Ulasan Zepp Golf 2: Adakah golf ini boleh dipakai?

Gambar 1 dari 7

Zepp Golf 2

Zepp Golf 2 dengan klip
Zepp Golf 2 belakang
Zepp Golf 2 dengan pengecas terpasang
zepp-golf-2-swing
zepp-golf-app-tempo
zepp-golf-2-bandingkan
£ 130 Harga semasa dikaji

Sebelum saya memasukkan Zepp Golf 2 ke sarung tangan golf saya yang lusuh, saya hanya mengetahui tiga perkara mengenai permainan golf saya. Pertama: Saya 12 orang kurang upaya. Kedua: Saya rata-rata sekurang-kurangnya dua pusingan golf seminggu. Ketiga: Saya terlalu banyak menggunakan tiga putt. Namun, tidak lama, sebelum alat bulat kecil ini dapat memberikan gambaran yang lebih lengkap mengenai kekuatan dan kelemahan saya - mungkin lebih banyak daripada orang lain di kelab saya. Anda boleh mendapatkan salah satu alat pakai ini di Amazon UK dengan harga £ 130 (atau Amazon US dengan harga $ 150).

Zepp Golf 2 adalah alat yang semestinya menarik minat setiap pemain golf. Peranti kecil ini membahagikan mekanisme ayunan anda kepada enam ukuran yang berbeza: kelajuan kelab, pesawat kelab, satah tangan, kelajuan tangan, kedudukan dan tempo punggung belakang, dan - setelah anda memasangkannya dengan telefon pintar anda - ia dapat memberikan maklum balas segera , ditambah dengan kemampuan untuk menonton ulangan 3D setiap pukulan.

Lihat ulasan Fitbit Alta yang berkaitan: Penjejak yang mantap, walaupun agak tua Telefon pintar terbaik pada tahun 2018 Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Lampiran berukuran 25.4 x 25.4 x 12.3mm dan beratnya 6.25g. Ukurannya kira-kira sama dengan tiga duit syiling 10 p yang saling bertumpuk di atas satu sama lain, dan setelah anda memasangkannya ke sarung tangan golf, anda akan segera lupa bahawa ia ada di sana. Itu penting kerana anda tidak mahu gangguan ketika anda berusaha menumpukan perhatian untuk memperbaiki cara anda menyerang bola itu.

Beberapa klik kemudian dan anda sudah bersedia untuk menyemak data anda. Ini adalah saat yang sangat besar. Sehingga kini, anda hanya mempunyai gambar di kepala anda mengenai perkara yang anda lakukan dengan betul dan salah. Berita baik: tidak ada sedikit pun rasa sombong atau kasihan dari aplikasi Zepp. Hanya data yang sukar dan kuat mengenai kekuatan dan kekurangan anda.

[galeri: 4]

Klik pada Ulasan dan anda akan disertakan senarai kronologi ayunan anda, lengkap dengan tarikh, masa dan skor ayunan keseluruhan, dengan kemampuan untuk melihat ke arah swing tertentu di mana anda memerlukannya. Di sinilah aplikasi menjadi paling berguna. Di hadapan anda sekarang adalah statistik anda lengkap dengan kod warna lampu isyarat, yang menunjukkan unsur-unsur yang baik dan buruk dalam buaian anda. Setelah meleret cepat perubahan saya dan melihat statistik umum sesi saya dari atas ke bawah, dengan cepat menjadi jelas bahawa saya mempunyai dua masalah besar: tempo dan pesawat kelab.

Memerhatikan bahawa tempo adalah satu-satunya yang berwarna merah (itu buruk, bukan?), Saya sekarang ingin melihat di mana saya salah dan apa yang boleh saya lakukan untuk meningkatkan.

[galeri: 5]

Jadi apa seterusnya? Setelah mengetuk skor tempo, saya dibawa ke layar baru yang menguraikan skor lebih jauh, memberikan waktu yang tepat untuk backswing dan downswing. Ini sungguh luar biasa. Punggung belakang saya di tangkapan skrin di atas berjangka pada 0.92sec, dengan penurunan saya 0.35sec, memberi saya nisbah tempo 2.6: 1. Itu tidak cukup baik, nampaknya; aplikasinya memberitahu saya bahawa saya ingin mensasarkan 3.0: 1.

Ulasan Zepp Golf 2: Beraksi

Baiklah, tetapi apa maksud semua ini? Nasib baik, aplikasi Zepp telah meliputinya secara menyeluruh, dengan tiga ciri lebih lanjut untuk membantu pemain golf meningkat. Pertama ialah penjelasan teks mengenai apa sebenarnya yang anda inginkan. Seterusnya adalah persembahan video mengenai asas-asas tempo dan mengapa ia penting. Aspek terakhir adalah petua video untuk membantu anda ke sana.

Saya sekarang tahu bahawa saya "menggegarkan punggung" dan "tidak memuatkannya", dan bahawa latihan mudah untuk mengira "satu dan dua" semasa hayunan saya akan membantu meningkatkan konsistensi. Dan secara konsisten, tidak menghairankan, di mana saya paling berjuang di lapangan golf.

Walaupun kita membahas tentang pemutaran video, perlu diingat bahawa ini adalah satu-satunya bidang aplikasi yang sedikit kereta. Video sering berhenti di tengah jalan dan enggan dimainkan lagi sehingga anda memuat semula halaman. Agak menjengkelkan, tetapi masih lebih baik daripada dibawa keluar dari aplikasi untuk menontonnya di YouTube.

Berikut adalah contoh perkara yang dapat anda lihat dalam aplikasi:

Terokai lebih jauh aplikasinya dan anda akan menemui bahagian yang dikhaskan untuk pilihan pemain profesional terkenal: Keegan Bradley, Michelle Wie dan Brendan Steele. Di sini, anda dapat melihat jenis statistik yang diposkan oleh para profesional ketika mereka menggunakan Zepp Golf 2, dan melihat pilihan tutorial video yang memperincikan latihan yang digunakan para profesional ini untuk meningkatkan permainan mereka.

Terdapat satu lagi ciri pembunuh. Serta menggunakan aplikasi untuk menguraikan prestasi anda sendiri, adalah mungkin untuk membandingkan statistik anda dengan rakan yang juga mempunyai Zepp, atau telah membuat profil di profil anda. Dan, jika anda ingin merasa tidak senang dengan permainan anda, anda boleh membandingkan statistik dengan tiga profesional yang disebutkan di atas. Pendek kata, Keegan Bradley mengelap lantai dengan saya.

[galeri: 6]

Ulasan Zepp Golf 2: Keputusan

Sekiranya anda bermain golf dan serius untuk meningkatkan permainan anda, Zepp adalah alat yang hebat. Ia memerlukan tugas analisis data dan prestasi yang rumit dan membuatnya sangat mudah difahami dan dicerna.

Dengan hanya beberapa pusingan di jaring atau di jaring golf anda, anda dapat memperoleh gambaran yang tidak ternilai mengenai apa yang berlaku dengan mekanik swing anda, tanpa perlu membayar profesional tempatan anda £ 50 per jam untuk hak istimewa ini. Dan sementara peranti yang terpasang di bahagian belakang tangan anda tidak dapat memberi anda gambaran keseluruhan, itu adalah pemandangan yang lebih buruk daripada tidak sama sekali.

Ringkasnya, aksesori kecil yang pintar ini mesti dimiliki oleh pemain golf yang ingin mencapai cacat yang lebih baik, dan walaupun kelihatannya sedikit mahal pada pandangan pertama, £ 130 sebenarnya bernilai sangat baik untuk wang.

Recent Posts