Cara Menonton Univision Tanpa Kabel

Menonton TV dalam bahasa asing boleh menjadi tambahan yang baik untuk pelajaran bahasa anda. Dan jika anda tidak mempelajari bahasa baru, seperti bahasa Sepanyol, anda mungkin ingin menonton liputan sukan, walaupun anda tidak memahami ulasannya.

Cara Menonton Univision Tanpa Kabel

Bagi mereka yang tidak mempunyai kabel, masih dapat menikmati semua faedah Univision. Penyedia kandungan berbahasa Sepanyol ini hanya dengan beberapa klik pada perkhidmatan streaming yang berbeza. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mengakses saluran ini dengan beberapa cara.

Adakah Terdapat Pilihan Percuma?

Sebilangan besar pengguna menonton Univision dalam tawaran penyedia kabel mereka, tetapi ada cara lain juga.

Sekiranya anda mempunyai antena TV, anda boleh menonton Univision melalui udara - secara percuma. Tetapi bagaimana ini berfungsi? Nah, Univision adalah saluran siaran tempatan, jadi anda tidak memerlukan Wi-Fi sama sekali. Antena membolehkan anda menonton semua rangkaian TV utama secara percuma, termasuk Univision. Anda hanya perlu memilih yang tepat untuk wilayah anda untuk mula menonton las telenovelas sepanjang hari.

Walau bagaimanapun, Univision tidak tersedia di semua wilayah A.S., jadi anda mungkin tidak dapat menontonnya di udara. Dalam kes ini, anda harus melihat perkhidmatan streaming. Terdapat banyak perkhidmatan ini termasuk Univision dalam tawaran mereka, tetapi tidak ada yang percuma. Pertaruhan terbaik anda adalah mencari pilihan yang paling berpatutan untuk belanjawan anda.

Sudah tentu, anda boleh menonton Univision secara percuma selama beberapa minggu. Menggunakan percubaan percuma pelbagai perkhidmatan penstriman dan kemudian membatalkannya sebelum mula mengecas, adalah salah satu cara untuk melakukannya. Sebilangan besar perkhidmatan penstriman menawarkan percubaan percuma selama tujuh hari tanpa kewajiban, jadi anda boleh mencubanya sebelum memilih yang sesuai.

perpaduan

Namun, jika anda berada di A.S., anda boleh menggunakan Univision Now untuk menonton kandungan berbahasa Sepanyol secara percuma, seperti rancangan memasak atau pertandingan bola sepak. Yang perlu anda lakukan ialah lawati univisionnow.com/channels dan pilih beberapa kandungan percuma untuk ditonton. Dengan cara ini, anda dapat menonton rancangan dari tiga hari terakhir.

Tetapi untuk menonton program Univision secara langsung, anda masih perlu melanggan. Univision Now berharga $ 9.99 sebulan dan termasuk siaran langsung Univision dan UniMás, siri atas permintaan, musim penuh banyak telenovela, dan banyak lagi. Sekiranya anda memilih rancangan tahunan, anda dapat menjimatkan sejumlah wang.

Perkhidmatan Streaming Apa yang Membawa Univision?

Banyak penyedia TV memikirkan peminat mereka yang berbahasa Sepanyol ketika mereka membuat tawaran. Anda mempunyai banyak pilihan termasuk Univision, jadi terserah anda untuk mencari yang sesuai.

Walaupun beberapa perkhidmatan streaming lebih suka Telemundo, anda boleh menonton Univision di FuboTV dan AT&T TV Now. Perhatikan bahawa Univision tidak lagi tersedia di Sling TV.

menonton univision tanpa kabel

Cara Menonton Univision di FuboTV

Perkhidmatan streaming popular ini dilengkapi dengan percubaan percuma selama tujuh hari, dan tawaran asasnya merangkumi Univision. Sebagai pelanggan FuboTV, anda mempunyai banyak pilihan untuk peranti yang akan mengalirkan saluran ini, berkat keserasian perkhidmatan ini. Anda boleh menggunakan aplikasi dan menontonnya di penyemak imbas web anda - secara praktikal seperti yang anda mahukan.

Salah satu sebab mengapa orang lebih suka FuboTV adalah kerana tidak ada kontrak. Anda boleh membatalkan langganan anda pada bila-bila masa. Oleh itu, jika anda ingin menikmati Univision bebas tanggungjawab, FuboTV adalah pilihan yang tepat. Pakej Standard mereka merangkumi saluran ini, jadi anda sudah siap dengan versi asas perkhidmatan.

Untuk mendaftar, kunjungi laman utama FuboTV dan pilih butang Mulakan Percubaan Percuma anda yang berwarna jingga. Masukkan maklumat yang diperlukan, pilih rancangan, masukkan butiran kad kredit anda, dan pilih ciri tambahan yang anda mahukan. Selepas anda mengklik Mula menonton FuboTV, anda sudah selesai.

Bagaimana Menonton Univision di AT&T TV Sekarang

Dulu dikenali sebagai Direct TV Now, dan ini adalah salah satu perkhidmatan streaming paling komprehensif yang ada sekarang. Ini juga bermaksud rancangan mereka tidak murah, tetapi mereka pasti berbaloi.

Namun, anda tidak perlu memilih rancangan paling mahal untuk menonton Univision. Saluran ini tersedia dalam empat pakej berbeza, dan yang termurah adalah $ 60 sebulan. Satu lagi perkara baik ialah AT&T TV Now disokong oleh hampir semua peranti yang mungkin ingin anda streaming, kecuali untuk konsol permainan.

Aplikasi Univision vs Aplikasi Univision Now

Perbezaan utama antara kedua adalah bahawa yang terakhir memerlukan langganan yang berasingan.

Sekiranya anda mempunyai perkhidmatan streaming yang merangkumi Univision, anda boleh memuat turun aplikasi Univision dan log masuk menggunakan kelayakan penyedia TV anda. Anda boleh menonton kandungannya secara percuma.

Sebaliknya, Univision Now adalah perkhidmatan streaming yang berdiri sendiri. Anda tidak perlu mempunyai penyedia TV untuk menontonnya. Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, aplikasi ini berharga $ 9,99 sebulan, dan kandungannya merangkumi Univision dan UniMás.

Anda boleh memuat turun kedua-dua aplikasi ini untuk pelbagai jenis peranti.

cara menonton univision

Cara Menonton Aplikasi Univision pada Peranti yang Berbeza

Memuat turun aplikasi ini untuk peranti iOS atau Android semudah mengunjungi Google Play atau App Store. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memuat turun Univision di TV anda, berikut adalah langkah-langkah yang harus anda ikuti:

 1. Sebelum anda memulakan, perhatikan bahawa Aplikasi Univision tersedia di peranti Apple TV, Android TV, dan Roku. Lawati App store yang sesuai dan cari aplikasinya dengan menaip namanya di bar carian. Muat turun aplikasi dan tunggu sehingga ia dipasang.
 2. Pilih aplikasi untuk membukanya, pergi ke halaman tetapan, dan pilih Log masuk.
 3. Buka penyemak imbas web di telefon bimbit atau komputer anda, dan taipkan URL yang anda lihat di TV. Apabila anda melakukannya, masukkan kod yang anda juga lihat di skrin.
 4. Pilih pembekal TV anda.
 5. Masukkan kelayakan yang anda gunakan untuk penyedia TV anda, dan anda sudah bersedia untuk menonton Univision.

Perhatikan bahawa aplikasi Univision tersedia untuk peranti iOS, TV Android, tablet dan telefon, Chromecast, Apple TV, dan Roku. Sebaik sahaja anda memuat turun aplikasi, anda akan menemuinya di skrin utama atau senarai aplikasi anda. Anda juga boleh melakukan streaming dari penyemak imbas web di komputer anda, tetapi tidak ada aplikasi untuk diunduh.

Cara Menonton Aplikasi Univision Now pada Peranti yang Berbeza

Anda boleh melanggan perkhidmatan ini setelah memuat turun aplikasi, atau dari penyemak imbas web. Inilah yang perlu anda lakukan. Sama ada:

 1. Muat turun aplikasi ke peranti anda dan buka.
 2. Dari navigasi, pilih Tetapan.
 3. Ketik atau klik Langgan.
 4. Ikuti arahan untuk menyelesaikan pembelian.

Atau:

 1. Buka penyemak imbas web, kemudian pergi ke univisionnow.com.
 2. Dari sudut kanan atas, klik atau ketuk ikon akaun.
 3. Pilih Langgan dan ikuti arahan untuk menyelesaikan prosesnya.

Untuk peranti iOS, kunjungi App Store, ketik Univision Now di bar carian dan muat turun aplikasinya. Google Play Store membolehkan anda melakukan perkara yang sama untuk telefon pintar, tablet, dan TV Android.

Sekiranya anda mempunyai Apple TV, kunjungi Apple App Store dan ketik Univision Now di bar carian. Muat turun aplikasi dan cari di Skrin Utama anda.

Pengguna Amazon Fire TV harus mengunjungi Amazon Appstore pada peranti mereka dan memasukkan Univision Now untuk memuat turun aplikasinya. Tidak lama lagi, pengguna tablet Fire juga dapat menonton Univision melalui aplikasi.

Untuk peranti Roku, ambil alat kawalan jauh Roku anda dan tekan butang Utama. Pilih Streaming Saluran, kemudian Cari Saluran dan ketik Univision Now. Pilih Tambah Saluran dari halaman maklumat.

Sekiranya anda mahu melakukan streaming dari komputer, anda perlu melakukannya dari penyemak imbas. Tidak ada aplikasi yang tersedia untuk Mac atau PC.

Sekiranya anda tidak mahu memuat turun aplikasinya tetapi ingin menonton Univision melalui penyedia TV anda, berikut adalah pilihan anda. Dengan FuboTV, anda dapat menonton Univision di Apple TV, Amazon Fire TV, Android TV, telefon atau tablet, peranti iOS, Roku, Chromecast, atau anda boleh melakukan streaming melalui penyemak imbas web.

Sekiranya anda mempunyai TV AT&T Sekarang, anda boleh mengalirkan Univision pada peranti yang sama, tetapi perhatikan modelnya. Sebagai contoh, perkhidmatan ini hanya tersedia di Apple TV generasi ke-4 atau TV Fire Amazon generasi ke-2. Juga, jika anda pengguna Roku baru, anda tidak akan dapat menggunakan perkhidmatan ini mulai Januari tahun ini.

Mulakan Hari Ini

Seperti yang anda lihat, anda mempunyai banyak pilihan untuk menonton Univision tanpa kabel, mulai dari pilihan percuma hingga beberapa pilihan yang sedikit lebih mahal. Semuanya bergantung pada keperluan anda - jika anda sering dalam perjalanan, pilihan yang tepat mungkin salah satu aplikasi untuk telefon pintar anda. Sekiranya anda biasa berada di rumah, pilih salah satu penyedia TV yang sesuai dengan pilihan anda.

Bagaimana anda akan menonton Univision? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found