Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Sangat sukar untuk memutuskan jam tangan pintar mana yang akan dibeli.

Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Terdapat banyak jenis jam tangan berteknologi tinggi yang boleh anda beli, dari pelacak sukan yang membantu anda melakukan senaman hingga kalendar yang terdapat di pergelangan tangan anda. Pasar perlahan-lahan berkembang untuk merangkumi sejumlah besar pengeluar, dari Pebble, yang didanai di Kickstarter, untuk memasarkan pendukung seperti Apple, Samsung, Huawei, Fitbit, Garmin dan Fossil. Walaupun sayangnya bukan Pebble, lagi-lagi, yang ditelan oleh Fitbit.

Lihat yang berkaitan Jam keselamatan ini untuk anak-anak mempunyai kelemahan keselamatan yang serius Apple Watch Series 4: Kini tersedia untuk pra-pesanan Telefon pintar terbaik pada tahun 2018

Banyak pelacak kecergasan yang disebut sekarang merangkumi pemberitahuan sosial dan ciri lain, yang mengaburkan garis antara jam latihan dan jam pintar, namun untuk tujuan artikel ini, kami berusaha melihat aspek tontonan sebanyak mungkin.

Oleh itu, walaupun terdapat Garmin dan Fitbit di tempat, apa-apa yang terlalu terhad tidak akan berjaya. Sekiranya anda lebih berminat untuk melacak langkah anda daripada mendapat dorongan di pergelangan tangan anda setiap kali ada yang menyebut anda di Twitter, anda paling senang dilayari ke halaman pelacak kecergasan terbaik kami.

Tetapi jam tangan pintar mana yang sesuai untuk anda? Ini adalah pilihan terbaik untuk mencantikkan pergelangan tangan anda.

7 jam pintar terbaik tahun 2018

1. Apple Watch Series 3

Harga semasa ditinjau: dari £ 279

apple_watch_series_3_heart_rate_sensor

Apple Watch 3 adalah jam tangan pintar yang luar biasa; yang terbaik dalam perniagaan pada pendapat kami. Kini menawarkan versi 4G yang memberikan anda sambungan internet setiap saat (dengan memberi isyarat), ia memberikan ciri kesihatan dan kecergasan yang unggul kepada Apple Watch sebelumnya.

Serta memantau langkah-langkah dan penerbangan tangga yang dinaiki, aplikasi Watch's Workout menawarkan pelbagai mod yang berbeza untuk memungkinkan anda melacak pelbagai aktiviti dalam dan luar dengan tepat. Seperti Seri 2, Apple Watch yang baru dapat digunakan di kolam renang, dengan memperhatikan panjang lebarnya, tetapi sekarang juga memberitahu Anda apa stroke yang telah Anda lakukan. Aplikasi degupan jantung sekarang juga memetakan kadar denyutan jantung berjalan dan berehat rata-rata anda, serta masa pemulihan anda selepas bersenam. Kelalaian yang sedikit mengecewakan adalah kekurangan pengesanan tidur yang berterusan, walaupun ini dapat ditambahkan melalui aplikasi pihak ketiga.

Bersama dengan ciri kecergasan, terdapat Apple Pay, untuk membuat pembayaran tanpa sentuhan, streaming muzik (termasuk storan luar talian) melalui Apple Music, dan pembantu suara Siri dapat membantu anda ketika meraba-raba tangan anda tidak praktikal. Terakhir, terdapat beribu-ribu aplikasi pihak ketiga yang berguna yang dapat anda jalankan di Apple Watch anda bersama dengan Apple default.

Dengan pelancaran Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 3 telah menerima penurunan harga, dan sekarang ia agak berpatutan - walaupun harganya jauh lebih tinggi daripada jam tangan pintar yang lain.

Beli Apple Watch Series 3 dari Currys

2. Samsung Gear S3

Harga semasa ditinjau: £ 349

samsung_gear_s3_5

Jam tangan pintar Samsung, setakat ini, merupakan perkara yang sangat mengecewakan. Keserasian telefon pintar dan pilihan aplikasi yang terhad, dan kurang daripada perkakasan yang menonjol telah menyukarkan jam pintar utama Samsung; tidak lagi. S3 adalah kejayaan kedua-dua kejuruteraan perisian dan perkakasan dan bukan sahaja smartwatch terbaik syarikat tetapi alternatif terbaik untuk Apple Watch Series 3 untuk pemilik telefon pintar Android.

Kemuncaknya adalah hayat bateri yang sangat baik - bateri 380mAh yang besar dan Samsung Tizen OS ringan bermaksud Gear S3 boleh bertahan sehingga lima hari dengan sekali cas - tetapi itu bukan satu-satunya kekuatannya. Ia juga mempunyai GPS bawaan, jadi ini akan melacak laluan larian dan berbasikal anda tanpa perlu membawa telefon pintar dengan anda, dan kini ada pembesar suara terpasang yang anda boleh lakukan panggilan di jam tangan juga. Satu lagi ciri menonjol ialah S3 akan membolehkan anda mengalirkan senarai main Spotify anda dan bahkan menyimpannya di luar talian.

3. Ticwatch E&S

Harga semasa dikaji: dari £ 140

ticwatch_e_ticwatch_s_4

Ticwatch E dan Ticwatch S adalah jam tangan yang luar biasa dari segi nilai yang mereka sampaikan. Dengan mana-mana model, anda akan mendapat jam tangan Android Wear yang selesa dengan GPS terpasang, monitor denyut jantung dan storan 4GB, bersama mikrofon dan pembesar suara. Satu-satunya ciri penting yang hilang ialah NFC, yang tidak semestinya menjadi pemutus urus niaga pada harga ini. Terdapat beberapa petunjuk bahawa jam tangan lebih murah daripada pesaingnya dari Apple, Samsung dan Huawei, tetapi anda mungkin akan melupakannya setelah anda memakainya selama beberapa hari. Ringkasnya, kedua-dua peranti ini menawarkan hampir semua yang anda mahukan dari jam tangan pintar Android Wear dengan sebahagian kecil daripada harga yang anda harapkan. Sekiranya jam pintar serba boleh yang kompeten adalah yang anda cari, salah satu daripada ini akan sesuai dengan rang undang-undang.

4. Huawei Watch 2

Harga semasa dikaji: £ 219

Ulasan Huawei Watch: Tonton jam

Huawei Watch 2 adalah salah satu jam tangan pintar terbaik pada tahun 2017. Ia menjalankan Android Wear 2.0 di luar kotak, yang bermaksud tidak perlu ditingkatkan dengan peningkatan untuk ciri tambahan - dan spesifikasi mentah menjadikannya salah satu pesaing kuat yang kami ada dilihat: pemproses Snapdragon Wear 2100 1.1GHz disokong dengan RAM 768MB, storan 4GB dan bateri 420mAh. Ini bererti ia mempunyai kekuatan dan stamina - dan anda bahkan boleh mendapatkan versi 4G yang bermaksud anda boleh membuat panggilan dan teks terus ke pergelangan tangan anda.

5. Garmin Vivoactive 3

Harga semasa dikaji: £ 300

garmin_vivoactive_3_7

Garmin Vivoactive 3 benar-benar adalah satu jam tangan kecergasan khas. Ia memiliki GPS, altimeter dan sensor detak jantung, dan ini melacak perenang anda di atas semua aktiviti kecergasan biasa. Hebatnya, ia melakukan semua ini sambil mengemas kemampuan jam tangan pintar - anda boleh menggunakannya untuk memeriksa pemberitahuan di pergelangan tangan, melihat ramalan cuaca, atau agenda anda untuk hari itu. Satu-satunya kemalangan besar ialah kekurangan pemutaran muzik tanpa telefon, dan terus terang, itu tidak akan mengganggu semua orang. Sekiranya Garmin dapat menyelesaikan sokongan bank untuk sistem pembayaran tanpa sentuh berasaskan NFC, ia akan menjadi serba boleh.

6. Amazfit Bip

Harga semasa dikaji: £ 86

amazfit_bip_review _-_ 5

Amazfit Bip mempunyai semua yang diinginkan oleh kebanyakan orang dan mendapat harga di bawah £ 90. Itu tidak menghairankan. Walaupun mempunyai GPS, pemantauan dan pemberitahuan detak jantung yang berterusan, ia juga memiliki lebih banyak stamina yang hampir dapat dipakai yang pernah kita lihat, dengan mudah meregangkan hingga lebih dari dua minggu. Anda boleh membeli jam tangan pintar yang lebih menarik. Anda boleh membeli pakaian kecergasan yang lebih tepat. Tetapi anda tidak boleh melakukan apa-apa tanpa membelanjakan lebih dari £ 100, apalagi kedua-duanya. Amazfit Bip memukul jauh lebih tinggi dari beratnya dan, seperti filem underdog terbaik, ia keluar dengan gembira.

Beli Amazfit Bip dari GearFest

7. Fitbit Versa

Harga semasa dikaji: £ 159

fitbit_versa_with_award

Secara keseluruhan, terdapat banyak perkara yang disukai mengenai Fitbit Versa. Ia kelihatan dan terasa lebih baik daripada jam pintar lain yang telah saya uji di bawah £ 200. Memang, jauh lebih ringan dan kurang besar daripada semua pesaingnya. Seterusnya adalah jangka hayat baterinya yang luar biasa. Versa bertahan sekitar tiga hingga empat hari lebih lama daripada Apple Watch Series 3. Biarkan seketika. Anda hanya perlu mengecas jam pintar Fitbit dua kali seminggu, paling banyak.

Secara semula jadi, jam tangan pintar terbaru Fitbit menawarkan sebahagian besar ciri utama yang akan dicari oleh kebanyakan peminat kecergasan - ada analisis degupan jantung dan tidur, penjejakan berenang, pemutaran muzik, dan tentu saja asas-asas seperti pengiraan langkah dan tangga. Ciri yang popular juga adalah kemampuan untuk menukar band jam tangan, yang membolehkan anda beralih antara fungsi tracker kecergasan dan smartwatch dengan mudah - serta menyesuaikannya dengan fesyen anda.

Malangnya, apa yang boleh menjadi pembatalan produk yang kukuh adalah kekurangan GPS. Fakta bahawa anda tidak dapat menjejaki larian atau menunggang basikal dengan tepat tanpa membawa telefon anda dan anda tidak akan memotongnya untuk banyak orang yang mencari jam pintar baru pada tahun 2018.

Recent Posts