Cara Menonton Twitch pada Nintendo Switch Anda

Nintendo Switch mempunyai keupayaan permainan yang hebat, tetapi tidak mempunyai beberapa ciri utama. Sebagai contoh, pernahkah anda melihat peranti mudah alih moden tanpa kemampuan aplikasi? Nah, Nintendo Switch mungkin yang pertama.

Cara Menonton Twitch pada Nintendo Switch Anda

Oleh itu, mengikut reka bentuk, anda tidak dapat menonton Twitch di Nintendo Switch. Anda tidak dapat melakukan apa-apa yang berkaitan dengan aplikasi, dan ini termasuk media sosial. Namun, ada jalan penyelesaian yang membolehkan anda mengakses aplikasi Twitch di Switch anda.

Penyelesaian

Satu-satunya penyelesaian, buat masa ini, adalah dengan menggunakan sistem OS Android. Caranya adalah dengan menjalankannya "tanpa sistem" menggunakan kad SD yang serasi dengan Switch anda.

Oleh itu, peranti akan menjalankan aplikasi yang tidak dapat ditukar oleh Switch. Dan jangan risau, dari segi perkakasan dan keserasian, tidak ada masalah. Aplikasi seperti Twitch, Netflix, Spotify dan Chrome akan berfungsi seperti daya tarikan.

Oleh itu, pasang versi Android OS tanpa sistem ke kad SD anda. Masukkan kad SD ke dalam Suis anda. Beberapa tweak kemudian, anda boleh memasang Twitch. Tambahan, pelbagai aplikasi Android lain.

menonton kedutan pada suis nintendo

Permainan

Anda telah membeli Tukar untuk permainan. Terdapat berjuta-juta tablet yang boleh anda gunakan sebagai gantinya. Oleh itu, permainan penting bagi anda, dan anda tidak mahu mengorbankannya untuk mengakses Twitch.

Penyelesaian ini masih cukup segar dan memerlukan lebih banyak ujian. Namun, pengguna melaporkan tidak ada masalah dengan permainan setelah menggunakan Android tanpa sistem. Emulator juga berfungsi seperti daya tarikan, jadi anda tidak perlu terlalu risau.

Tambahan pula, teknologi akan diselesaikan seiring berjalannya waktu. Bagaimanapun, ia berkisar pada OS Android yang sama yang akan digunakan di Nvidia Shield TV.

Kekurangan

Malangnya, kelemahan memang ada. Lagipun, anda menggunakan teknologi sensitif di sini.

Penyelesaian ini membolehkan anda menggunakan Tukar anda sebagai tablet Android. Oleh itu, secara praktikal, anda mengaktifkan mod dual-boot yang tidak dapat dilaksanakan. Kedua-dua sistem mungkin saling bertentangan, menyebabkan kesalahan dan pepijat.

Walau bagaimanapun, kelemahan sebenarnya ialah anda tidak dapat menggunakan semua aplikasi Android. Sebagai contoh, mereka yang memerlukan mikrofon, kamera, atau GPS bawaan. Macam mana boleh jadi? Nintendo Switch tidak mempunyai ciri-ciri ini. Nasib baik, Twitch tidak memerlukan semua ini untuk berfungsi, jadi anda semestinya baik.

Streaming Langsung di Twitch di Nintendo Switch

Anda mungkin tertanya-tanya tentang streaming permainan anda. Walaupun Nintendo Switch tidak pernah bertujuan untuk memainkan peranan sebagai tablet, ia adalah konsol permainan. Dunia permainan moden sukar dibayangkan tanpa aliran permainan Twitch. Lagipun, anda telah melihat semua aliran Nintendo Switch di Twitch. Bagaimana mereka melakukannya?

nintendo menukar cara menonton berkedut

Nah, berita baiknya adalah bahawa ini mungkin dan dapat dilakukan secara rasmi. Berita buruknya ialah Nintendo Switch bukan satu-satunya komponen yang anda perlukan.

Dok

Pertama sekali, anda tidak akan dapat mengalirkan permainan langsung di Twitch jika anda tidak mempunyai dok. Ya, jika anda adalah pemilik Nintendo Switch Lite, anda tidak bernasib baik dalam hal permainan streaming.

Sekiranya anda mempunyai Suis standard, ingat bahawa Suis anda harus tetap terpasang semasa aliran.

Komputer yang Layak

Anda akan memerlukan komputer. Dan bukan hanya komputer lama. Anda memerlukan sekurang-kurangnya pemproses gred i5 dan tidak kurang dari 8GB RAM. Nasib baik, GPU anda tidak akan banyak masalah di sini, jadi anda bernasib baik. Walau bagaimanapun, sama ada anda menggunakan Mac atau PC, semakin baru, semakin baik.

Peranti Tangkap Permainan Video

Streaming permainan langsung dari Sony PlayStation 4, Xbox One atau PC / Mac agak mudah. Anda boleh melakukannya secara langsung. Walau bagaimanapun, pemilik pertukaran perlu mendapatkan kad tangkapan permainan video. Anda boleh mendapatkannya dengan harga murah, tetapi kad yang lumayan banyak membantu meningkatkan kualiti aliran anda dan membantu anda mengelakkan masalah yang berpotensi.

Barang lain

Akhirnya, anda memerlukan mikrofon dan kamera web. Ingat, Switch tidak mempunyai mikrofon dan kamera web, jadi anda mesti menggunakan peranti luaran di sini.

Menyiapkan Aliran

Untuk memulakan sesuatu, sambungkan Tukar ke kad tangkapan menggunakan kabel HDMI. Sambungkan kad ke komputer melalui kabel USB. Ia berfungsi sebagai perantara antara Switch dan komputer anda. Kemudian, gunakan kabel HDMI yang lain untuk menyambungkan output pada kad ke port HDMI di TV / skrin anda.

Sediakan OBS Studio di PC / Mac dan pautkannya ke akaun Twitch anda. Sekarang, klik kanan di mana sahaja dalam aplikasi OBS dan pilih Tambah. Kemudian, tambahkan kad anda dengan menggunakan Peranti Tangkap Video arahan dari menu lungsur turun.

Kotak akan muncul, menunjukkan permainan Switch semasa anda yang sebenarnya. Tetapkan perkara seperti yang anda lakukan dengan aliran Twitch yang lain. Setelah anda mengatur semuanya, klik Mula Menstrim, dan siaran langsung anda akan bermula.

Twitch dan Switch

Walaupun tidak ada cara rasmi untuk menonton streaming langsung Twitch di Switch, jalan penyelesaian memang ada. Namun, jangkakan ada bug dan gangguan di sepanjang jalan.

Sebaliknya, anda boleh melakukan live stream di Switch. Walaupun ada cara rasmi untuk melakukan ini, ingat bahawa anda memerlukan alat dan alat tambahan.

Adakah anda pernah mencuba streaming permainan Switch anda? Pernahkah anda mencuba memasang OS Android pada Switch anda, dan adakah masalah memuat turun aplikasi Twitch? Tekan bahagian komen di bawah dengan sebarang fikiran, petua, atau pertanyaan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found