p.

Perlu diingat bahawa anda harus melalui proses yang sama setiap kali anda memainkan filem baru kerana pilihan anda untuk 1080p HD tidak disimpan untuk digunakan di masa hadapan. Sekiranya anda menonton, katakan, Black Panther, dan tekan 1080p, setelah anda selesai dengan filem itu dan kembali menontonnya beberapa hari kemudian, anda perlu melalui proses yang sama untuk mengaktifkan 1080p sekali lagi , walaupun filem yang sama yang anda tonton dalam HD sebentar tadi. Anda mesti melakukan perkara yang sama untuk setiap filem, episod rancangan TV, dan sebagainya.

Penutup

Dan hanya itu sahaja! Anda boleh mula menonton Netflix di Chrome atau Firefox dengan kualiti 1080p jika anda mengikuti langkah-langkahnya dengan betul - pastikan anda mengganti Bitrate Video secara manual setiap kali anda memulakan rancangan baru!

Sekiranya anda menganggap artikel ini berguna, anda pasti seperti artikel TechJunkie yang lain, seperti ini:

  • 25 Filem Ramah Keluarga Terbaik yang disiarkan di Netflix - Ogos 2019
  • Cara Menggunakan Netflix Tanpa TV Pintar
  • Di mana Muat turun Netflix disimpan di iPhone
  • Netflix Tidak Berfungsi di Chrome - Apa Yang Perlu Dilakukan

Adakah anda mempunyai petua atau trik untuk menggunakan Netflix dalam HD dengan Chrome atau Firefox? Sekiranya ada, sila beritahu kami mengenai perkara ini di komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found