Cara Menonton PBS Tanpa Kabel

PBS menawarkan kandungan hebat untuk semua peringkat umur. Terdapat program untuk kanak-kanak, sukan, drama, sains, dokumentari, dan banyak lagi. Tidak hairanlah ia adalah saluran kegemaran bagi banyak keluarga A.S.

Cara Menonton PBS Tanpa Kabel

Tetapi adakah mereka yang tidak mempunyai kabel juga dapat menikmati kandungan pendidikan yang disiarkan di saluran ini? Anda berada di tempat yang tepat jika anda ingin mengetahui jawapannya.

Adakah Terdapat Pilihan Percuma?

Sekiranya anda memutuskan untuk memotong kabel, anda mungkin takut kehilangan saluran kegemaran anda. Tapi jangan risau! Anda bukan sahaja dapat menyimpannya, tetapi anda juga boleh mendapatkannya secara percuma. Sebenarnya, ada beberapa cara untuk menonton PBS tanpa membayarnya.

Seperti yang dinyatakan PBS di laman web rasmi mereka, kandungan Audiens Umum tersedia untuk ahli stesen, sementara kandungan PBS Kids tetap percuma di platform yang berbeza, seperti aplikasi Video PBS Kids.

Berikut adalah pilihan anda sekiranya anda ingin menonton kandungan PBS lain secara percuma.

Melalui Udara (OTA)

Salah satu pilihan, tentu saja, menggunakan antena. Adakah ini terdengar seperti cara lama untuk menonton TV? Mungkin begitu. Tetapi antena akan membolehkan anda menonton PBS tanpa sebarang kos. Pemasangannya tidak rumit sama sekali, dan anda boleh mengambil beberapa saluran TV kabel, termasuk PBS, melalui udara (OTA) secara percuma.

menonton PBS tanpa kabel

Satu-satunya perkara yang mungkin anda tidak gembira ialah kos antena. Namun, ia biasanya sama dengan langganan perkhidmatan penstriman selama satu bulan. Selepas pelaburan awal ini, anda bebas menonton saluran TV mana pun yang disiarkan di udara tanpa membayar bil yang besar. Pastikan anda memilih antena yang betul, dan anda sudah siap membuat popcorn dan duduk di hadapan TV anda.

Bergantung pada wilayah anda, anda mungkin mendapat saluran PBS utama, PBS Kids, Create, World, dan MHz Worldview. Antena juga satu-satunya cara untuk menonton kandungan PBS secara langsung, kerana perkhidmatan streaming yang membawa saluran ini hanya menawarkan episod terbaru dan diarkibkan.

Laman Web PBS

Cara lain untuk menonton kandungan PBS secara percuma adalah dengan melayari laman web mereka. Tidak semua rancangan tersedia sepanjang masa, tetapi anda dapat melihat pelbagai episod program yang berlainan untuk sementara waktu ditayangkan. Anda tidak dapat menonton kandungan secara langsung, tetapi episod atas permintaan cukup baik, bukan? Beberapa rancangan akan muncul di halaman video yang tersedia, tetapi beberapa daripadanya menghendaki anda menjadi ahli PBS. Pertunjukan bahawa keahlian permintaan ditandai dengan ikon putih dan biru.

Anda mempunyai dua cara untuk menjadi ahli jika anda ingin mempunyai akses ke semua rancangan sepanjang masa. Anda boleh membayar sekurang-kurangnya $ 60 sekali atau membayar $ 5 setiap bulan, jadi terpulang kepada anda untuk memikirkan apa yang akan terbayar dalam kes anda. Sekiranya anda hanya menonton saluran selama beberapa bulan, pilihan kedua lebih berpatutan. Walau bagaimanapun, pembayaran ini lebih merupakan sumbangan kerana PBS adalah organisasi bukan untung. Anda sebenarnya membantu mereka meneruskan pekerjaan mereka, dan tidak membayar perkhidmatan.

Aplikasi Video PBS

Aplikasi Video PBS membolehkan anda menonton kandungan saluran ini secara percuma, dan sangat sesuai untuk mereka yang sentiasa dalam perjalanan. Ia serasi dengan hampir semua platform, seperti Roku, peranti Android dan iOS, Apple TV dan banyak lagi.

Untuk menggunakan aplikasi pada tablet atau telefon pintar iOS atau Android anda, anda bahkan tidak perlu mengaktifkannya. Cukup log masuk atau daftar menggunakan kelayakan Facebook atau Google anda, atau akaun PBS anda. Untuk peranti lain, seperti Amazon Fire TV atau Roku, lawati www.pbs.org/pbs-video-app/ untuk mengaktifkan aplikasinya.

Dengan PBS Passport, anda memperoleh lebih banyak lagi. Sekiranya anda ahli stesen, faedah tambahan ini membolehkan anda menyiarkan lebih banyak rancangan dalam talian. Terdapat lebih daripada 1.500 episod Poldark, Downtown Abbey, Austin City Limits, dan kandungan PBS lain yang popular.

PBS

Perkhidmatan Streaming Apa yang Membawa PBS?

Rancangan PBS tersedia di sejumlah perkhidmatan streaming - Amazon Prime atau Prime Video, Netflix, YouTube TV, dan Hulu. Namun, perhatikan bahawa tidak semua perkhidmatan ini menawarkan semua kandungan PBS. Anda mungkin dapat menjumpai beberapa episod yang dihoskan di Netflix atau Hulu yang boleh anda tonton berdasarkan permintaan, tetapi jangan berharap dapat mengakses semuanya.

Cara Menonton PBS dengan Amazon Prime atau Prime Video

Amazon Prime Video menawarkan kandungan dari PBS Kids, PBS Masterpiece, PBS America, dan PBS Living. Ia serasi dengan kebanyakan peranti, dari Amazon Fire Stick hingga konsol permainan. Untuk menonton PBS melalui Amazon Prime Video, anda boleh melayari laman web rasmi Amazon atau menggunakan peranti Amazon anda untuk melanggan perkhidmatan tersebut.

Harga bergantung pada saluran yang anda pilih. PBS Kids akan dikenakan bayaran $ 4,99 sebulan, PBS Masterpiece berharga $ 5,99 sebulan, sementara untuk PBS Living, anda perlu membayar $ 2,99 sebulan.

Cara Menonton PBS dengan TV YouTube

Sehingga Februari tahun ini, PBS juga merupakan sebahagian daripada YouTube TV. Di platform ini, anda dapat menonton episod pertunjukan berdasarkan permintaan seperti Pengalaman Amerika, Persembahan Hebat, Alam, Karya, dll. Anak-anak anda akan gembira dengan akses 24/7 ke saluran PBS Kids dan rancangan kesayangan mereka seperti Sesame Street yang ikonik .

Untuk memeriksa sama ada stesen PBS tempatan anda disokong oleh YouTube TV, lawati laman web YouTube TV rasmi dan taipkan poskod anda. Sekiranya anda tidak bernasib baik, jangan risau, kerana lebih banyak stesen akan ditambahkan ke platform streaming ini sepanjang tahun ini.

Anda boleh menonton PBS di YouTube TV melalui laman web rasmi mereka, atau memuat turun aplikasi YouTube TV ke peranti anda.

Cara Menonton PBS pada Peranti yang Berbeza

Pelbagai jenis peranti menyokong PBS. Inilah cara anda dapat menonton saluran ini pada peranti yang berbeza.

Peranti Android dan iOS

Anda boleh mengalirkan kandungan PBS melalui penyemak imbas web jika anda mempunyai tablet Android atau iPhone. Namun, mungkin lebih selesa memuat turun aplikasi dan menikmati semua episod kegemaran anda dengan cara ini. Kunjungi Google Play Store atau App Store, pasang aplikasi, dan log masuk. Tidak perlu pengaktifan - anda sudah siap menonton.

Apple TV

Menonton PBS di Apple TV memerlukan pengaktifan. Namun, ia dilakukan dalam beberapa langkah mudah:

 1. Hidupkan Apple TV anda dan muat turun aplikasinya. Anda akan menerima kod pengaktifan, jadi jangan tinggalkan layar kerana anda memerlukannya.
 2. Di komputer atau telefon anda, lancarkan penyemak imbas web dan pergi ke pbs.org/activate.
 3. Anda akan melihat kotak di mana anda harus memasukkan kod dari TV.
 4. Klik Teruskan untuk menyelesaikan proses.

Perhatikan bahawa jika anda mempunyai keahlian Pasport, anda perlu keluar dari akaun anda terlebih dahulu, atau nyahaktifkannya, bergantung pada model Apple TV yang anda miliki. Ikuti langkah-langkah yang telah dijelaskan sebelumnya, masukkan kod yang akan anda lihat di layar, dan gunakan akaun yang sama untuk masuk semula. Anda akan melihat senarai video terkini yang dapat anda tonton.

cara menonton PBS

TV Api Amazon

Rancangan PBS juga terdapat di Amazon Fire TV. Kunjungi kedai aplikasi untuk memuat turun aplikasi PBS, dan anda sudah siap. Sebelum mula menonton, anda perlu mengaktifkan peranti. Ini caranya:

 1. Pilih aplikasi PBS, dan anda akan melihat butang Aktifkan Sekarang di skrin anda.
 2. Setelah memilih butang itu, anda akan melihat kod pengaktifan.
 3. Tanpa meninggalkan skrin, bawa komputer atau telefon bimbit anda dan lawati pbs.org/activate, di mana anda akan memasukkan kod pengaktifan.
 4. Klik Teruskan dan log masuk dengan akaun Facebook, Google, atau PBS anda. Sekiranya anda ahli Passport, pastikan anda menggunakan akaun yang sama dengan yang anda gunakan ketika pertama kali mendaftar.

Ketahuilah bahawa proses ini sama untuk beberapa TV pintar, seperti Samsung, tetapi hanya berfungsi pada model 2017-2019.

Roku

Untuk menonton PBS di Roku, anda perlu menambahkan saluran ini terlebih dahulu. Apabila anda memilih Streaming Channels atau Channel Store, gunakan medan carian untuk mencari PBS. Pilihnya, pilih Tambah saluran, dan setelah dimuat turun, teruskan untuk mengaktifkannya.

 1. Pilih PBS di skrin utama anda.
 2. Pilih Aktifkan Sekarang.
 3. Gunakan komputer atau telefon bimbit untuk membuka pbs.org/activate URL dan ketik kod pengaktifan yang anda lihat di layar.
 4. Klik Teruskan, dan pada skrin seterusnya, pilih cara yang anda mahu log masuk.

Menyeronokkan untuk Seluruh Keluarga

Anda mempunyai banyak cara untuk menikmati persembahan PBS sendiri atau bersama keluarga, dan harganya bermula dari harga yang sangat berpatutan hingga sifar. Jauh lebih senang daripada kabel, bukan? Sekiranya anda berhenti menggunakan tali pusat, itu tidak bermaksud anda harus menyerah di Sesame Street atau Downtown Abbey. Terus menonton semua rancangan ini dengan cara yang anda rasa sesuai.

Kaedah apa yang anda pilih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found